Forum Foto & Video - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Poolvård, fattar nada

  Tor 6 jun 2019 10:50 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
  Tor 6 jun 2019 10:50

  Vi har köpt en mindre ovanmarkspool, men jag fattar inte detta med kloreringen. Först chockklorerade vi med snabbklor och väntade 2 dagar. Vi följde instruktionerna exakt. Efter 2 dagar så var klorstickan negativ. Jag tillsatte då lika mycket snabbklor igen i den där behållaren som flyter runt, och när tabletterna lösts upp så var klorhalten perfekt. Vi badade då (kanske skulle vi ha väntat 2 dagar till?).

  Nästa dag var klorstickan negativ igen, och vi tillsatte återigen lika mycket klor. Nu visar stickan (eller stickorna, snarare. Börjar känna mig som en av alla dessa graviditetstestsberoende kvinnor här på sidan) 3-5 gånger så höga halter som det ska vara. Hur är detta ens möjligt? Vad ska vi göra nu? Vänta eller byta ut en del av vattnet och fortsätta testa tills det är bra?

 • Tor 6 jun 2019 10:52 #1

  Nu blev det fel kategori också.

 • Tor 11 jul 2019 10:46 #2

  Fel tråd. Men men..

  Chockklor ska du bara använd när det är extremt låg klorhalt.

  Sen vad du menar med positivt/negativt? Du har värden mellan 4-6 när det kommer till klor. I alla fall den mätstickan jag använder.

  Ha rutiner, mät klor en gång på morgonen innan du häller i klor. Poolen ska ha viss mängd varje dag. Låt bli chockklor! Sen kommer du lära dig hur du håller stabila värden.

  Sen behöver men inte mäta värden varje dag.

 • Tor 11 jul 2019 16:34 #3

  Negativt = inget utslag alls på stickan = 0 mmol/liter på de stickor jag har. Efter det att jag skrivit inlägget böt jag ut 10% av vattnet mot rent dricksvatten och då visade de 0 igen. Känns ganska ologiskt, så det måste nog vara så att stickorna vi har helt enkelt inte är pålitliga?

  Ska köpa nya grejer och börja om från början igen så fort vädret blir bättre.

 • Tor 11 jul 2019 20:15 #4

  Kan inte hjälpa men älskar din referens till grav-test beroende kvinnor hahaha, dagens skratt!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll