Forum Resor - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bilresa genom Tyskland

  Sön 7 jul 11:48 Läst 0 gånger Totalt 0 svar
  Sön 7 jul 11:48

  Ett tips ni kan tjäna rätt mycket på: När ni skall tanka, SVÄNG AV från motorvägen!

  ADAC har en enastående tjänst som visar priserna på alla mackar längs med en viss rutt. Jag valde på måfå ett stycke söderut från Puttgarden och priset på bensin, "Super", varierar mellan ?1,399 till ?1,659 på den sträckan. Med 50 liters påfyllning och en euro som står i runt 11:- när man växlar blir det en skillnad på ca 140:- vid en enda tankning! Dieselpriserna varierade t.o.m något mer, mellan 1,179 till 1,469

  För att hitta er rutt, gå till https://www.adac.de/infotestrat/tanken-kraftstoffe-und-antrieb/kraftstoffpreise/default.aspx och klicka i "Routensuche" och fyll i starft och slutpunkt. Notera att även om man skriver något enkelt som "Puttgarden" så behöver man justera det namnet genom att klicka på länken bredvid "Als Start übernehmen" för att få upp deras lista på hur de formaterar namnet. Välj en i listan, samma sak för slutpunkten och och klicka på "Route planen". Nu öppnas ett nytt förnster med mackar längs vägen (acceptera pop-up) med en lista över exakt position för varje mack och deras priser! En enastående service.

  ADAC:s "Routenplaner" är också bra, t.ex. genom att den beräknar alla motorvägsavgifter i t.ex. Frankrike eller Italien där dessa beror på vilken väg man kör och hur långt på den avgiftsbelagda vägen.

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-07-07 11:49
  Jaha, FL klarar tydligen inte av att visa euro-tecknet utan ersätter det med ett frågetecken...

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll