Forum Resa med barn - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Detta med skugga!?

  Tis 7 maj 2019 09:46 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tis 7 maj 2019 09:46

  Alltså - kan någon person med koll reda ut detta med skugga en gång för alla? Om några veckor åker vi på solsemester till Medelhavet med vår 10-månaders tjej. Självklart kommer vi inte att låta vår tjej vistas alls i solen och inte heller i lite mer ?luftig? skugga. Vi kommer att ha en terrass med egen pool. Den del av terassen som vetter mot pooolen ligger i sol medan den del av terrassen som ligger mot ingången till rummet skyddas av solen med ett rejält betongtak - kompakt skugga. Frågan är nu - kan vår tjej vistas på den inre delen av terrassen under soltimmarna utan något speciellt solskydd? Egentligen är det ju nästan som att sitta inomhus där - dock att det är öppet ut mot poolen. Självklart har vi förberett med UV-kläder och luftiga heltäckande kläder men det kan ju bli lite varmt för henne, tänker jag. Det kommer ändå att vara 25-26 grader. Vad säger ni?

  Tacksam för input rörande denna gränsdragning. Jag är påläst om småbarn och sol i övrigt så alla självklarheter rörande detta har jag redan koll på.

 • Tis 7 maj 2019 21:43 #1

  Även om solen i sig tar mer utomlands borde principen om skugga vara likadan som här hemma. Jag hade vår första på vår uteplats bakom vagnen så den skuggade honom, men det var sol överallt runt om och det skyddade ju fullständigt. Är det tätt kommer inga solstrålar åt kroppen. Det är ju liksom fysiskt omöjligt. Man går ju även runt med bebisar i vagn med sufflett uppe och det skyddar fast solen är runt om. Så att befinna sig i skuggan som du beskriver så där kommer absolut att skydda.

 • Ons 15 maj 2019 08:57 #2

  Tack, Pimpinellan!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll