Inlägg från: Anonym (Prioriteringar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Prioriteringar)

    Frun vill inte ha sex längre :(

    Hej! Jag är i lite samma sits då jag har småbarn och försöker samtidigt blåsa liv i mitt sexliv med min man som torkat ut lite på senare år.

    Jag tror att det vi ska fokusera på är mer om hennes egen arbetsbörda är för mycket för henne själv, vi behöver inte ens prata om hur mycket var och en gör. Det är antagligen så att hon är trött på kvällarna och antagligen bara vill sova, eller så kan hon inte eller inte har tid att slappna av. Jag har också kommit fram till att män och kvinnor är lite olika på det här området, det verkar som att män inte tappar lusten lika lätt och behöver inte slappna av i så stor omfattning som kvinnan innan. Till exempel så förundras jag alltid över min man, ibland är det så att vi PRECIS har lagt barnen och vi inte suttit ner och vilat oss på flera timmar, och då frågar DIREKT om jag har lust. Och jag tänker liksom är du inte riktigt klok jag har ju inte ens fått sitta ner ett tag än! Och är någon helt annanstans vad gäller mina tankar.

    Egentligen är det inte ofta jag har lust att ha sex längre, faktiskt. Det hjälper min stressiga vardag till med. Men min stressade uttröttande vardag har ändå fått mig att tänka. Jag har börjat förstå att det handlar om prioriteringar. Om jag låter min stressiga vardag"ta över" så kommer sexlivet med min man snart vara ett minne blott, och ja så vill ingen leva. Och min man förtjänar bättre. Och jag har också insett att denna vardag inte ofta kommer ge mig tillfällen att slappna av, jag måste skapa sådana tillfällen själv. Jag måste ändra mina prioriteringar, ibland. Så eftersom jag vet att jag funkar så att jag måste slappna av innan, så skiter jag till exempel i att göra vissa saker, eller försöker göra dem snabbare, så att jag ska kunna ha en avslappnad kväll och få lust.

    Och någon som antagligen låter väääldigt tråkigt men funkar för mig, är att faktiskt sätta det på min "att göra lista", ja inte på papper alltså, men i huvudet. För mig hjälper det mig att skapa en känsla av att intimitet med min man är lika viktigt som alla de andra sakerna. Det är viktigt både för honom och för mig, och vår familj. Det är vår kärlek som vårt liv tillsammans grundar sig på.

    Så det jag vill säga är, att prata med din fru. Berätta hur du känner. Hon är säkert trött, men om du nu hjälper henne 50 procent och hon fortfarande är trött, visa förståelse men samtidigt måste hon göra vissa omprioriteringar. Hon inser nog också att ingen vill leva i ett äktenskap utan sex. Och hon saknar nog också sex egentligen.

    Men bättre att du kommunicerar än att du går och är otrogen. Det vore så synd.

  • Anonym (Prioriteringar)
    Anonym (Yes) skrev 2019-07-16 16:53:37 följande:

    Ett mycket bra och nyanserat svar. Jag är själv dålig på att ta initiativ och vill egentligen vara ifred när barnen somnat, men jag har bestämt mig för att helst inte säga nej när mannen tar initiativ till sex. Det är väldigt viktigt för oss som par och för familjen, vi är alltid så kärleksfulla och glada efteråt. Så även om jag själv är urtråkig så försöker jag visa uppskattning för att han tar initiativ, och det ångrar jag aldrig. Håller med om att din fru behöver omprioritera och se sexlivet som ett sätt att hålla ihop relationen och familjen istället för ett måste och ytterligare en hushållssyssla. Ett förändrat tankesätt gör skillnad.


    Precis! Vi är också så glada och kärleksfulla efteråt, och jag känner verkligen hur bra det är för relationen! Och det är då man inser hur viktigt det är. Man bekräftar varandra, att man fortfarande vill ha varandra! Det är synd att man inte får till det oftare.

