Inlägg från: Ann-Louise |Visa alla inlägg
  • Ann-Louise

    Min fru äter för dyrt!

    Såg precis lyxfällan. Där beräknade de matbudgeten för en person till 2200. Så 2500 för två personer låter extremt lite. Följer man lyxfällan budget borde ni ligga på 4400. Sedan förstår jag att det är billigare att laga mat till två istället för en person. Men också att det blir dyrare om man köper ekologiskt. Ica basics varor hade jag inte köpt om jag inte varit tvungen till det. Man får vad man betalar för. Men att strida om pengar för att det ska bli rättvist när ni tjänar olika mycket, kommer bara leda till seperation. Det kommer aldrig kunna vara rättvist utan man får ge och ta.

  • Ann-Louise
    viking79 skrev 2019-06-09 19:53:18 följande:

    Jag tjänar mellan 35000-40000 / efter skatt 

    Hon har ut 18.700

    Vi delar allt 50/50, som man ska göra.


    Som man ska göra?????

    Finns många sätt att fördela utgifter på och i ert läge hade det varit mer rättvist att ni betalade procentuellt av era löner på alla utgifter, såsom hyra, mat och övriga räkningar. Det hade jag kallat rättvist, nu låter du bara snål.
  • Ann-Louise
    viking79 skrev 2019-06-09 21:20:52 följande:

    Nej där jag håller jag inte med dig, jag jobbar mer jag ska göra mindre hemma. Hon går ju ändå hemma, ärligt talat. Hon förbrukar mer i hushållet så det blir ju så att den som går hemma mer får göra mer. Jag tycker inte att jag skitar ner tex.


    Hon går hemma för att hon är sjukskriven. Alltså för sjuk för att kunna jobba. Det innebär inte stt hon ska sköta hela hushållet åt dig. Istället borde du avlasta henne och göra mer i hushållet så att hon får en chans att tillfriskna.
Svar på tråden Min fru äter för dyrt!