Inlägg från: Anonym (Äh) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äh)

    Ni som varit otrogna, hur gick det till?

    Tomatmacka skrev 2019-06-22 10:09:18 följande:

    Jag tänker såhär: Ni som varit otrogna bakom er partners rygg men inte tycker att ni gjort nåt fel. Hur tänker ni? Varför gör ni inte slut först? Eller åtminstone är ärllga? Varför är ni såna fegisar? Öppet förhållande fine, man är ärlig och har gjort en deal, men att ljuga som en ynkrygg...kom igen


    Äh lägg av. Du verkar inte varit i samma situation. Du skulle förstå bättre då att det inte är så enkelt som svart och vitt. Även om det logiskt och teoretiskt verkar enkelt.

    När känslor för någon annan helt plötsligt dyker upp som en faktor så blir det inte lika enkelt. Man kanske bara bor ihop utan någon större kärlek men stannar kvar ändå. Det kan vara pga barn, ekonomi, livsstil, vänner, boende osv. som gör det komplicerat att omedelbart bryta upp.

    För de flesta så verkar dock en otrohet vara starten på en ny fas i livet. En fas där man antigen försöker reparera förhållandet eller bryta upp.

    Men otrohet i sig är ett tecken på att något är helt fel så klart. Svårt för att inte säga omöjligt att reparera i sina egna känslor till partnern oavsett om partnern vet om det eller inte. Man har ju valt att kliva över en kärleksgräns över vilken man ej kunde tänka sig att kliva över tidigare.
  • Anonym (Äh)
    Tomatmacka skrev 2019-06-22 12:55:48 följande:

    Vadå lägg av? Man kan ligga med andra om man vill det men då jävlar är man ärlig om det. Att gå bakom ryggen på sin partner och ljuga är bara ynkligt och det finns inga ursäkter för det


    Så kan man tycka så klart. Det är idealet. Allt beror på den situation man befinner sig i livet. Jag har bara varit otrogen under en tid i livet då jag höll på att lämna ett dåligt förhållande.

    Då spelade det ingen roll för mig om det uppdagades. Jag kände ingen kärlek alls till min partner då.

    Men däremot skulle det ha varit väldigt sårande för min partner om han fick reda på det även om det var helt slut utan sex och kroppskontakt.

    Vi bodde endast ihop någon månad efter det blev slut innan jag kunde få lägenhet.

    Men jag ville inte såra någon då trots att vi kommit överens att det var slut. Det kändes som om jag var otrogen iaf trots att det var slut just för att vi fortfarande bodde ihop.

    Konstigt men så var det. Jag antar att det är slut helt och hållet först när man inte bor tillsammans.

    Jag ångrar mig inte varken över otroheten eller att det blev slut just för att jag kände att jag gått vidare i livet och jag älskade inte min partner mer. Men såra någon ville jag inte göra. Det var motstridiga känslor jag hade.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-22 13:40:48 följande:

    Det är inte dina känslor som ifrågasätts, det är hur du valde att hantera dina känslor som ifrågasätts. Man MÅSTE inte vara otrogen för att man får känslor, det GÅR att hantera dem på andra och bättre sätt. Massor med människor gör det varje dag, varför klarade inte du det?

    Om du inte ångrar at du inte klarade av att hantera situationen bättre så kommer du förmodligen fortsätta agera på exakt samma sätt varenda gång du hamnar i sen sån situation eftersom du skylle dina val på situationen istället för att fråga dig hur det kommer sig att just du agerade på det sättet när andra inte gör det?


    Vad pratar du om? Vadå går att hantera? Har du varit i hennes situation? Du har väl ingen aning hur hon hanterar det om det skulle bli en nästa gång.

    Såna här saker är situationsberoende.

    Har du råkat ut för det här? Du kan väl berätta hur du hanterat det. Hur gammal är du? Har du varit i ett känslokallt förhållande utan kärlek och blivit psykiskt, fysiskt, ekonomiskt och sexuellt misshandlad där du mår fysiskt och psykiskt illa varje dag? Bara undrar.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-22 13:37:24 följande:

    Varför utgår du från att alla som inte varit otrogna aldrig varit i samma situation?

    Tror du på fullt allvar att precis ALLA människor agerar exakt likadant på olika situationer? I såfall tror du fel, det finns massor med människor som går igenom exakt samma situation som du eller värre UTAN att vara otrogna. Problemet var inte situationen, problemet var din förmåga att hantera situationen. Så istället för att skylla det på situationen så borde fråga dig hur det kommer sig att du valde att vara otrogen när andra i samma situation valt att inte vara det?

    För de flesta är en otrohet inte alls en ny fas i relationen, för de flesta innebär en otohet slutet på relationen. Den som inbillar sig att en otrohet kommer lösa problem i relationen ljuger för sig själv. Det enda en otrohet löser är den otrignes egna omedelbara behov, för relationen till sin partner innebär den döden för all slags tillit och förtroende... det säger sig självt... om du och en vän är osams över något och du går fram och döckar vännen meed en fet smäl och sen pissar du personen i ansiktet så kommer det inte sätta en bra grund för att era eventuella problem eller hur? LIkadant är det med otrohet, din partner kommer inte bli sammarbetsvillig och förstående för att du sviker och förnedrar honom/henne.

    Ja otrohet är ett tecken på att någon är fel men inte i relationen utan hos personen som är otrogen, en vuxen människa ska kunna klara av starka känslor UTAN att bete sig illa mot andra. Klarar man inte av det borde man jobba med sig själv istället för att skylla det på känslor. ALLA har känslor, vissa verkar bara kunna hantera dem bättre än andra.


    För mig var det inga problem alls att agera som jag gjorde. Ångrar mig inte alls! Om du tycker annorlunda så får du väl tycka så. Jag har inget emot det alls.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-22 14:34:22 följande:

    Jo man kan absolut TYCKA olika. Men sen finns det falska och Sanna påståenden. Och dina påståenden är falska.

    Alla sviker och ljuger inte så fort de får känslor. DU gjorde det, men det betyder inte att andra inte varit i samma situation och haft precis samma känslor men klarat av att hantera situationen bättre än vad du gjorde.


    Så är det.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-22 14:50:50 följande:

    Ja faktisk har jag varit det men till skillnad från henne VALDE jag att inte agera på det. Faktum är att väldigt många om inte de flesta i längre förhållanden har haft problen i relationer och/eller någon gång blivit förälskade i någon annan men VALT att inte agera på det.

    Så nej det är inte alls situtionsberoende det är personberoende. Det avgörs av hur den enskilda individen valt att hantera sotuationen INTE av situationen i sig.

    Om hon var så missnöjd varför avslutade hon inte förhållandet innan hon teäffade någon annan? Och när hon väl blev förälskad varför avslutade hon inte förhållandet innan hon inledde något med den nya?

    Massor av människor gör så dagligen varför gjorde inte hon?


    Jag tror dock fortfarande att det är beroende på situation.

    Men du tror att man alltid agerar enligt samma moraliska etik i varje given situation. Det är i såna fall en falsk logisk slutledning. Eftersom förutsättningar kan ändras vid varje givet tillfälle.

    Det är nog mest troligt därför du ställer du dig frågande till agerandet.

    Men du har rätt hon kunde valt på annat sätt oavsett förutsättningarna.

    Lagar som är i lagboken måste man följa. Men ej om man kan vara otrogen innan man gör slut. Det får man faktiskt välja själv enligt de förutsättningar som finns.

    Så varför någon gör som den gör går inte att säga.

    Jag tror att hon kanske var rädd att förlora sin nya kärlek om hon inte agerade snabbt nog. Vem vet?

    Hon kanske var redo att ge upp sin gamla kärlek bara tillfället dök upp. Vem vet?

    Hon kan ha väntat länge på tillfället eller så bara dök det upp utan att hon väntat något alls. Vem vet?

    Hon kanske hade gett upp. Vem vet?

    Men det är väl ingen som inte tycker att avsluta först är bäst.

    Något annat svar än ovanstående har jag ej.

    Men det du vill diskutera är inte vad ts undrar så varför inte öppna en egen tråd om det du funderar om.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-22 18:11:24 följande:

    Klart du tycker så, för det lägger ju ansvaret för egna handlingar på situationen och det är ju jätteskönt att kunna göra som man vill och slippa ta ansvar för det.

    Självklart kan alla välja hur de vill agera, det gäller även lagen, men då får man oxå acceptera konsekvenserna för sitt agerande, när det gäller olagliga saker får man fängelse eller böter, när det gäller otrohet får man stå ut med att omgivningen tycker man är ett asshole.

    Hon kanske ditten och hon kanske datten, det spelar lixom ingen roll vad hon tänkte eller kände, det som räknas är hur hon agerade.Alla tänker nåt när de gör något, men hur man agerar är det som man kommer bedömmas efter inte vad man tänkte.


    Vem säger att inte ansvar tas?

    Tycker alla att man är ett asshole?

    Kommer alla att bedöma/döma ens agerande? Bryr sig verkligen alla? Några gör det. De gör det då de inte ännu känner till de faktiska omständigheterna. Men då de känner till vad som hänt tycker de flesta att det är bra att man kom ifrån ett dåligt destruktivt förhållande till ett lyckligt. Hur det gick till det tycker de flesta som helt oviktigt egentligen. Bara man är lycklig nu.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (märklich) skrev 2019-06-22 18:52:00 följande:

    Måste man vara otrogen för att komma ut ur ett förhållande? Jag brukar göra slut ja.

    Egentligen e det väl så att man är rädd att bli ensam om man gör slut? Då är det lika bra att behålla den gamle karlsloken utifall att man inte lyckas.

    Fegt värre!


    Så kan man också göra.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (hmmm...) skrev 2019-06-25 16:30:57 följande:

    Jag tror inte det beror på låg sexlust, utan låg sexuell förmåga. En man kan vara väldigt sexfixerad högt, högt upp i åldern (Alla damer som jobbat i äldrevården kan känna igen detta) men kroppen klarar inte av att matcha viljan och lusten. Penisen är halvdöd och kan bara stå upp en kort stund i veckan och det vet man aldrig när det är.

    Det här får honom att dra sig från sex, eftersom han inte kan även om han vill. Trots att lusten finns där.


    Män och kvinnor som lever i förhållanden där den ene eller båda inte har lust till varandra får stor sexlust när de träffar en ny.

    Lusten försvinner inte bara för att den inte existerar i ett förhållande utan sexlust. Den kommer tillbaka.

    Det gäller både män och kvinnor.

    Vad gäller äldre och yngre män finns viagra osv. För kvinnor i tiden runt klimakteriet finns östrogenkräm osv.

    Men lusten är ju en förutsättning för att dessa ska fungera.

    Viktigast är lusten till varandra. Det gäller gammal som ung.

    Jag tror att sexfixerade människor är ovanliga. Kanske finns det fler män som är det men det borde finnas många kvinnor också.

    Har man lust till någon har man också sexuell förmåga att få erektion eller bli fuktig. Har man inte det är det svårare kanske omöjligt.

    Äldre människor, även yngre, har ju ibland hjärtfel, diabetes eller andra fysiska krämpor som påverkar lusten till sex. Viss medicin påverkar också sexlust och förmåga.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (Hmmm) skrev 2019-06-29 01:26:06 följande:

    Min fru lämnade mig för många år sen pga otrohet... gick inget bra så hon kröp tillbaka bara för att vara otrogen igen - (mitt livs största misstag att ta tillbaka) hon hävdar att jag inte tog i henne tillräckligt - jag har tvärtom alltid tyckt att vi haft för lite sex... vi är fortfarande gifta men jag har lagt ner detta helt - jag är helt apatisk till vår relation och är enbart kvar pga barn - vi pratar bara om praktiska saker och det gör man kanske bara om man inte har något annat att säga...

    Det roliga är att gifta sig var väldigt viktigt för henne men inte för mig - jag har dock aldrig varit i närheten av snedsteg - varför skulle jag det???

    Orka relationer.... skulle bara vilja flytta till en öde ö med en hängmatta och en bra bok.

