• Pope Joan II

    Gör jag fel som stannar?

    Ensammamma2016 skrev 2019-05-20 09:04:36 följande:

    Ingen som varit i liknande situation? Läser andra liknande trådar och funderar mer och mer på om han är utbränd/ deprimerad...


    Du skriver ju att ni redan ganska tidigt i relationen hamnade i konflikt med varandra? Så varför försöker du nu förklara hans beteende med depression och utmattning i stället för att fundera på om han helt enkelt är en vanlig skitstövel?
  • Pope Joan II
    Ensammamma2016 skrev 2019-05-20 09:20:38 följande:
    Självklart vill jag ju någonstans tro att han inte är en skitstövel och hoppet är det sista som överger en. Att vi tidigt hamnade i konflikter är en sak, vi är olika som personer och det tycker jag att man kan vara i en relation. Men det sättet han agerar på har bara blivit värre med åren och jag kan inte minnas att dom kränkande kommentarerna fanns där i början. Då skulle jag ha tagit mitt pick och pack och dragit. Nu är situationen mer komplex med barn. Jag har faktiskt nu läst på om utmattningssymptom och depression och han uppfyller alla symptom, alla!!! Jag ska försöka lägga fram det på ett fint sätt, kanske bäst hos vår familjerådgivare, och kräva att han söker hjälp.
    Inte lätt att utläsa det av det du skrev.

    "Ganska tidigt i relationen så blev det tydligt att vi lätt hamnar i konflikt. Det kan röra sig om obetydliga små saker men när jag inte tycker som min partner så har han svårt att behålla humöret och det slutar ofta med att han slänger ur sig kränkande kommentarer som att jag är värdelös, dum i huvudet och ska hålla käften."

    Men bra att det tycks ordna sig då. Själv tycker jag att det låter oerhört konstigt att familjerådgivaren som ni tydligen gått hos i några år skulle ha missat att han är deprimerad och utmattad. Vad har den rådgivaren för kompetens?

    Hur som helst, oavsett vad han eventuellt lider av eller inte, tycker jag att du ska plocka bort barnen ur den destruktiva miljön tills dess att han "mår bättre".
  • Pope Joan II
    Ensammamma2016 skrev 2019-05-20 09:30:25 följande:
    Men vad har familjerådgivaren för uppgift och ansvar? Han vet ganska mycket kring vår situation och han kallar de kränkande kommentarerna för förolämpningar vilket jag faktiskt tycker är ett milt ord. Det känns inte som han agerar utan mer försöker vägleda oss i vårt samtal. Jag vet dessutom att han vid något tillfälle faktiskt också sagt att han inte får ställa diagnoser så jag vet inte vad han skulle göra åt saken även om han själv noterat detta.
    Familjerådgivning är den verksamhet som kommuner och landsting/regioner är skyldiga att bedriva enligt socialtjänstlagen. Deras viktigaste uppgift och ansvarsområde är attt värna om svagare part vilket ofta syftar på barnen. 

    Det finns en hel del som familjerådgivaren kan göra. Men det finns ju förstås också väldigt mycket som du kan göra. Ditt största ansvar är att skydda barnen och ge dem en trygg uppväxtmiljö. 
Svar på tråden Gör jag fel som stannar?