• Anonym (Relat­erar)
    Wed 19 Jun 2019 18:48
    2365 visningar
    18 svar
    18
    2365

    Ni som kämpar med körkortet?!

    Hej! Är nyss fyllda 31 och har inte körkort. Hela min omgivning tjatar och känner enorm press samtidigt som jag känner mig rätt misslyckad eftersom alla säger "ååååh det är så lätt att köra bil, om du bara försöker så kommer du klara det på nolltid" och jag, faktiskt, tycker det är rätt svårt. Det är väl 50% svårt pga dåligt självförtroende (har aldrig sett mig själv som någon som kör bil, är sjukt ointresserad av bilar överlag också) och 50% svårt att få ihop heltidsjobb + vardag och att kontinuerligt övningsköra. Den tiden på året som jag faktiskt har tid att sätta mig in i övningskörandet är under semestern och då har alla(!) körskolor semesterstängt i stan jag bor i. Vill inte heller ta ledigt från jobbet för att gå på körskola pga då tappar jag inkomst. 

    Jag kom igång med att övningsköra med pappa för två år sen, men när jag hade övningskört rätt så intensivt i någon månad så pajade hans bil och den nya han köpte är automatväxlad så det funkar rätt dåligt att övningsköra med den då jag behöver bli bättre på att koppla (blir nervös när det kommer till att koppla). Nästan alla jag känner har automatväxlade bilar. Är inte rik nog för att endast ta körlektioner på körskola och hade verkligen velat ha någon att övningsköra med privat. 

    Jag känner igen mig i din känsla och rädsla. Jag är rätt mycket "duktig flicka" och ser faror och "fel" överallt, kan dessutom bli rätt nedslagen av att inte vara bra på något direkt. Förutom det så ser jag bara hur jag ska köra på någon annan/köra ihjäl någon när jag kör bil. Vet inte om det är fel att känna respekt för bilar men jag känner att jag vill öva nog mycket för att inte göra misstag i trafiken. Är det fel liksom? Är det inte så alla bör känna? Haha. 


    Jag vet inte om jag kan skicka med annat än: Du är inte ensam. Jag kämpar också med mitt körkort. Jag är en allmänbildad, intelligent person som klarat det mesta i livet, men jag har uppenbarligen jävligt svårt för att köra bil. Vet inte när jag kommer ha körkortet i min hand, om ett år eller om fem år, men jag önskar dig lycka till på resan! :D 

Svar på tråden Ni som kämpar med körkortet?!