Forum Graviditetstest - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Plussar för tidigt?

  Mån 3 jun 2019 20:58 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
  Visar endast inlägg av Lucia2019 - Visa alla inlägg
  Mån 3 jun 2019 20:58

  Hej allihopa!

  Jag hade min senaste men 16, 17 och 18 Maj och enligt fertilappen ska jag ha haft ägglossning nu i söndags den 2 Juni. Jag kände av värk osv som jag brukar ha under ägglossning samt tog ett LH test i lördags som visade positivt. Då har jag testat ett par dagar innan men haft negativa LH test. 

  Tog ett gravidtest idag, den heter Predictor Early och den visade positivt. Kunde inte tro mina ögon så gjorde ett till test utav samma märke. Fortfarande positivt test. Kan detta verkligen stämma? Så snabbt börjar väl inte kroppen att producera HCG? Denna test mäter från 10 mlU hCG/ml.
   
  Så vet inte om jag är gravid eller inte? Har BIM 12 Juni enligt fertilappen jag använder. Och den har vart ganska så precis med ägglossning samt mens....

  Någon som har erfarenhet utav detta????

  Så här står det ang Hcg: 

  Dagens gravtester är mycket precisa, även billiga graviditetstester går att lita på så länge som man testar på rätt sätt. Det är inte vanligt att man testar positivt utan att vara gravid för ett gravtest mäter HcG hormonet. Detta hormon förekommer alltid i kvinnans kropp men då hon inte är gravid så rör det sig om max 5mIU/ml. Ett vanligt graviditetstest kommer att mäta hormonmängd i urin som ligger på omkring 20-25mIU/ml hCG. Får man ett positivt svar med den här typen av test så är man med största sannolikhet gravid och det är dags att boka tid med barnmorskan.

 • Tis 4 jun 2019 08:43 #4

  Tack alla för att ni tog er tid och svarade! Tog ett test idag med morgonurin från RFSU, deras Testa tidigt men den visade på negativt. Fattar ingenting? Kanske var det fel på de andra testen jag tog igår? Jag tog det testet 2 ggr för att vara på den säkra sidan och den visade ju positivt...Aja, ska vänta ett par dagar så får vi väl se! 

  Tack återigen!

 • Tis 4 jun 2019 10:19 #6
  Pusstuss skrev 2019-06-04 10:12:59 följande:

  Läste du av testen inom maxtiden? Ibland när det torkat blir det en kemisk reaktion på teststräcket som då visar positivt.


  Sträcket uppenbarade sig inom 3 min, redan efter en minut! På båda testerna som jag tog igår utav märket Predictor Early. 


 • Tis 4 jun 2019 10:34 #8
  Pusstuss skrev 2019-06-04 10:20:35 följande:
  Märkligt! Och spännande!
  Jätte märkligt! Tog som sagt ett nytt "testa tidigt" från RFSU imorse men den visade negativt. Så förmodligen är jag inte gravid. Ska testa igen om ett par dagar iaf. Visste inte att ett gravtest kunde visa POSITIVT utan att vara det?
 • Fre 28 jun 2019 15:23 #12

  Hej!

  Inte gravid! Så testet visade fel! Har ägglossning nu i helgen så får väl se om vi lyckas pricka in denna gång :D

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll