• Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 10:36
    7223 visningar
    112 svar
    112
    7223

    Frun vill inte ha sex längre :(

    Jag orkade inte läsa alla svar så jag kanske bara är en trist upprepning.

    Min första och ända tanke i sånna här trådar är att kvinnan förmodligen är trött på dig. Det finns undersökningar som visar att 70% av kvinnor är missnöjda med sin relation efter några år. Ingen kvinna lämnar en LEVANDE relation. Om båda känner att deras behov blir tillfredställt och inte blir tagen för givet så utsöndrar vi må-bra-substanser som gör att vi kan förbise varandras brister och koncentrera oss på att lyfta varandra. Det gäller ju då att båda är med på tåget.

    Din fru har trolugtvis alltid känt sig lite bortkommen när det gäller sex. Det är som att ge mig en fotboll. Jag hade garanterat gjort bort mig. För många är sex en prestation. Porr och internet ger kvinnan en bild på hur en kvinna ska vara och se ut för att mannen ska tända till. För många är det inget man är bekväm med. Det kan dröja år eller så hönder det aldrig. Din kvinna tycker inte att jon är någon höjdare på sex och har därför inga planer på att träna upp det heller. En del tycker sex är spännande och skönt och något man ska dela med varandra. Kanske prova nya saker och krydda till det. Några tycker att sex är ett nödvändigt för att få barn eller för att ha en relation.

    Vi är alla olika kompatibla.

    Din kvinna behlver uppskattning och uppvaktning. Ett stort, absolut NO-NO är att tjata på henne, eller säga att det är något fel på henne för att hon inte är kåt mer. Har du redan tjatat eller beskyllt henne så sluta med det redan nu. Annars kommer hon lämna dig snart för en annan man som uppskattar henne.

    Kom även ihåg att de första 2 åren med bebis är det som prövar förhållandet. Tar man sig igenom småbarnsåren så har man en stark grund att stå på. Om man kan jämkas och stötta varandra istället för anklaga och skylla på.

    Lycka till!

  • Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 11:44
    #61
    sextiotalist skrev 2019-07-17 11:17:44 följande:

    Absolut, att se varandra är jätteviktigt. Jag föreslog TS att han skulle prata med henne, fråga henne hur hon mår, vad hon saknar i relationen och han ska berätta hur han mår och vad han saknar i relationen. Att de tillsammans ska försöka hitta en målpunkt och tillsammans komma fram hur de når den. Men jag fick ingen respons på detta.

    Men så skrev en kvinna något som jag kan känna igen mig i. Under småbarnsåren så är ofta barnen väldigt nära en, de tankar närhet, kärlek, omsorg av föräldrarna, ofta är det mamman som får ta den största biten. Så när man väl sätter sig ner, så vill man ha sin kropp för sig själv och så kommer han och vill också ha närhet, bekräftelse och kärlek och då blir det bara "nej, inte du också". Det behöver inte alls ha med att man inte älskar mannen eller så, det har med att man inte hinner hitta sig själv, tanka egen energi, utan det känns (bara en känsla) att alla tankar ur en det de behöver, men man får inte ta in det man själv behöver.

    Men att hitta tillbaka till varandra det gör man tillsammans och ibland måste man göra egna förändringar, även om man inte riktigt vill förstå varför man själv måste göra "allt".

    Och så inte att förglömma, kvinnor är inte heller tankeläsare.


    Tycker oxå att man bör prata mer öppet med varandra om sin relation. Av mågon märklig anledning är det alltid svårt att prata om sitt eget sexliv eller relation. Andras är alltid så självklart...

    men det jag ville komma till var att jag hade upplevt det som tjatigt när mannen ständigt skulle prata om sex eller bristen på rättare sagt. Män förväntar sig oftare belöning i form av sex om de uppoffrar sig och ger massage eller dammsugar medans hon ammar tex. De förstår liksom inte varför en kvinna inte alltid är konstant. Och hon vet inte hur hon ska förmedla det till honom.
  • Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 14:18
    #68
    Anonym (Touch me) skrev 2019-07-17 12:52:19 följande:

    Åh vad jag håller med! Det är så väldigt viktigt för mig, när vi kommer i närheten av varandra att bli berörd. Jag kan heller för mitt liv inte låta bli att smeka honom på armen, i nacken eller var jag kommer åt om han är inom räckhåll.

    När han gör det tillbaka är det alltid för att han är kåt och vill ha sex, inte precis just då, men blir det inte av inom de närmaste två dygnen blir han skitsur ^^ Min man förstår helt enkelt inte det där hur många gånger jag än förklarar - vardagsberöring fungerar inte bekräftande om det kommer enbart när du vill ligga. Då har det motsatt effekt. Han tycker bestämt att några timmars uppmärksamhet borde leda till att jag blir supersugen. Att han är supersugen jämt kopplar han inte alls till all bekräftelse han dagligen får från mig, i det att jag inte kan låta bli honom kåt eller ej. Jag har försökt sluta för att se hur det skulle påverka hans lust om all beröring upphör, men jag KAN inte, jag älskar att röra vid honom. Och han vill definitivt ligga med mig i varje givet ögonblick. Han vill bara inte behöva röra vid mig däremellan, tydligen.


    Vad är det som gör att du inte har samma lust till sex då?

    Vänd på steken.

    Du går ständigt och kåtar upp din man genom dina små smekningar flera gånger om dagen. För honom innebär en smekning eller beröring att du vill ta på honlm och åtrår honom. För honom är det samma sak som att du gör dig redo för sex.

    Snacka om att ni kommunicerar helt skilt från varandra. Det handlar inte om vilja eller åtrå utan enbart att ni inte klarar av att kommunicera på samma vis när det gäller sexinviter.

    Ditt kroppsspråk säger en sak men ditt agerande annat. En man är enkelspårig, det vet du väl?!
  • Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 15:06
    #73
    Anonym (Touch me) skrev 2019-07-17 14:56:36 följande:

    Det som gjorde att jag inte hade samma lust till sex var just avsaknaden av bekräftelse. Den får jag numera på annat håll, och min man får inte längre nekande svar på sina inviter, tvärtom får han inviter från mig minst lika ofta.

    Att han trots vad jag säger inte klarar av att tolka mitt handlande i enlighet med exakt vad jag säger har andra orsaker.

    I din vända stek borde ju var och en förstå att om det jag gör hetsar upp honom, så är det naturliga att bjuda på samma sak tillbaka, (bekräftelse utan motkrav, särskilt när behovet är tydligt uttalat) inte att förvänta sig en annan sak (sex). När den förståelsen saknas finns ett djupare problem. Antingen ren dumhet eller någon störning. Tack och lov är det det senare i min mans fall, sådant går att jobba med.


    Du gör mig förvirrad!

    Du skriver här att din man går att jobba med? Uppfattar jag dig rätt då? Era problem går att lösa?

    I ditt förra inlägg skrev du att du inte KAN låta bli att ta på honom. Varför ska då han ändra sig, när inte du kan?

    Ska han ta bort sin lust på kemisk väg (antidepp, alkohol etc) för att du anser dig inte kunna sluta uppmuntra (ta på honom) så han blir upphetsad och sugen?

    Du vill ju att han ska ta på dig som du gör pp honom, bekräfta dig som du bekräftar honom? Du vill ändra på honom, inte hitta en gemensam lösning? Den gemensamma lösningen är att ha en kk sidan om? Vad tycker han om det då?
  • Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 15:08
    #74
    Anonym (Lejla) skrev 2019-07-17 15:06:28 följande:

    Du gör mig förvirrad!

    Du skriver här att din man går att jobba med? Uppfattar jag dig rätt då? Era problem går att lösa?

    I ditt förra inlägg skrev du att du inte KAN låta bli att ta på honom. Varför ska då han ändra sig, när inte du kan?

    Ska han ta bort sin lust på kemisk väg (antidepp, alkohol etc) för att du anser dig inte kunna sluta uppmuntra (ta på honom) så han blir upphetsad och sugen?

    Du vill ju att han ska ta på dig som du gör pp honom, bekräfta dig som du bekräftar honom? Du vill ändra på honom, inte hitta en gemensam lösning? Den gemensamma lösningen är att ha en kk sidan om? Vad tycker han om det då?


    Kk behlver det kanske inte vara nu när jag tänker efter. Du skriver att du får bekräftelsen på annat håll och din man får sexet då eller?

    Har du en pojk-VÄN och en pojkvän?
  • Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 16:29
    #81
    sextiotalist skrev 2019-07-17 15:52:24 följande:

    Av många olika orsaker, hormoner, trötthet (kvinnor är mer hormonstyrda än män). P-piller kan ta bort sexlust helt.

    Generellt, kvinnor brukar behöva må bra för att ha sexlust, men behöver sex för att må bra.

    Och jag tror också att den minskade sexlusten efter en graviditet är ett sätt för naturen att skydda kvinnor för en allt för tidig graviditet.

    Men sedan finns det miljoner saker till självklart.


    På sätt o vis kanske..

    Men testosteron är väl en sorts hormon det med? Och vad styr inte männens sexdrift om inte hormoner då?

    Skulle isåfall stått att kvinnors känsloliv påverkas av diverse hormoner. När vi är känslomässigt nere vill vi inte ha sex medans männens testosteron gör att de ständigt är på ?drift?.
  • Anonym (Lejla­)
    Wed 17 Jul 2019 23:22
    #97
    Tomatmacka skrev 2019-07-17 22:44:55 följande:

    Gör slut eller PRATA I DETALJ om hur du känner. Det funkar, smyg inte som katten kring gröten. Prata ut.


    Prata sig till lust... vad har du varit i hela familjelivs debatt om detta??
  • Anonym (Lejla­)
    Thu 18 Jul 2019 11:35
    Tomatmacka skrev 2019-07-17 23:26:48 följande:

    Ja, att hon inte vill ligga är för att hennes man inte beter sig som en man


    Hur vet du att hon tycker det då?

    Din definition av man är inte sanning.
Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(