Inlägg från: Anonym (mäns vanligaste problem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mäns vanligaste problem)

    Frun vill inte ha sex längre :(

    Tror detta är ett av de vanligaste ämnena på FL. Sök på gamla trådar uppe till höger i listen, så kommer du få upp tusentals trådar och flera av dem bara sista veckorna och månaderna. Mycket kul och matnyttigt att läsa

  • Anonym (mäns vanligaste problem)
    Anonym (Tröttsamt) skrev 2019-07-17 09:49:10 följande:

    Det är rent ut sagt skrattretande att se den stereotypa svarsbilden som kommer på dylika frågor i det här forumet. Egentligen gäller nog samma oavsett vilket kvinnodominerande forum du vänder dig till.

    Förenklat kan vi redan här ge en kortfattad svarsmodell som representerar de flesta medlemmar på familjeliv:

    Orsak till att hon inte vill ha sex tillräckligt ofta:
    1) Hon drar för stor del av lasset hemma. Han borde hjälpa till mer
    2) Hon får inte tillräckligt med uppskattning av honom. Känner sig inte sedd. Föreslå ett öppet förhållande. 
    3)  Hon tycker inte att han är attraktiv längre. Hon tänder inte på honom. Han har antagligen gått upp i vikt och har en dålig hygien. Be honom skärpa sig eller lämna.
    4) Han är dålig i sängen. Inte tillräckligt lyhörd och får inte henne att njuta. 
    5) Hon är utmattad eller deprimerad. Lägg ner sexet för en tid och lägg ingen press på henne. Låt henne sova ut.

    Orsak till att han inte vill ha sex tillräckligt ofta:
    1) Han är säkert otrogen. Lämna honom 
    2) Han porrsurfar och runkar för mycket. Tvinga honom att sluta eller lämna honom.
    3) Han är bög
    4) Han har underskott av testosteron. Be honom boka tid hos en läkare
    5) Han är impotent. Be honom boka tid hos en läkare. 

    En förenklad sammanfattning men inte alls lågt från verkligheten. Summan är ändå att oavsett vem det är i förhållandet som har för låg sexlust så finns orsaken och roten till det onda alltid att finnas hos mannen. Det är hans fel. Aldrig någonsin kvinnan. 

    Nu kommer den rättrådige att föreslå att det är kemin och samspelet mellan dom som inte funkar. Att båda har en del i det. Men så ser inte diskussionen ut här. Eller i något annat forum heller för den delen. 


    En annan stor anledning till uteblivet intresse, dålig kommunikation! Han har blivit för tråkig, ointresserad av hennes som person och vad som händer i hennes liv. För mycket slentrian utan spänning, mycket bråk och slitningar. Hon har blivit attraherad av nån annan och har huvudet fullt av denne.
  • Anonym (mäns vanligaste problem)
    Sgtwolf skrev 2019-07-17 12:04:31 följande:
    Bekräftar man varandra i vardagen så funkar sexet också. Slutar man bekräfta varandra så dör sexet.

    Om en smekning alltid är en invit till förspel och sex, då blir det en ond spiral. "Åh nej, nu vill han/hon ha sex men jag är för trött". Ju oftare du tänker "åh nej det förvöntas sex" ju mindre intresserad av sex blir du.

    Vardagsbekräftelserna funkar även om du är trött, gör det mesta hemma osv. Men är grogrunden till att känna lust. Får du 20 kyssar/smekningar per dag utan att det ska leda till sex. Då kommer du vara sugen på sex någon gång ibland när du har ork och inte känner stress. Istället för att gå och tänka "åh nej, bara det inte förväntas sex".

    Första steget att hitta tillbaks till lusten är de små dagliga bekräftelserna som inte leder till något annat än "jag ser dig och tycker om dig".
    Alldeles sant!  Finns inget så avtändande som kravet på sex  i varje smekning och kyss. Ömhets och närhetsbekräftelser måste vara en kravlös och kärleksfull del av vardagen för att sex ska kunna blomstra fritt och spontant.

    Man ska kunna gå och lägga sig med varsin bok, smeka varandra på armen medan man läser, ge en godnattpuss, skeda varandra utan att behöva frukta något hårt som pockar på. Grovhångla i soffan framför filmen utan penetration och orgasmkrav, bygga upp sköna stämningar och få längta efter sex. Kanske avhålla sig bara för spänningens skull, leka och inte vara så förutsägbara.
Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(