Undvika matlagning i en vecka?
Man kan också utgå från en rätt som man sedan piffar till och förändrar längs vägen...
Dag 1: Tacos med få tillbehör tex köttfärs + sallad (som ska räcka 2 dagar) + 1 sås. Stek MYCKET köttfärs, det räcker att du kryddar den mängd du tror ni äter denna dag. Resten av den stekta färsen sparas i kylen
Dag 2: Tag resterna som är tacokryddade om det blev rester + blanda med stekt färs tills du har en lagom mängd att lägga i ett pajskal. På med riven ost och in i ugnen. Sallad till.
Dag 3:Stekta färsen blir till köttfärssås, salladsresterna serveras till. Kokt pasta eller nudlar (riktiga, inte de små med kryddor) eller gör man enkel lasagne som bara består av lasagneplattor + köttfärssås varvat, avsluta med köttfärs med riven ost på eller en färdigköpt ostsås.
Dag 4: restfest, om det blivit rester av det hela.
Blir 3 hyfsat olika rätter med ganska lite jobb.
Och det går ju oftast nästan lika snabbt att göra dubbelt så mycket. Då kan man frysa in tacokryddad färs första dagen, lagom till 1 middag till. Andra dagen gör man 2 pajer och fryser den ena. Tredje dagen gör man 2 lasagner eller en jättestor och fryser ner en hel middag till. Så kan man ta fram 1 köttfärsrätt varje vecka under 3 veckor och ha mat på 5-10 min utan jobb. Se bara till att ta upp och ställa in i kylen dagen innan så hinner maten tina långsamt, man tar tillvara på kylan från frysen och det går snabbare att värma om maten är kylskåpskall istället för fryst.
Andra rätter på samma tema:
Dag 1: Helstekt kyckling i stekpåse, lagar sig själv så gott som. + sås o potatis. Gör gärna ett par kilo kyckling när ugnen ändå är varm!
Dag 2: Rester av kycklingen i pastasås (stek lite lök, häll på creme fraishe och lägg ner kycklingkött) eller paj (kycklingkött + någon grönsak + äggstanning)
Dag 3: Rester av kyckling i sallad eller matigare smörgås tex ciabatta eller baguette med kycklingröra.
Och som ovan, gör mycket och frys in 1 rätt varje dag.