Forum Fosterdiagnostik - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kub uruselt resultat

  Fre 12 jul 11:01 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Fre 12 jul 11:01

  Hej på er.

  Har en liten undran, jag fick 1/4 för trisomi 21 och 1/11 på de andra trisomierna. Hade 2.9 i nackspalt vilket skulle gett mig enbart 1/2 om inte blodprovet sett bra ut. Valde att inte gå vidare med fvp då de kändes som om de var min ålder som drog ned resultatet. Fyller 40 i augusti. Är nu i v24 och fick ett riktat UL med en specialistläkare som kolla igenom allt. Inget jag bad om men de gjorde de för att vara säker. Allt såg bra ut och han kunde inte hitta några fel. Ska dock få komma tillbaka i vecka 30 och de ska kolla en extra gång.

  Har inte varit orolig alls egentligen förrän nu. Känner lillen hela tiden så inte för de. Men någon annan som gjort detta och det gått bra för?

  Hittar mest gamla trådar så skulle mera vilja se om de är någon nu som gjort som jag eller de har gått dåligt/bra för?

  Lite långt inlägg men tacksam för svar.

 • Fre 12 jul 12:08 #1

  Varför gick du inte vidare med fvp efter så dåliga siffror? Nu får du vänta och se helt enkelt. På rul kan man inte se kromosonavvikelser så lätt.

 • Fre 12 jul 15:22 #2

  Jag hoppas allt går bra för er, det enda jag kan säga är att i mitt landsting så erbjuder man inte kub pga att de menar att resultaten kan vara missvisande och endast oroa föräldrarna för ingenting, enligt min bm.

  Så hade jag varit du så hade jag väntat till dina ul och sett vad som säger där.

 • Fre 12 jul 18:36 #3

  Inte varit med om samma men håller med föregående talare om att KUB är ett ganska uselt test. Tycker dock det bådar gott att specialistläkaren inte hittade någon avvikelse, de ser ändå väldigt mycket på ett vanligt ul. FVP är givetvis säkrare dock. Önskar dig all lycka!

 • Lör 13 jul 12:07 #4

  Fick urusla resultat för trisomi 18 med min yngsta (8 år sen). Gick ej vidare med fvp och födde en helt perfekt tös. Som andra säger så kan det oroa mer än hjälpa. Min erfarenhet efär att bättre UL undersökningar ger mer säkra utlåtanden ang barnens utveckling och hälsa än Kub. Nu i vecka 13 och gjort kub, 36 år och damen som mätte nackspalten gnällde för måttet på 1.9 ?pga min höga ålder?. Inväntar resultat men försöker att ej oroa mej för det utlåtandet för mkt.

 • Lör 13 jul 20:04 #5

  Tack så mycket alla för svar och peppning. Om hon gnällde över 1,9 låter ju helt befängt... Har försökt koppla bort att de inte ska vara något och de funkar för de mesta. Att jag inte tog FCO handla mest om att jag inte ville framkalla ett missfall. Vet att risken är liten. Men skulle inte kunna leva med de om de skedde.

  Hoppas de går bra för er!

 • Lör 13 jul 20:16 #6 +1

  NIPT test kan rekomenderas ifall man vill göra närmare analys, bara ett stick i armen och en liten mängd blod mindre. Och en ngt tunnare plånbok ifall man gör det privat

 • Sön 14 jul 09:18 #7

  1,9 mm är fullständigt normalt. Fånigt att gnälla över det.

  Har de senaste mdr följt många trådar på FB bland annat och verkar som väldigt många med dåliga KUB resultat får helt normala barn ... och omvänt.
  jag fick trisomirisk på 1/2500, och dagen efter hittade jag två kvinnor som haft samma och ändå fått barn med trisomi 21, så jag blev ju helnojig och köpte en NIPT privat. Nu är jag också helt säker på att jag inte vill ha ett sjukt barn så det var värt pengarna. Skulle tagit en fvp också om jag blivit erbjuden, men nipt är ett bra alternativ.

  Nu är ju nipt inte 100% men ändå bättre än kub plus att man får kollat många fler tillstånd än det KUB kollar. Verkar ha blivit ganska populärt på sistone, vi var flera som skulle ha blodprov samma dag.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll