• Brumma

    Har din partner tillgång till dina mobil/dator?

    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-06 20:28:23 följande:

    Orkar faktiskt inte vidareutveckla det, du får läsa det jag skrev då.

    Jag ifrågasätter inte att ni gör det i negativ mening, dock får jag bara negativa svar tillbaka från dessa personer.

    Det är uppenbarligen ok att kritisera mitt tänk men inte ert.

    Det kan vi strunta i, min partner kommer aldrig få min inlogg iallafall.

    Han har helt enkelt inte där att göra, lika lite som jag har i hans att göra.

    Varför denna försvarsställning?


    Jag kritiserar inte ditt tänk att du vill vara privat och inte dela, det är helt upp till dig. Jag ifrågasätter din uppenbara oförståelse och misstro över folk som INTE väljer som du. Det är viss skillnad.

    Jag har läst vad du skrev och fortfarande är din "anledning" till varför personen skulle ljuga helt tagen ur luften. Bara för att du har anledningar till varför man inte måate dela mobiler när man kör bil innebär det inte att alla anser att det är anledningar värda att välja. Jag skulle tex aldrig hålla på o ändra min skärmsläckare varje gång vi skall åka någonstans där vi KANSKE kan behöva gps. Inte heller knappa in koder när min man sitter bredvid och kan göra det åt mig.

    Försvarsställning?

    Jag ifrågasätter din misstro mot människors anledning att dela sina lösenord med varandra. Inte att du valt annorlunda... det är knappast jag som går i försvarsställning här...
  • Brumma
    Anonym (Ja2) skrev 2019-07-06 22:52:18 följande:

    Eller så kan du tala om och förklara för din partner att du har blivit irriterad när hen gjort si eller så , sätta er ner, kommunicera med varandra , och se till att ni hittar en gemensamt väg som innebär att du behöver inte bli lika irriterad nästa gång


    Nu vet ju du inte ett dugg om mitt liv eller hur mkt vi kommunicerar, men antar att det är lättare att tro sig veta bättre än att fråga...

    Vi kommunicerar och har det bra, tackar som fråga.. det hindrar inte att småsaker han gör - och jag åt andra hållet - ibland får vardagslivet att inte enbart vara "guld och gröna skogar". Med 20 år tillsammans i bagaget och småbarn i hemmet är det liksom ngt som hör till livet - man älskar varandra inte mindre -ELLER är dåliga på att kommunicera - bara för att man ibland är irriterade på varandra. Snarare är det ett tecken på ett sunt förhållande skulle jag vilja påstå ;)
  • Brumma
    Anonym (Ja2) skrev 2019-07-06 23:09:09 följande:

    Och måste man spy skit över den ande framför vänninor då ? Jag tycker det är konstigt ... iallafall inget som är konstruktiv för förhållandet ..


    Jag spyr inte "skit" - återigen, förmodligen lättare att anta än att fråga?

    Jag spyr "av mig", de flesta människor kan göra det utan att prata illa om folk, prata "bakom ryggen" osv..ventilera tankar helt enkelt.

    Och ja, jag tror att de flesta sunda människor mår bra av det - sunda människor som kanske inte inbillar sig att de vet bäst om andras förhållanden ;) Som har EN VISS ödmjukhet över att det inte finns enbart ett "rätt sätt" ;)

    Du kanske hade behövt ventilera lite med människor i din närhet, för att se att det finns olika sätt att se saker alltså :) (inget illa ment - jag tror det behövs för att kunna se saker ur olika synvinklar).
  • Brumma
    sextiotalist skrev 2019-07-07 11:16:26 följande:

    Men här kommer ett inlägg som lägger en egen värdering i detta.

    Du kan inte tänka sig att vi är flera som inte ser något värde i att ha tillgång till varandras mobiler. Jag kan inte tänka mig en enda anledningen att min sambo har någon anledning att ha mina inloggningsuppgifter eller jag hans


    Det är inte samma sak att inte se ngt värde att ha tillgång till varandras saker och känna att man är tvungen att ha lås på för att partnern inte ska kunna titta.

    Jag håller fullständigt med om att det är ett tecken på brist på tillit - ett tecken på en ohälsosam relation - om man känner att man MÅSTE ha hemliga lösenord för att ens parter inte skall gå in och läsa. I en hälsosam relation så SNOKAR MAN INTE, även om man skulle kunna.

    Om man däremot har ett lås på mobilen ändå (jag har det tex för att obehöriga inte skall komma åt mina saker) och behovet aldrig uppstått, ja då är det inget konstigt alls att ens partner inte har ens login.

    Varför detta behov av försvar och svartmåla andra? Mycket sådant i tråden - total oförståelse för vad båda sidor försöker få fram...
  • Brumma
    Anonym (tobbe) skrev 2019-07-07 00:01:48 följande:

    Har arbetat på teknisk support och hade hand om olika internettjänster bla mail och shit vad många fall det ringde in folk om saker som rörde endera att dom försökte få tillgång till sin partners mail med allehanda lögner. Eller så var det folk som hade en partner som snokade i deras mail. Man fick en mörk syn på folk av att jobba där. Själv håller jag med TS man vill ha något privat. Inte för att jag skulle tex vara otrogen över nätet. Men jag har integritet och att låta andra till och med en partner få tillgång till alla konton och annat vore som att ge tillgång till ens tankar. Ni som ger er partner fri tillgång till alla konton m.m. skulle ni ge fri tillgång för er partner att läsa era tankar om det gick?

    Sen är partnern nyfiken och lite teknisk då finns det sätt att få reda på lösenord ändå men det är en annan sak.


    Du ser inte skillnaden i att olovandes ta sig in i parterns mobil du inte har tillgång till och att HA tillgång men inte utnyttja den tillgången?

    De flesta här som HAR och GER tillgång till sina mobiler, plattor o datorer vittnar om att man INTE går in o läser o snokar..Så vem ställer du egentligen frågan till?
  • Brumma
    sextiotalist skrev 2019-07-07 09:01:53 följande:

    Min upplevelse av den här tråden är att normalstatus bör vara, "Man delar på allt, annars har man hemligheter, saknar tillit". Så min uppfattning är att det är där härskartekniken är mer synlig


    Och min upplevelse är : "alla måste tycka som vi (som har privata inlogg o inte delar) annars glr ni fel och har inget privatliv o respekterar inte era parters privatliv. O så snokar ni...."

    Typ..

    Du skriver att folk är olika men det finns absolut INGEN förståelse för de som väljer att dela sina inlogg med partern...
  • Brumma
    sextiotalist skrev 2019-07-07 11:37:07 följande:

    Jag svartmålade inte, jag vände mig mot att man påstår att det inte finns tillit för att man inte delar med sig av allt.

    Nej, vi har inte gemensam ekonomi, vi delar inte allt, vi har egna privata zoner och vi har ändå tillit till varandra. Skulle nog säga att hade vi inte tillit så hade vi inte kunnat ha det så


    Tecken på brist på tillit..

    Beroende på varför man inte delar...
  • Brumma
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-07 11:35:05 följande:

    Ja, tänka sig!

    Att vi bara vågar... 

    Din sista mening skulle jag kunna ha som mitt personliga valspråk.

    Får jag inte ha min egen privata, oantastliga sfär... då lever jag hellre ensam.

    Jag och min partner gör mycket på skilda håll, jag reer iväg en vecka ibland. Nästa gång åker han iväg.

    Skulle jag tvingas att göra alla mina "äventyr" tillsammans så hade jag stannat hemma. Jag behöver space. Och rätten till mitt privata.


    Och man kan vara privat ÄVEN om man har tillgång till varandras grejer ;)
  • Brumma
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-07 12:03:21 följande:

    Samma här, för oss är det självklart att ha sitt privata för sig själv.

    Ibland får jag en känsla av att det främst är de yngre, som tror att deras perfekta förhållanden och romantiska rosa fluff är för evigt.

    "Vi är gifta och då blablabla"... jo och hälften av äktenskapen slutar i skilsmässa.

    De yngre är uppväxta med all digital teknik, de var inte ens födda på den tiden t ex privata meddelanden kom i ett kuvert i posten. Då man lärde sig att man ALDRIG rotar i andras brev.

    Nu när allt finns samlat i en "burk" och man aldrig upplevt något annat kanske man helt enkelt inte har samma känsla för det privata som vi som är äldre har.

    Kanske?


    Jag ör snart 50 ;)

    Och ÅTERIGEN - man rotar inte för att man KAN. Tillgång är inte samma sak som att man snokar...

    Du är extremt nedlåtande mot de som inte gör som du. Du vill - självklart- respekteras för dina val att inte ge din partner dina inlogg. Något som är HELT upp till dig.

    Men det vore trevligt om du visade samma respekt som du själv kräver.
  • Brumma
    Anonym (Privatlivet) skrev 2019-07-07 12:17:43 följande:

    Allvarligt talat så håller jag inte med om att jag är "extremt nedlåtande" mot någon alls.

    Inte mer än signaturen som kallade mig för "lilla gumman".

    Jag kanske gått på lite hårt någon gång, vilket jag inte är ensam om, och det är jag inte sämre än att jag kan be om ursäkt för om någon tog illa upp.


    I det inlägget jag svarade på framatod du som väldigt nedlåtande..

    Om det inte var din avsikt ber jag om ursäkt.

    Men däremot visas väldigt lite förståelse för att det flera föraöker berätta.

    Att man inte läser bara för att man kan. Att man inte är privat bara för att man ger tillgång...
Svar på tråden Har din partner tillgång till dina mobil/dator?