• Thu 25 Apr 2019 21:05
    542 visningar
    8 svar
    8
    542

    Katten gillar inte sonen

    Det behöver inte vara så att grabben varit elak mot katten (med flit), utan har varit för "på" och t. ex. tvångs-gosat eller hållit fast, eller tom tappat något precis invid katten som skrämt den, eller själv gjort något ljud som skrämt den (skrikit eller skrattat högt). Min ena katt tappade förtroendet för mig ett tag för det var en utryckning precis utanför fönstret just när jag plockade upp henne i min famn (hon kopplade ihop min famn med obehagligt ljud).

    Mitt råd är att börja om på ruta ett med att vänja katten och pojken med varandra. Allt roligt kommer från pojken, all mat serverar han, han leker ordentligt med katten flera gånger varje dag (leksaker på pinne/lina är bäst) osv.

    Kolla gärna på Jackson Galaxy (my cat from hell), han finns på youtube och jag tror tv4/tv4play

  • Thu 25 Apr 2019 21:34
    #5

    Hmmm... Om pojken är rädd för katten och inte är intresserad av att lära känna den är det så klart svårt. Tyvärr hänger alla framsteg i deras inbördes relation på att pojken är villig att jobba på den. Pojkar är trots allt lättare att "tala tillrätta" än katter.

    Kanske det går att lära pojken att bara sätta ut maten varje dag, så katten associerar mat med honom, utan att pojken behöver komma för nära katten? Speciellt om ni ger blötmat (eller i alla fall kan tänka er att lägga en sked blötmat som "godis" på toppen).

    Att katten bara är 6 månader är ju bra, då är hon tillräckligt ung för att inte ha "fastnat" i sina fasoner. Det går att träna gamla katter också, men ju yngre destå lättare. Är hon kastrerad ännu? Okastrerade katter är ofta "skarpare" än kastrater.

    Och ja, om pojken uppför sig skrämt (ryckigt, konstiga ljud, flyr) så kan katten svara på det.

    Ett annat tips är ju att skaffa feliway, du bara sätter den i väggen. Det tar några dagar innan det tar full effekt, men det ska lugna katten lite. Om ni verkligen känner oro så ska ni nog kontakta en "riktig" katt-beteensevetare.

Svar på tråden Katten gillar inte sonen