    De som är otrogna kan bara upphöra att existera!


    Jag har gjort samma sak, tagit tillbaka. Men aldrig igen. Det enda som hjälper är att bara avsluta. Annars är man bara olycklig. Men jag förstår att det är svårt pga barn.

    Men faktiskt du skulle vara lycklig igen med en ny kvinna. Risken är ju att hon bedrar dig igen eftersom du liksom inte gör något. Allt det hon säger är ju bara bortförklaringar för att kunna rättfärdiga sin otrohet. Jag antar att du har det bra socialt och ekonomiskt bra annars skulle hon inte komma tillbaka.

    Nästa kvinna skulle jag tro är annorlunda. Och den här kvinnan som du har nu kommer med största sannolikhet bedra nästa man. Du är liksom bara haft otur och är ihop med fel kvinna bara.

    Sedan barnen skulle vara lyckliga också när du är lycklig med en ny kvinna.

    Lycka till!
  • Anonym (Äh)
    AlinaM34 skrev 2019-06-29 22:50:05 följande:

    Inte så smart om man inte kan hålla sig till trådens ämne ens.


    Ja alltså man vill ju veta hur olika otroheter går till. Då vet man ifall det skulle hända en själv på nåt sätt. Att bara kritisera otrohet då lär man sig inget.

    Ts ville ju veta hur olika otroheter går till och hur de otrogna resonerar. Att sen döda tråden med ett intensivt angrep på otrohet ger ju ingen kunskap alls.

    Den som vill vara trogen eller otrogen har skäl för det oavsett vad någon annan tycker. Man vill hursomhelst höra andras otrohetshistoria. Det är mycket lärorikt i alla avseenden.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-30 14:22:21 följande:

    Det beror kanske om man är ute efter att lära sig eller om man är ute efter att försöka få tips på hur man ska rättfärdiga ett svek mot sin partner och barn för sig själv.

    Jag menar, exakt vad är det du tycker TS lär sig genom att läsa om hur andra rättfärdigar sin otrohet? Så länge hon inte pratar med sin man om möjligheten att ha sex med andra så spelar det lixom ingen större roll varför andra varit otrogna, det är fortfarande ett svek.

    Vem avgör hur mycket var och en får "flika in"? Du?


    Men var kommer mannen och sveket in i ts frågeställning? Det är ju du som tar upp det från ingenstans. De är väl inte det som diskuteras. Hör det till ämnet egentligen?

    Om jag säger så här om det här hade varit en tentafråga så hade du fått noll poäng för att du tar med saker som inte har med ts fråga att göra. Du är ute i periferin.

    Men att ha de åsikter du har är inte fel. Men som sagt man kan väl hålla sig till ämnet.

    Det är skillnad på trådämne och relatera till närliggande åsikter som inte hör till tråden.

    Vad ts ska lära sig vet jag inte. Om hon ska prata med sin man? Ingen vet. Bara ts vet.

    Tycker ts att det är ett svek? Ingen vet. bara ts vet om hon vet. Men hon har rätt att starta tråden med dess fråga.

    Du tycker att det är ett svek att vara otrogen. Ja det är väl det. Men som sagt det var ju inte det som ts fråga gällde om det var svek eller inte. Hon vill istället veta andras erfarenheter om hur det gick till när de var otrogna. Eller har jag helt fel?
  • Anonym (Äh)
    Anonym (yes) skrev 2019-06-30 15:39:36 följande:

    Att sitta och låtsas som att TS inte alls vill vara otrogen och att diskussionen enbart är någon teoretisk exercis bara för kul är bara urlöjligt. Bakom TS frågeställning finns det riktiga människor kommer drabbas av vad TS beslutar sig för. Jag undrat hur fan vissa människor här är funtade i skallen när man väljer att låtsas som att det inte är så.

    Vill ni att TS ska svika sin familj?

    Vill ni att TS man och barn ska bli sårade och förnedrade?

    Vad får er att tycka att de förtjänar det?

    Om ni inte vill det, varför i helvete sitter ni och spelar spelar dumma och låtaas som att diskussionen inte alls handlar om TS ska vara otrogen eller ej?


    Absolut. Men allvarligt du är inte hennes eller någon annans moraliska väktare. Även om dina åsikter är vettiga så hör det fortfarande inte till tråden. Huruvida ts vill vara otrogen pga eller avsluta sitt förhållande med en man som är bristfällig när det gäller sex och samlevnad vet ju bara ts om det är värt att göra. Varför vet ingen.

    Själv tycker jag att det ska mycket till innan jag skulle starta en tråd i ämnet överhuvudtaget, Då skulle jag tänkt länge och varit rejält besviken. Det skulle vara riktigt illa i mitt förhållande. Själv hade jag bara gjort slut utan att fundera på någon otrohet överhuvudtaget. Det skulle bara krångla till det och dra ut på det oundvikliga slutet i onödan. Men det är jag det.

    Sedan jag ser att diskussion rör sig i en cirkel. Så jag vill till slut säga att jag respekterar dina åsikter och synpunkter. Varför inte starta en egen tråd i ämnet otrohet. Den skulle nog bli poppis tror jag.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (Anna Anonym) skrev 2019-07-03 13:08:13 följande:

    Jag förstår precis hur du menar, och ja man ju kan hamna i den situationen att man måste antingen bryta upp eller göra nåt åt sexbiten. Och sexbiten kanske inte går att fixa om man inte har riktigt samma behov och engagemang i det. Så länge det kan hållas hemligt så är det ju bara bra, och ni har ju setts i 4 år väl så det ser ju ut att fungera.

    Ja lite avis faktiskt att du träffat en sådan man som kan hålla på så länge! ;) Har ni haft samlag eller oralsex och han kommit och sen har du bara kunnat köra på direkt efteråt då? Jag som tycker själva utlösningen i sig är rätt så sexigt och erotiskt så tänk att få se det flera gånger per natt :) Aha, jag förstår, en blir ju inte lika blöt där bak så man kan lätt stoppa in den, plus att det är trängre. Det är väl större njutning för mannen. Tror inte min man ens frågat om det.

    Ok, det är ju trist att missa den upplevelsen med älskaren. Men om han träffar en flickvän tror du ni kommer fortsätta träffas då, eller tror du han kommer känna en skuld i att vara otrogen mot henne även om det hålls hemligt? Hur tror du det hade varit om han hade en flickvän som var sugen på en trekant med er två? ;) Det skulle varit ganska spännande, eller kanske med en man till.


    Ursäkta Ts men du verkar helt bortkommen när det gäller sex och sex ur en kvinnas synvinkel. Du svarar konstigt på tex analsex. Är du en man/tonårskille. Du svarar lite udda tänkte jag bara.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (Anna Anonym) skrev 2019-07-04 00:19:24 följande:

    Nä jag är kvinna. Hur då menar du bortkommen när det gäller sex? Har aldrig haft analsex, kanske därför det lät udda.


    Du undrar tex om inte det inte syns att en kvinna fått en stor kuk i sig. En kvinna undrar nog inte över det. En kvinna vet att det inte syns. Men en man däremot undrar nog om de inte syns. Bara en fundering.
  • Anonym (Äh)
    Anonym (BBW) skrev 2019-07-04 10:29:37 följande:

    Kan garantera att det inte syns eller käns. Träffar ibland flera KK samma dag och inte fasiken är det något som nummer två eller tre märker om man inte berättar det, vilket jag ibland gör då vissa män blir extra kåta av att knulla en nyknullad fitta.


    Det är inte jag som undrar om det syns eller känns. Det är ts som undrar.

    Ts undrar om det inte syns och känns annorlunda för mannen om kvinnan varit otrogen med en man med en större kuk.

    Alla kvinnor vet att nästa man inte märker någon skillnad alls. Slidan är ju elastisk.

    En man däremot resonerar logiskt att slidan borde töja ut sig så att det syns och känns annorlunda om en större kuk varit där.

    Därför så tror jag att ts faktiskt är en man.
Svar på tråden Ni som varit otrogna, hur gick det till?