Forum Övrigt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Missbildade tår

  Ons 22 maj 2019 22:40 Läst 0 gånger Totalt 10 svar
  Ons 22 maj 2019 22:40

  Hej jag är en kille på 21år.

  Sedan födsel har jag haft missbildade tår. Dom funkar perfekt men hur dom ser ut är långt ifrån perfekt..

  Mina föräldrar och kanske 3 barndomsvänner vet hur dom ser ut..

  Jag trivs inte alls med mina tår och jag avstår att bada och gå barfota när det är vänner och annat folk nära. Har aldrig visat dom för en flickvän/sambo och det är väldigt jobbigt att behöva gömma dom och komma med bortförklaringar när te.x flickvännen vill duscha med mig eller när vänner vill få med mig att bada.

  Dom skulle förmodligen inte bry sig om dom såg mina tår men jag är livrädd för att dom ska bry sig och tycka dom är äckliga eller nått.. jag vet verkligen inte hur jag ska övervinna min rädsla. Jag vill också kunna vara barfota som alla andra och bada som alla andra. Första gången jag är här inne och första gången jag skriver ut om detta..

  en operation är tydligen att utesluta då det tydligen kan medföra många motgångar.

  Hjälp...

 • Anonym (Tjej)
  Visa endast
  Ons 22 maj 2019 23:19 #1

  På vilket sätt missbildade? Alla tår ser rätt olika och konstiga ut. Mina lilltår tex är pyttesmå och har nästan ingen nagel och liksom böjer sig in mot de andra tårna. Hur ser dina tår ut?

 • Anonym (Annab­us)
  Visa endast
  Ons 22 maj 2019 23:27 #2

  Nu vet jag inte hur dina fötter ser ut men det enda jag skulle backa för är ofräscha fötter. Då menar jag tånaglar som inte är klippta, orena tånaglar, ofilade hälar osv. Inte att man har långa tår, plattfot osv.

  Jag tror inte alls du behöver bekymra dig. Alla har vi något som vi inte kanske känner oss helt nöjda med på vår kropp. Tänk bara att det blev denna modellen på fötter just till dig och var tacksam för att de fyller sin funktion.

 • Anonym (Annab­us)
  Visa endast
  Ons 22 maj 2019 23:52 #3

  Förstår nu att du är Kevin som svarat i en annan tråd om ihopväxta tår.

  Det är jättevanligt Kevin och kallas för tvillingtår. Känner flera som har detta. Det är absolut inget du behöver begränsa ditt liv för. Blir lite ledsen i ögat när du skriver att du inte går med kompisar och badar mm pga detta.

 • Tor 23 maj 2019 00:17 #4 +1

  Vet att detta är en jobbig sak för dig och försöker inte nervärdera dig med vad jag tänkte berätta.

  Har själv missbildningar men istället på tänder. Syns ganska tydligt om någon tittar. Kan bara bita i hop med 2 par i hela käken. Dom längst bak på båda sidor. Har kors bett. Har en tand som aldrig kommit ut. Den ligger som ett moln i delar kvar i tandköttet. Har under uppväxten kommit ut småbitar av denna tand. Har tänder som kommit ut med hål. Har nått smått emalj fel vilket gör mina tänder känsligare mot bla karies mm har pga detta fått dra 2 tänder. Har blivit groft mobbad under uppväxt bla pga mina tänder.

  I arbets livet är det ingen som kommenterat något. Det är ingen stor grej för folk runt om. Där i mot för tandläkare och om jag flugit av hästen så kontroll frågar läkarna i bland.

  Det jag vill säga med det hela är att dom flästa inte bryr sig. Dom enda som jag igentligen har haft problem med vad det gäller min missbildning är tonåringar. Jobbar på bemanning så träffar mycket olika folk var dag.

  Om du vill göra i små steg någon gång så ta med dig skor som tål vatten gå ner i vattnet och sleng upp skorna på land så dom inte flyter bort men bara så kort att du måste ta nått steg eller stå grunt för att nå dom igen. Bara en idee.

  Hoppas du kommer över detta snart.

 • Anonym (Likad­ant)
  Visa endast
  Tor 23 maj 2019 03:41 #5

  Här har du en till 20-åring med sk missbildade tår, eller tvillingtår som det tydligen heter (tack #3, hade ingen aning om att det fanns ett namn för det) :)

  Jag har också haft komplex för detta i nästan hela mitt liv men sen insåg jag att ingen bryr sig om hur andras fötter ser ut. Eller jag har i alla fall aldrig varit med om att någon tyckt det varit äckligt eller fult. Däremot har flera tyckt det varit lite häftigt haha. Men de allra flesta bryr sig som sagt inte ens.

  Så släpp fossingarna fria ts, jag lovar att det kommer gå bra :)

 • Tor 23 maj 2019 07:10 #6

  Den är hyfsat vanligt för män att ha en fotfetish, men i stort sett inga kvinnor har det. Tårna är nog den kroppsdel på en man kvinnor bryr sig absolut minst om. Ingen kommer att bry sig, släpp det! Behöver du professionell hjälp för att kunna släppa, se till att du får det. Det är verkligen ett ickeproblem för dina partners. Att inte kunna bada och duscha med dig (eller ha sex utan strumpor?) stör nog däremot.

 • Tor 23 maj 2019 07:25 #7

  Jag har alltid tänkt att min tvillingtår innebär att jag är lite mer evulotionerad än andra för att det räcker med fyra tår och inte är nödvändigt med fem :)

 • Anonym (Tjej)
  Visa endast
  Tor 23 maj 2019 08:02 #8

  Googlade bilder på tvillingtår. Det är verkligen ingen fara TS. Som någon ovan skrev, lite coolt bara. Ingen tjej skulle tänka att detta var äckligt eller dåligt på något sätt.

 • Anonym (Fotsv­ampen)
  Visa endast
  Fre 16 aug 2019 22:31 #9

  Hahaha riktigt kul när alla sitter pch ska beskriva sina fötter i detalj i stället för att bara lägga upp en bild?

 • Mån 19 aug 2019 13:51 #10

  Hej TS

  Hur blev det med bad i sommar? Har du vågat visa framfötterna?

  Skämt åsido. Jag hoppas att du har släppt allt detta med dina fötter, och att det är vanligare än vad du tror.

  Såg att Ashton Kutcher också har tvillingtår och är stolt över det.

  www.pressreader.com/sweden/veckans-nu/20171116/282553018524975

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll