Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Varför handlar folk så mycket processat kött?

    Liberté skrev 2019-07-14 21:52:52 följande:

    Känns väl mer som man faktiskt förvånas mer av den låga kvalitén på mat folk köper och speciellt när det är processad mat.

    Ofta låg kötthalt, mycket utfyllnad osv.


    Du vet väl att korv är från början en restprodukt och att det är utfyllnad är för att korven ska hålla ihop.
    Anonym (Tiina) skrev 2019-07-14 21:36:23 följande:

    Ja, inte för att jag går och kollar i varenda människas kundvagn, men går jag precis förbi eller står bakom i kassan så ser jag ju vad folk handlar.

    Blir alltid förvånad över hur mycket processat kött folk fortfarande köper. 

    Idag stod jag bakom en tjej som hade köpt både leverpastej, skinka och korv. Detta är ingen ovanlig syn.

    Folk får väl handla vad dom vill, men jag är mest förvånad över att de ej är medvetna om att det inte är nyttigt, ja t o m cancerframkallande. Eller finns det vissa som totalt missat det??


    När det gäller skinka och leverpastej, så brukar dessa vara pålägg, dvs inga större mängder man äter.
    Jag köper både skinka och leverpastej, för att jag tycker det är gott. Gör leverpastej själv till julen.
    Korv är också gott ibland.
  • sextiotalist
    Anonym (Mitt liv) skrev 2019-07-15 12:49:36 följande:
    Fast det är ju sant? Du kan inte leva så att du aldrig får cancer. Du kan inte garantera att de val du gör gör att du aldrig får cancer. Du kan inte påverka det särskilt mycket.
    Visst finns det saker som ökar risken, men det finns ändå aldrig garantier.

    Ps sen är inte cancer det man påverkar mest utan snarare hjärt-och kärlsjukdomar.
    Man vet inte vilka markörer man är född med. En del kan man säkert ta reda på.
    Cancerceller bildas hela tiden, eller snarare vid celldelning bildas det ibland celler som kan ge upphov till cancer. Sedan är det kroppens förmåga att identifiera och skadligöra celler som inte ska var kvar som avgör.
  • sextiotalist
    Konservativ skrev 2019-07-15 14:46:41 följande:
    Så hur många korvar ska man sätta i sig innan risken för cancer i 60-årsåldern ökar till 67%? Eller är det som vanligt att risken ökar från 1,4% till 1,7 % när man är 70 år?

    Inte helt ovanligt att man tolkar dessa procentsiffror fel. En ökning med t.ex 67%  är ju som du skriver en ökning från 1,4% till 1,7%.


     

  • sextiotalist
    Anonym (Mitt liv) skrev 2019-07-15 21:55:07 följande:

    Känner ingen som varit mellan 50-70 som varit sjuka och begränsade pga sin kost så det är inget som oroar mig.

    Blir jag sjuk, ja, då blir jag. Jag tänker inte sluta njuta av det jag gillar att äta för att det kan hända.

    Precis som att jag inte slutar åka bil för att jag kan krocka.


    Jag är just i det ålderspannet och precis som du så de flesta friska och de som inte är det har sjukdomar så har de flesta en sjukdom som inte har med deras livsval att göra (Dvs en kollega)
Svar på tråden Varför handlar folk så mycket processat kött?