• Wed 29 May 2019 18:13
    3598 visningar
    108 svar
    108
    3598

    Är ni redo för lite forumfix?

    Skulle också vilja ha möjligheten att redigera gamla inlägg, åtminstone fem minuter bakåt i tiden. Avskyr att upptäcka grammatiska misstag i efterhand.

    Tycker inte det är någon bra idé att kunna ta bort trådar - det är anledningen till att jag slutade diskutera på fb och gick hit istället. Så trist när man verkligen engagerar sig i en tråd och diskussionen är igång, och vips så är allt det man skrivit försvunnet för alltid för att trådstartaren blev sur eller less.

    Möjlighet att gilla kommentarer från mobilen.

    Stänga av notiser men ändå ha kvar tråden bland sina favoriter (det kanske redan finns?)

  • Wed 29 May 2019 19:02
    #24
    +1

    Och ja, bli kvitt de konstiga textformateringarna från telefonen! :)

  • Thu 30 May 2019 09:44
    #49

    På förekommen anledning (även om jag tyckte det var bra att tråden rensades, förlåt för att jag gick OT) så får man notisen om ett meddelande typ en timme innan meddelandet faktiskt dyker upp ibland! Det skulle ni kunna fixa :)

  • Thu 30 May 2019 11:00
    #58

    Mycket bra idé!


    FDFMGA skrev 2019-05-30 10:29:34 följande:

    Varför inte kräva att användarna  har personliga ip-adresser, åtminstone i samhällsforumen där det kan kännas en aning tröttsamt med bannade personer som ständigt skapar nya nick genom att använda den möjlighet VPN-tjänster innebär.

    Det skulle visserligen innebära att trafiken minskade initialt, men det skulle också försvåra trollandet avsevärt. Förmodligen skulle det också innebära att samtalstonen normaliserades.

    Dessutom skulle det höja säkerheten, jag är övertygad om att de hackningsförsök som skett genom åren har skett från VPN-konton.


  • Thu 30 May 2019 12:42
    #64
    +1

    Jag kan också tycka att moderationen av trådarna är väldigt spretig. Jag har fått kommentarer borttagna som har varit totalt ofarliga, medan andra, lite mer tvivelaktiga har fått stå kvar (förmodar jag, jag har inte blivit notifierad om något annat i alla fall)... ibland känns det som en anmälan per automatik leder till att kommentaren tas bort, och då börjar det ligga farligt nära censur. Det borde finnas tydliga regler som forumvärdarna kan referera till; din kommentar togs bort för att den bröt mot paragraf X. Då kan folk inte heller gnälla över att de blir avstängda ?av pk-maffian?, hehe!

    Och många trådar är direkt märkliga att de överhuvudtaget får finnas, typ ?jag känner mig ensam och funderar på att köpa sex nu?. Det är ju rena olagligheter. De flesta andra olagliga trådar tas ju bort direkt de upptäcks, men sexköpstrådarna spinner glatt på i 300+inlägg utan att något händer.

    En tråd där man privat kan diskutera med admins låter som en väldigt bra idé.

Svar på tråden Är ni redo för lite forumfix?