    Precis som du så försöker jag vara positivt inställd om han tar initiativet. Det är nämligen så att när vi var inne i den största svackan, och vi en dag verkligen pratade om vad vi kunde göra för att hitta tillbaka till varandra vad gäller sexet, så sa han (alltså kommunicerade med mig ts, hint hint) att han försöker närma sig mig varje kväll men inte vågar ta steget och fråga/visa vad han vill för att han var rädd för min reaktion och ytterligare ett avvisande. När han sa detta var det som att poletten föll ner för mig och jag tyckte bara så otroligt synd om honom, det lät så otroligt sorgligt. Och jag tänkte bara hur har vi hamnat här? Hur blev jag en sån tråkig bitch? (Förlåt). Och självklart är det så det är, om man alltid säger nej, så slutar de att fråga till slut, och då är förhållandet dödsdömt. Jag älskar min man och kämpar numer med att inte låta vardagen ta över.
  • Anonym (Prioriteringar)
    New Dawn skrev 2019-07-16 17:09:34 följande:

    Jag tycker både din och "prioriteringars" inställning är bra och uppenbarligen fungerar för er, men frågan är om hur det funkar att bli tillsagd att "ompriotera, och prioritera sexlivet". Det hela bygger ju på att hon faktiskt blir kåt. Blir hon inte det och ändå har sex kan det få motsatt effekt.

    Jag tror man måste komma åt orsaken till varför hon inte vill. Det kanske är som för er, att hon bara måste prioritera. Så är det säkert ganska ofta, men många gånger är det mer än så och lite mer komplicerat. Jag får en känsla att sexet inte varit tillräckligt bra och att de inte står varandra så nära. Det är bara den känsla jag får när jag läser. (Men det kan ju vara fel)


    Absolut, allt beror på hur duktig ts är på retorik haha. Nä, om min man hade kommit till mig där jag sitter trött och sliten och säger att jag måste omprioritera och ha mer sex med honom så hade jag nog velat ge honom en smäll på käften. Män är väldigt duktiga ibland på att sätta sina egna behov i centrum, och det finns väl ingenting som stör mer (och inget som är mer avtändande) än en man som tycker att man ska glömma bort sina egna behov (sömn, lugn stund) för hans. En man som egentligen inte bryr sig om om frun har lust eller inte, bara han får det han vill. Hälften av alla trådar i Pappagruppen här på familjeliv handlar om hur synd det är om dem själva som fått mindre sex nu sen deras fruar har fått barn. Och förstår i princip inte varför?

    Så ja hur man lägger fram det hela är viktigt. Hon ska ju som sagt inte känna sig tvingad till att ha sex om hon inte vill. Men frågan är ju i och för sig om de egentligen då ska vara tillsammans om hon aldrig vill ligga med honom.

    Jag tror att tjejer kanske tar till sig problemet mer om ts skulle börja prata mer om deras relation, och att han saknar närheten med henne. Att han känner sig förbisedd och inte älskad. Istället för att få det att låta som att hon måste ställa upp för honom ungefär. För det där med att sakna närhet, är väl också sant ändå? Så kommer hon nog att öppna upp sig om sina känslor! Så ts, klanta inte till det här nu, eller jag menar, lycka till!
  • Anonym (Prioriteringar)
    Anonym (Man) skrev 2019-07-17 00:58:55 följande:

    Till viss del kan jag förstå kvinno-hopen som direkt ifrågasätter om man verkligen gjort det man ska där hemma. Min egna bild är art det sällan ser ut sådär längre. Att mannen kommer hem och slänger fötterna på soffbordet och undrar varför hon inte är redo att ligga.

    I mitt fall är det likadant, sexlivet dalar. Det är någon gång i månaden, eller varannan, vem räknar?

    Jag driver eget företag, tjänar bra med pengar som jag helst lägger på de i min familj. Jag skjutsar och hämtar barn 90% av gångerna. Måste jag jobba över så åker jag hem i vanlig tid och tar barn och hushållssysslor för att sedan dra iväg och köra nattpass. Så fort lillen var stor nog att jag kunde ta nätterna (läs amningsfri osv) så gjorde jag det. Jag har tagit i princip alla nätter och tidiga morgonar sedan dess. Dvs från 1 år till 4 år.

    Jag har även förstås pratat om det här med henne utan att lägga någon som helst press. Jag vill inte att hon ska känna att hon måste släppa till utan att vilja en eller två gånger i veckan. Någonstans landar min slutsats i att om man blir såhär servad så är det väldigt lätt att känna efter. Jag känner mig otroligt tagen för givet och har på senare tid sneglat mer och mer mot andra tjejer. Nu tillhör jag inte gruppen som känner att jag måste smyga iväg och vara otrogen. Jag har haft mina chanser om jag velat, vilket inte har varit några som helst problem att tacka nej till. Däremot överväger jag snart att säga att om inte hon är intresserad av att ha en sexliv men ändå vill vara med mig, ja då får hon respektera att jag ändå vill ha ett.


    Hej! Jag förstår dig absolut. Och det är inte ok att du ska göra mer än henne. Ingen ska ta någon annan för givet. Och jag tror inte heller precis som du att de flesta män inte gör någonting hemma.

    Ändå tror jag, eller jag är säker på, att de gamla strukturerna dock lever kvar generellt sett och i de flesta förhållanden (inte ditt). Det är saker man kanske inte ens är medveten om, varken kvinnan eller mannen. Är också med i kontot mansbebisar på Instagram och oj vad man får höra där. Man förstår att det är ett mönster och inte bara någon enstaka man. Något väldigt vanligt är till exempel att mannen tror att han gör hälften, när han i själva verket är långt ifrån. Det är för att mannens insats räknas som mer värd och att det som kvinnan gör inte "syns" lika mycket för att det tas för givet att hon ska göra den. Ett underbart exempel är ju i ts inlägg, där han säger att han gör lika mycket, han gör allt arbete utomhus och hon allt inomhus. Allvarligt, går det ens att jämföra? Arbetet inomhus är ofta saker som man måste göra varje dag som tvätt, disk, städning, bäddning. Utomhussysslor behövs inte varje dag och jag är huuundra på att ts alltid blir klar innan frun.

    Min egen man är ett annat exempel. Han tycker alltid att han gör 50/50 och allt är så bra. Nej det gör han inte, kvällarna har han i princip fria och lägger sig på soffan medan jag viker tvätt till exempel eller diskar. När jag försökte prata med honom om att han kanske borde hjälp till lite mer hemma tycker han att jag är jätteorättvis för att han minsann tvättar bilen (!) vilket inte jag gör. Alltså en sak som han bara gör en gång i veckan. Eller att han går och handlar mat med barnen vilket inte jag gör. Att det är jag som planerar vad vi ska äta (ibland har han nåt förslag) och skriver lista på vad han ska köpa är tydligen inget jobb. Det går liksom inte att nå fram till honom. Och jag är ingen som lägger allt i en vågskål så jag låter det vara som det är. Men visst är det lite irriterande. Och ni kan ju säga att det bara är min man, men jag har verkligen intrycket av att det är väldigt vanligt.

    Så att detta inte skulle påverka sexlivet tror jag inte på. Jag tror att det påverkar kvinnans lust i allra högsta grad, inte bara för att hon gör mer men för att det hon gör tas för givet, och det är inte så kul.

    Men det jag egentligen tror är den största boven i dramat när det gäller minskad sexlust bland kvinnor under speciellt småbarnsåren förutom stress och lite sömn, är att man inte kommer ut så ofta och byter miljö! Man är hemma i samma miljö hela tiden med sin man och det är i samma gamla miljö / rum som man har sex. Inte så kul. Jag känner att så fort jag kommer iväg lite med min man (vi har åkt iväg två-tre ggr själva över natten utan barnen) och det gjorde verkligen susen! Då blir man som förnyad och lusten kommer direkt! Då får jag alltid tillbaka den gamla kemin med min man. Så det här med att man alldeles för ofta är hemma, i samma miljö, med barnen sovandes i rummet bredvid, nääe lite avtändande faktiskt. Kanske att kvinnor har större behov av att komma iväg för att kunna slappna av. Det är först då som jag själv kan släppa allt iallafall. Så mitt tips skulle nog vara att åka iväg själva någon gång ibland om man kan, speciellt om man är i en svacka!
  • Anonym (Prioriteringar)
    Anonym (Touch me) skrev 2019-07-17 12:52:19 följande:

    Åh vad jag håller med! Det är så väldigt viktigt för mig, när vi kommer i närheten av varandra att bli berörd. Jag kan heller för mitt liv inte låta bli att smeka honom på armen, i nacken eller var jag kommer åt om han är inom räckhåll.

