Forum Övrigt - Familjeliv.se
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Förlovningsringar på nätet?

  Tis 11 jun 2019 13:25 Läst 0 gånger Totalt 8 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (-) - Visa alla inlägg
 • Anonym (-)
  Återställ
  Tis 11 jun 2019 13:25 #3
  kioskmango skrev 2019-06-11 12:25:08 följande:

  Hej!

  Någon som köpt förlovningsringar på nätet?

  Isåfall var ifrån? Är ni nöjda?

  Någon som har ringar i stål eller palladium, nöjda? :)


  Vi beställde inte via internet, men har ringar i palladium som vi är väldigt nöjda med. Något speciellt du undrar över?
 • Anonym (-)
  Återställ
  Tis 11 jun 2019 18:15 #5
  kioskmango skrev 2019-06-11 15:57:33 följande:
  Hej!

  Är era helt i palladium eller blandat med något? :) undrar hur de håller mot slitage/repor och om färgen är lik silver eller hur kan man beskriva den? :)
  Dom är helt i palladium.
  Färgen är lite, lite mörkare än silver men inget jag tänkt på förrän jag lade ett silversmycke precis bredvid nu för att testa. Brukar bära armband och halsband i silver och aldrig tänkt på skillnaden.
  Tittar jag väldigt noga så går det att se små, små tunna repor, men det är nog svårt att komma undan med någon metall om man använder ringarna dygnet runt. Jag har inte putsat upp dom på 6 år så tycker ändå det är rätt bra med tanke på att jag inte varit särskilt försiktig. Efter att jag putsade upp den senast så såg dom precis som nya ut. En fördel med palladium jämfört med tex vitt guld är att det är en väldigt hård metall. Medan man riskerar att polera bort en del av materialet när man putsar upp smycken i vitt guld så "flyttar man bara runt" materialet i en palladiumring.
  Ett tips är att gå in i en smyckesbutik och be att få se och jämföra olika metaller. Jag vet inte om det går på tex guldfynd (vet att mycket dom har framme är fejk pga stöldrisk) men borde gå på vissa ställen eller åtminstone så att dom kan plocka fram :)
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll