Inlägg från: cleoeme |Visa alla inlägg
  • cleoeme

    Katten gillar inte sonen

    Min bonusson är 11 år. Vi skaffade katt och allting gick jättebra. Nu har jag börjat märka att katten är rädd för bonussonen..hon kurar ihop sig, springer och gömmer sig, reser ragg och väser när han kommer i närheten. Jag är rädd att någonting har hänt, att han kan ha vart elak mot vår katt. Han har sparkat på en igelkott förrut och därför jag har onda aningar. Känns inte alls kul att tro detta och vet inte hur jag ska hantera det..

  • Svar på tråden Katten gillar inte sonen
  • cleoeme
    BurningDiamond skrev 2019-04-25 21:05:07 följande:

    Det behöver inte vara så att grabben varit elak mot katten (med flit), utan har varit för "på" och t. ex. tvångs-gosat eller hållit fast, eller tom tappat något precis invid katten som skrämt den, eller själv gjort något ljud som skrämt den (skrikit eller skrattat högt). Min ena katt tappade förtroendet för mig ett tag för det var en utryckning precis utanför fönstret just när jag plockade upp henne i min famn (hon kopplade ihop min famn med obehagligt ljud).

    Mitt råd är att börja om på ruta ett med att vänja katten och pojken med varandra. Allt roligt kommer från pojken, all mat serverar han, han leker ordentligt med katten flera gånger varje dag (leksaker på pinne/lina är bäst) osv.

    Kolla gärna på Jackson Galaxy (my cat from hell), han finns på youtube och jag tror tv4/tv4play


    Jättebra tips..Men han tycker inte om katten alls. Han är rädd för henne.. vill inte alls röra henne eller vara nära och jag kan heller inte tvinga honom till det.

    Kan det vara så att katten blir rädd för honom för att han visar så tydligt att han är rädd för katten?

    Han har hällt vatten på katten när hon låg i handfatet förr. Han vågar liksom inte bära henne eller röra henne.

    Vill lösa detta för katten är helt underbar och funkar bra med alla andra, sambon, mig och de två 4 åringarna! Hon är lite mer än 6 månader i ålder.
Svar på tråden Katten gillar inte sonen