• sextio­talist
    Tue 16 Jul 2019 15:56
    7412 visningar
    112 svar
    112
    7412

    Frun vill inte ha sex längre :(

    Henkemx skrev 2019-07-16 14:23:13 följande:

    Absolut, jag hjälper till såmycket jag bara kan!

    Då vi har ett stort hus med stor tomt så har vi delat upp de så att jag sköter om husen utvändigt, målar o fixar, klipper gräs, kör med röjsågen, rabatter osv. Och hon brukar sköta tvätten, städa huset invändigt osv.

    Matlagningen brukar vi hjälpas åt med.

    Vi har sådan tur att ha ett barn som sover hela nätterna och därmed får vi sova, vilket behövs för vi har båda ganska hårda jobb.

    När det gäller vårat barn så kan jag säga med handen på hjärtat att vi lägger 50% var, och hittills har det funkat riktigt bra. Det enda hon gör mer än mig är att hon lämnar/hämtar hos dagmamman då hon bor på vägen till hennes jobb.


    Hur många timmar tar din insats. Eftersom jag är delägare av ett sommarhus, haft hus med tomt så skulle jag nog säga att du rent arbetsmässigt lägger nog inte mer tid än hälften av vad hon gör.

  • sextio­talist
    Tue 16 Jul 2019 16:12
    #23

    trötthet, inre och yttre stress är absolut en vanlig orsak till att en kvinna förlorar sin sexlust. Det behöver inte innebära att det är mannens fel.

    Om man saknar sexlust, helt krasst, slipper man sex då, så känns det rätt OK, däremot den som drabbas är ju den med sexlust.

    Mitt råd det är att ni pratar om er situation rent generellt. Arbetsbelastning (du ska inte berätta allt vad du gör, utan fråga din fru hur hon upplever sin arbetsbelastning). Mental belastning, arbeten, komma ihåg allt som behövs göras, hur hon upplever den. Er egen relation, är det något hon saknar där. Då kommer hon i fokus och får berätta sin upplevelse.
    Sedan kan du berätta om din upplevelse, att du saknar intimiteten, sexet och att det är något som gör dig ledsen och lite frustrerad. När ni båda har hittat var ni är nu, så kan ni försöka hjälpa varandra och hitta en målbild, vad är det ni vill uppnå tillsammans. Är det mer sex, är det mer intimitet, mer egen kravlös tid. Mer vuxentid. Och därefter fundera på hur ni ska nå dit. Kanske ta in städhjälp, leja ut en del arbete på huset. Låta en del av gräsmattan bli äng.
    Åka iväg tillsammans, bestämma att en halvtimme per dag ska ni ha tillsammans då ni bara ska ägna er åt varandra.

  • sextio­talist
    Tue 16 Jul 2019 16:17
    #25
    Man343 skrev 2019-07-16 15:42:17 följande:
    Tycker det låter ganska jämt, kan tom vara han som gör mer.

    Tyvärr ganska vanligt att kvinnor bara räknar det som sker på insidan av huset som del av det gemensamma ansvaret, allt annat ses som nån form av hobby...
    Jag skötte hela trädgården när vi bodde i hus, för mig var det förvisso både avkoppling och hobby, men det var inte många timmar som det verkligen behövdes varje vecka.
  • sextio­talist
    Tue 16 Jul 2019 16:32
    #29
    Man343 skrev 2019-07-16 16:21:06 följande:
    Det är ju oerhört olika från hus till hus, och vilken nivå man lägger det på.
    Självklart, jag har ett genuint trädgårdsintresse och skiljer därmed vad som är en basnivå, dvs det som verkligen måste göras och intresse/hobbynivå, det där som är extraarbete. Gräsklippning och rensa undan synligt ogräs ser jag som basnivå, att pedantrensa ogräs, fixa med trädgårdslanden, formklippa buskar, det är hobbynivå.
    Så hur gediget min trädgårdsintresse än är, så ser jag t.ex trädgårdsland som en hobby.
  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 11:17
    #54
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:07:01 följande:

    Äh!

    Det hänger inte på vem.som gör vad eller för lite sömn osv.

    Minskad sexlust i ett förhållande beror enbart på att man slutat bekräfta varandra i det lilla. En kram vid spisen. En klapp på rumpan. En snabb kyss på halsen, lukta på håret. Eller bara stryka över den andres hand för ett ögonblick. Dvs små bekräftelser som varken tar tid eller är betungande att göra och inte måste leda till nått mer än att bekräfta att man ser varandra.

    När någon blivit så bekväm att den slutar med de små bekräftelserna i vardagen då dör lusten och förhållandet. Sen finns det säkert lika många orsaker till att man slutar med bekräftelserna som det finns människor. Men så länge man tar sig tiden för för några sekunder av fysisk kontakt, då lever förhållandet också.


    Absolut, att se varandra är jätteviktigt. Jag föreslog TS att han skulle prata med henne, fråga henne hur hon mår, vad hon saknar i relationen och han ska berätta hur han mår och vad han saknar i relationen. Att de tillsammans ska försöka hitta en målpunkt och tillsammans komma fram hur de når den. Men jag fick ingen respons på detta.
    Men så skrev en kvinna något som jag kan känna igen mig i. Under småbarnsåren så är ofta barnen väldigt nära en, de tankar närhet, kärlek, omsorg av föräldrarna, ofta är det mamman som får ta den största biten. Så när man väl sätter sig ner, så vill man ha sin kropp för sig själv och så kommer han och vill också ha närhet, bekräftelse och kärlek och då blir det bara "nej, inte du också". Det behöver inte alls ha med att man inte älskar mannen eller så, det har med att man inte hinner hitta sig själv, tanka egen energi, utan det känns (bara en känsla) att alla tankar ur en det de behöver, men man får inte ta in det man själv behöver.
    Men att hitta tillbaka till varandra det gör man tillsammans och ibland måste man göra egna förändringar, även om man inte riktigt vill förstå varför man själv måste göra "allt".
    Och så inte att förglömma, kvinnor är inte heller tankeläsare.
  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 11:34
    #57
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 11:28:44 följande:
    Vi alla är väl lite olika. Men att tex stryka håret från pannan och ge en snabb kyss på pannan när kvinnan tex ammar. Är typen av närhet och bekräftelse som leder, iaf för många. Till att tvärtom mot du skriver, vill vara nära varandra och tanka kraft när barnen väl sover. Man behöver inte få vara ifred. Just för närhet och bekräftelse inte måste leda till sex varje gång. Då blir det inte betungande att få en smekning eller kyss utan nått som bara ger energi.

    Att röra och bekräfta varandra säg 10-20 gånger om dagen, med små korta kyssar, smekningar eller en kort kram. Gör att man inte förknippar all fysisk kontakt med ett förspel som ska leda till sex. Som man kan vara för trött för.....
    Men är det som du beskriver, så är sällan sexet ett problem eller hur?
    Nu var det en kvinna som inte verkade uppskatta närhet och sex, då måste man utgå från detta.  Inte utgå från en som uppskattade det.

  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 11:49
    #62
    Anonym (Lejla) skrev 2019-07-17 11:44:02 följande:
    Tycker oxå att man bör prata mer öppet med varandra om sin relation. Av mågon märklig anledning är det alltid svårt att prata om sitt eget sexliv eller relation. Andras är alltid så självklart...

    men det jag ville komma till var att jag hade upplevt det som tjatigt när mannen ständigt skulle prata om sex eller bristen på rättare sagt. Män förväntar sig oftare belöning i form av sex om de uppoffrar sig och ger massage eller dammsugar medans hon ammar tex. De förstår liksom inte varför en kvinna inte alltid är konstant. Och hon vet inte hur hon ska förmedla det till honom.

    Jag sa inte att man skulle prata om sex, utan det som jag poängterade var att man ta ett samtal om sin relation, om sitt liv. I det här fallet föreslog jag att mannen skulle få kvinnan berätta om vad hon saknar, vad hon önskar (inte ett ord om sex)
    För det du skriver, prat om bristen på sex, är nog än mer sexdödande.
    Idag skojade jag och sambon om att vi inte fått till det på ett tag (gäster, trassel med sängplatser, olika sovtider etc), men det kommer tillbaka då vi är själva igen


     

  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 12:11
    #65
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 12:04:31 följande:
    Bekräftar man varandra i vardagen så funkar sexet också. Slutar man bekräfta varandra så dör sexet.

    Om en smekning alltid är en invit till förspel och sex, då blir det en ond spiral. "Åh nej, nu vill han/hon ha sex men jag är för trött". Ju oftare du tänker "åh nej det förvöntas sex" ju mindre intresserad av sex blir du.

    Vardagsbekräftelserna funkar även om du är trött, gör det mesta hemma osv. Men är grogrunden till att känna lust. Får du 20 kyssar/smekningar per dag utan att det ska leda till sex. Då kommer du vara sugen på sex någon gång ibland när du har ork och inte känner stress. Istället för att gå och tänka "åh nej, bara det inte förväntas sex".

    Första steget att hitta tillbaks till lusten är de små dagliga bekräftelserna som inte leder till något annat än "jag ser dig och tycker om dig".
    Du fungerar så, jag fungerar inte. Skulle min sambo göra så, så skulle jag troligen bli vansinnig och är jag trött och vill vara ifred, då vill jag vara ifred från fysisk kontakt också. Att respektera att man är trött och vill vara ifred är också en bekräftelse.
  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 14:27
    #69

    En annan faktor när det gäller kvinnors lust, är även hormoner. Många kvinnor är mer hormonstyrda när det gäller sex (vi har ju våra brunsttider också, eller snarare jag hade ;) ).
    Många homoniella p-medel kan ta bort lusten, graviditet och amning likaså.
    En viktigt hormon är även oxytocin, det gäller ju även män. Detta påverkar ju egentligen sexlivet positivt, men är ju också viktigt för mor-barn-relationen. Jag kan mycket väl misstänka att kvinnas produktion av oxytocin under småbarnstiden gör att hon fixerar denna närhet mer mot barnet än mot den vuxne mannen, troligen en ren överlevnadsinstinkt då hennes primära uppgift var att se till att hennes barn växte och mådde bra, inte att den vuxne avelshannen skulle få sex

  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 15:32
    #77
    KimLinnefeldt skrev 2019-07-17 15:22:19 följande:

    Jag har varit i ett äktenskap där jag tog pappaledigt, städade, lagade mat, höll henne i handen, tröstade, kramade utan sexkrav, lagade trasiga saker och bytte glödlampor. Det hjälpte inte. Vi är skilda idag. Vi hade helt enkelt inte tillräckigt mycket attraktion till varandra.

    Att döma av inläggen här så behöver män jobba med sin närhet, att vara uppmärksamma och kärleksfulla utan att pocka på sex, jämt. Och kvinnor behöver fundera på vad det är som är så farligt eller jobbigt med att ha sex. För det är väl inte så att ni använder sex som en handelsvara i förhållandet?


    Det finns ju lika många anledningar att sexet går på sparlåga som individer.
    Men en sak är gemensamt, för att ha en chans att lösa detta så måste man sätta ord på det. Har man inte gjort det (det gäller både män och kvinnor) så har man inte ens chans att ta sig vidare.
    Så istället för att skylla på den ena eller skylla på arbetsfördelning utan att veta varför, så prata med varandra.
    Inte anklaga varandra, samtala, lyssna på varandra. Berätta hur ni mår, lyssna på hur den andra mår. Leta efter lösningar.

    Sedan din fråga varför det är jobbigt att ha sex när man inte har lust. Jag mår dåligt mentalt om jag har sex när jag inte har lust. Kanske är så att för många kvinnor är sexet inte bara själva sexet, utan mycket mer. Så det är jobbigt, mentalt och fysiskt att ha sex (för mig i varje fall) när jag absolut inte vill ha det. Hade det varit en handelsvara, då hade det inte alls varit så.
  • sextio­talist
    Wed 17 Jul 2019 15:52
    #79
    KimLinnefeldt skrev 2019-07-17 15:46:58 följande:
    Jag skrev inte om varför kvinnor tycker att det är jobbigt med sex "när de inte har lust". Naturligtvis ska ingen tvinga sig till det. Men frågan är varför de inte har lust, vad det är som ger motståndet.

    Jag tror inte riktigt på att allt annat måste vara perfekt, att barnen är lagda, att han har vikt tvätten och visat ömhet utan kåthet. Det är något mer, något annat...

    Jag tror att kvinnor uppfostras att hålla på sig, att inte ge bort sin sexualitet för lättvindigt, att de inte ska bejaka sin egen lust och kåthet, att inte vara skamlös. (Män uppfostras å andra sidan till att bli sexuellt inkontinenta.)
    Av många olika orsaker, hormoner, trötthet (kvinnor är mer hormonstyrda än män). P-piller kan ta bort sexlust helt.
    Generellt, kvinnor brukar behöva må bra för att ha sexlust, men behöver sex för att må bra.
    Och jag tror också att den minskade sexlusten efter en graviditet är ett sätt för naturen att skydda kvinnor för en allt för tidig graviditet.

    Men sedan finns det miljoner saker till självklart.

  • sextio­talist
    Thu 18 Jul 2019 07:43
    Anonym (Lejla) skrev 2019-07-17 16:29:02 följande:

    På sätt o vis kanske..

    Men testosteron är väl en sorts hormon det med? Och vad styr inte männens sexdrift om inte hormoner då?

    Skulle isåfall stått att kvinnors känsloliv påverkas av diverse hormoner. När vi är känslomässigt nere vill vi inte ha sex medans männens testosteron gör att de ständigt är på ?drift?.


    Kvinnors hormoner varierar över menscykeln. Självklart kan hormonerna påverka känslolivet, men det behöver inte alltid hänga ihop.
  • sextio­talist
    Thu 18 Jul 2019 12:19
    Gameofthrones skrev 2019-07-18 11:41:54 följande:

    Jag dammsuger varje dag eller varannan dag. Städar WC:n 3 ggr i veckan. Jobbar, umgås med barnen. Dammar då o h då. Barnen tar hans om sina rum själva till min minsta dammsuger jag och dammar.

    Jag rensar avlopp, byter glödlampa, kan byta propp om det skulle behövas,

    Jag älskar och fiska och det grejar jag själv, gärna lax, strömming, gädda mm. Det är jag uppvuxen med och rensar.

    Min make fixar barnens cyklar, min man fixar om ngt går sönder, min man tar hand om tekniska, min man fiskar, han meckar bilarna, tvättar dem eller jag tvättar bilarna. Min man är en fixare. Det är jag med.

    Är trött på jämställdhet det är bra att det finns men det kan bli överdrivet over tge top. Det gäller kunna vara självständig, självgående, lära sig av varandra. Och inte tjata på varandra vem som ska göra vad. Därför många skiljer sig idag.

    Fan ni dejtar blir kära knullar, ta bristerna eller hitta ngt som är grönare andra sidan staketet. Ni vet ju redan brister och andra saker om personen ni väljer. Ta det eller stick. Verkligen!


    Det fungerar om båda trivs med det, fungerar om ingen känner att all ens tid går åt att sköta vardagsbestyren och den andra sitter framför Tv:n eller datorn hela ens lediga tid.

    Själv, kvinna som jag är, kan jag fixa allt vad som ingår i ett hem, även mecka med bilar, fixar det mesta med det tekniska. Sambon sköter mycket av det vardagliga som inte syns.

    Men vi båda är rätt laidback, vi kan låta disken stå över natten. Tvätthögen ligga några dagar.
Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(