• Fialotta75

    Äggdonation hos Ava kliniken i Riga

    Blodgrupp och rhesusfaktorn (rh-faktorn) är ingenting ni behöver ta hänsyn till i donatorvalet om det inte är så att ni inte tänker berätta för barnet. Kommer barnet hem och frågar om era blodgrupper och vill jämföra med sin (tex när skolan tar upp blodgruppssystemet) så blir det jobbigt. Att en rh-negativ kvinna bär och föder ett rh-positivt barn är otroligt vanligt och orsakar mycket sällan några problem. Problemen dyker i såfall upp vid nästa graviditet med ett rh-positivt foster i form av sk immunisering. Detta förhindras genom att en rh-negativ kvinna alltid får en spruta inom något dygn efter varje förlossning där hon föder ett rh-positivt barn.

  • Fialotta75

    [quote=79755454][quote-nick]UndrandeSökare skrev 2019-07-13 10:34:21 följande:[/quote-nick]Det slarvas tyvärr med dessa sprutor till kvinnor med rhesus minus som får ett rhesus positivt barn. Jag har pratat med kvinnor som inte fått nån spruta efter förlossningen, och sen bara får mussfall. Så det är mycket bättre att man ser till att ta reda på vilken blodgrupp pch rhesus man har först.[/

    Är det de undermåliga svenska missfallsutredningarna som fastslagit att missfallen beror på anti-D-antikroppar pga missad rh-profylax?

Svar på tråden Äggdonation hos Ava kliniken i Riga