• Thu 30 May 2019 10:29
    3694 visningar
    108 svar
    108
    3694

    Är ni redo för lite forumfix?

    Varför inte kräva att användarna  har personliga ip-adresser, åtminstone i samhällsforumen där det kan kännas en aning tröttsamt med bannade personer som ständigt skapar nya nick genom att använda den möjlighet VPN-tjänster innebär.

    Det skulle visserligen innebära att trafiken minskade initialt, men det skulle också försvåra trollandet avsevärt. Förmodligen skulle det också innebära att samtalstonen normaliserades.

    Dessutom skulle det höja säkerheten, jag är övertygad om att de hackningsförsök som skett genom åren har skett från VPN-konton.

  • Thu 30 May 2019 17:22
    #79
    EnAnonumius skrev 2019-05-30 13:19:34 följande:
    Hur skulle det funka i praktiken?
    Idén är väl bra om man har s.k statisk ip från sin internetleverantör..
    Men nu erbjuder inte alla internetleverantörer statisk ip utan dynamisk ip. Så även om man blir "bannad" och inte använder VPN-tjänster så kan man "byta ip" adress ändå om man har en ISP som erbjuder dynamisk ip.
    Jag vet ärligt talat alldeles för lite om tekniken bakom ett forum för att veta hur det skulle kunna funka - eller som du beskriver: varför det inte skulle fungera.

    Men ta som någon önskade en ignorera-funktion för att kunna välja bort stalkare. Min uppfattning är att så gott som alla stalkare har varit nickbytare/ip-adressbytare, åtminstone stalkare i bemärkelsen någon som angriper/förföljer en person.

    Så det är inte möjligt att ignorera stalkare så länge det är möjligt att skapa ständigt nya nick på Familjeliv.
  • Thu 30 May 2019 23:49
    #84
    +1
    EnAnonumius skrev 2019-05-30 17:41:48 följande:
    Det är jobbigt att man inte kan bli av med en stalker permanent oavsett vilket forum man är på.

    Att det är vanligare på FL (som jag sett det) är ju att dessa stalkers på FL oftast (inte alltid men oftast) använder sig av "Anonym(<tillfällig nick>)"  men även ibland "nickbyte" som i "registrerat nick". 

    Tanken är ju god att man kan "byta nick" och även då skriva som "Anonym (<tillfälligt nick>). Dock så är det som du påtalar indirekt att det blir ju missbrukat hårt, av stalkers och tramsare av det hela med.
    Jag skriver så gott som uteslutande på samhällsfurumet som är ganska överblickbart, där är det stundtals en hög andel multipla konton som agiterar för en viss politisk linje.

    Men det händer att jag läser inlägg i "Känsliga rummet", där är det mer regel än undantag att anonyma nick roar sig med att trycka ner en ts som tagit upp en känslig personlig fråga.

    Det senare är egentligen så mycket viktigare, det handlar om att ha möjlighet att ta upp något privat utan att alltid behöva råka ut för några som roar sig med att trampa på människor som är sårbara.

    En funktion eller en moderering som förpassar dessa anonymer tillbaka till den dynghög där de hör hemma vore önskvärd.
Svar på tråden Är ni redo för lite forumfix?