• Sun 16 Jun 2019 14:55
    46483 visningar
    127 svar
    127
    46483

    Svenska kvinnor gillar hundar

    Jag har hund för sällskap, aktivitet/motion och vakt. Man möter människor som vill hälsa på hunden det känns trevligt, dock är det inte därför jag har hunden men det kan vara kul att träffa andra hundägare på det sättet, prata lite hund och så. Sen finns det ju de som inte alls vill ha någon kontakt med hundar och de är man skyldig att hålla hunden borta ifrån. Du ska inte behöva ha någon hund på dig om du inte vill.

    Ja hundar är ett stort miljöproblem tyvärr, mycket för klimatet pga allt kött de äter. Och särskilt om man köper foder som färdats långväga. Men beträffande påsar som du nämnde, så brukar jag återanvända små påsar som ändå skulle ha slängts tex fryspåsar eller brödpåsar, påsar för frukt/grönt i lösvikt. Behöver jag köpa hundpåsar så väljer jag de nedbrytbara.

  • Sun 11 Aug 2019 16:57
    #93
    Xenia skrev 2019-08-11 16:43:55 följande:
    Människan är precis som hunden en flockvarelse. Kanske är vi gjorda för att vara omgivna av andra människor dygnet runt men det moderna livet medger inte det. 

    Ska vi alltid tänka på klimatet så kan vi varken skaffa barn el öht leva själva. 

    Alla bekymmer med hundar är mycket värre med barn. Det är större risk att barnen gnäller i bilen än hunden. Kanske skaffar folk hund för att de vet att de inte orkar med barn. Hundar på hunddagis el hos dagmatte/husse lider inte eftersom de har sällskap av en flock/flockledare. De känner sig trygga när människor är närvarande.

    Sen finns det faktiskt de som inte jobbar också, t ex (förtids)pensionärer. Eller jobbar hemma. De har hund istf arbetskamrater.
    Vad har det med saken att göra vad människor är gjorda för?

    Ingen kan leva med 0 klimatpåverkan, men vi behöver naturligtvis alla fundera på vad våra val gör för påverkan och vad vi kan göra för att göra så lite påverkan som möjligt. Vi behöver liksom inte välja mellan att lägga oss ner och dö eller inte bry sig om klimatet alls. Jag tycker det är bra att det kommer fram info om tex. vilken klimatpåverkan ett hundägande gör.
  • Sat 14 Sep 2019 13:55
    Xenia skrev 2019-09-03 00:48:47 följande:
    TS frågade ju "Vad är grejen?", dvs grejen med att vilja ha hund. Så orsaken har allt med "saken" att göra.
    aha du menade att vi vill ha hund för att vi är flockvarelser men det moderna livet medger inte alltid det och därför har vi hund?

    Jag tolkade dig nog helt fel inser jag nu. Jag fick för mig någonting annat
  • Fri 20 Sep 2019 14:04
    +2
    Tutelitut skrev 2019-09-19 09:42:11 följande:

    Varför är det mest kvinnor man ser ute med hund?

    Varför kan inte hundar vistas själva ute? Katter kan.


    Hade du föredragit att folk släppte ut sina hundar själva, istället för att se kvinnor gå med dem?
Svar på tråden Svenska kvinnor gillar hundar