• IDA30

    Förslag på aktiviteter familjekväll i skolan

    Skulle vilja ha massor förslag på aktiviteter och lekar man kan göra på en familjekväll i skolan där barn och vuxna ska delta. Barnen ska sluta 3an

  • Svar på tråden Förslag på aktiviteter familjekväll i skolan
  • Alexi

    Ni har ingen frisbeegolfbana i närheten? Det körde vi med barn i just trean. Annars kanske fixa en sån bana.

  • IDA30

    [quote=79619207][quote-nick]Alexi skrev 2019-05-11 15:20:19 följande:[/quote-nick]Ni har ingen frisbeegolfbana i närheten? Det körde vi med barn i just trean. Annars kanske fixa en sån bana.[/

    Tyvärr inte!

  • mammalovis

    Med förra trean jag jobbade i fick eleverna hjälpas åt att göra en tipspromenad. De gjorde en fråga två och två utifrån saker vi hade läst om t ex forntiden, fjärilar, matte o s v. Efteråt presenterades svaren genom att eleverna hjälpte till, så de fick känna sig som experter. Familjerna fikade när de kom i mål. Vi har en runda på ca 1,5 km runt en sjö, så det gick att ha lite koll på hur långt de hunnit. Då var vi en storklass på 43 elever.

  • Mrs Green

    Vi gjorde den här en gång: https://www.lekarkivet.se/lekar.php?id=163, det var väldigt uppskattat. Exemplen där är från en lek på stranden, men vi var i en (lek)park och de uppdrag vi hade var t.ex. gör en krans av maskrosor, skriv en sång och sjung den för domaren, alla i laget ska klättra upp på en sak i parken (och man behöver hjälpas åt för att alla ska klara det), berätta en rolig historia som får domaren att skratta m.m. 

  • scanmia

    Brännboll
    Springlekar, som ta-fatt eller (vad vi kallade) under-hökens-vingar, eller fånga flaggan
    Dragkamp
    Ballong-stamp: knyt fast ballonger vid fötterna med ett armslångt snöre och sedan gäller det att smälla varandras
    Lag som tävlar mot varandra på att göra olika utmaningar, tex springa med ett ägg i sked, springa med ballong mellan knäna, fylla upp en spann med vatten med hjälp av en tvättsvamp och vatten från en annan spann en bit bort. Eller att göra en mumie snabbast med hjälp av toapapper.
    Vattenballong-, eller vattenpistolkamp
    Är ni i parkmiljö är det en förvånansvärt uppskattad grej att plocka skräp och städa upp.

Svar på tråden Förslag på aktiviteter familjekväll i skolan