    När han gör det tillbaka är det alltid för att han är kåt och vill ha sex, inte precis just då, men blir det inte av inom de närmaste två dygnen blir han skitsur ^^ Min man förstår helt enkelt inte det där hur många gånger jag än förklarar - vardagsberöring fungerar inte bekräftande om det kommer enbart när du vill ligga. Då har det motsatt effekt. Han tycker bestämt att några timmars uppmärksamhet borde leda till att jag blir supersugen. Att han är supersugen jämt kopplar han inte alls till all bekräftelse han dagligen får från mig, i det att jag inte kan låta bli honom kåt eller ej. Jag har försökt sluta för att se hur det skulle påverka hans lust om all beröring upphör, men jag KAN inte, jag älskar att röra vid honom. Och han vill definitivt ligga med mig i varje givet ögonblick. Han vill bara inte behöva röra vid mig däremellan, tydligen.


    Jag håller också med. Och min man gör likadant. Så fort han börjar röra mig eller ge mig en extra puss eller är extra snäll så vet jag direkt, nu har han lust. Och mycket riktigt efter några timmar när barnen har lagt sig så kommer han.."vill du.."? Så jäkla förutsägbar. Inte kul att enda gångerna han uppmärksammar mig på det sättet är när han vill göra det. Men å andra sidan ska man väl vara glad att de fortfarande vill göra det med en antar jag.

    Men sen tror jag att tjejer och killar är olika. Och sex innebär olika saker för dem. Jag tror att killar också använder sex som ett sätt att just visa sin kärlek, förutom det fysiska behovet. De ser det inte som något jobbigt, de ser det som det optimala. Tjejer lägger helt enkelt större vikt vid kramar och pussar än vad killar gör, kommer ihåg någon undersökning som jag läste, där man sett att kvinnor påverkas mycket mer än mannen när de håller om varandra. Mannen kan också tycka det är mysigt men känner inte lika mycket (utsöndrar inte lika mycket endorfiner tror jag det var).

    Också har jag förstått mer på senare år att även om min man inte visar sin uppskattning på det sätt som jag vill med kramar, pussar, så gör han det på andra sätt, mer praktiska. Han hämtar mig från jobbet ibland,han gör grejer hemma som han inte behöver, han tar ut barnen i flera timmar så att jag ska få tid för mig själv. Alla visar sin uppskattning på olika sätt. Ibland sker det missförstånd då man alltid utgår från sig själv och hur man själv gör saker och ting. Alla är olika och därför är kommunikation så viktigt.
  • Anonym (Prioriteringar)
    KimLinnefeldt skrev 2019-07-17 15:46:58 följande:

    Jag skrev inte om varför kvinnor tycker att det är jobbigt med sex "när de inte har lust". Naturligtvis ska ingen tvinga sig till det. Men frågan är varför de inte har lust, vad det är som ger motståndet.

    Jag tror inte riktigt på att allt annat måste vara perfekt, att barnen är lagda, att han har vikt tvätten och visat ömhet utan kåthet. Det är något mer, något annat...

    Jag tror att kvinnor uppfostras att hålla på sig, att inte ge bort sin sexualitet för lättvindigt, att de inte ska bejaka sin egen lust och kåthet, att inte vara skamlös. (Män uppfostras å andra sidan till att bli sexuellt inkontinenta.)


    Ja jag tror att det beror på många saker. En del har nog att göra med det som du nämner, kvinnors uppfostran och sexualitet, och bilden de själva har i hur en mamma ska vara. Kan bara tala för mig själv egentligen, men jag har märkt med mig själv att jag kan behöva lite tid att switcha från mammarollen till sexuell varelse. Som när jag precis lagt barnen och min man vill ha sex. Dels vill jag inte ha det då pga det jag nämnde i ett annat inlägg, för att jag behöver tid att varva ner efter en lång dag och få lite tid för mig själv, att få samla mina tankar. Men sen tror jag att det också beror på att jag behöver lite tid för att switcha roll. Jag har det kanske lite inpräntat i mig undermedvetet att en mamma inte ska ägna sig åt sex.

    En annan grej jag tänkt på, är att när det gäller mig och mina barn känner jag alltid att jag är stand-by som mamma, även då de sover. Även om jag sitter och tar det lugnt så ställer jag mig genast upp om jag hör något från deras sovrum. När jag har sex, kan jag bli nervös om min man låter för mycket, för jag är rädd att barnen ska vakna. Min man verkar inte tänka alls när han har sex. Jag tror att mammarollen kan vara lite annorlunda än papparollen, mer stand-by. Det är därför tror jag som det är mer behövt för en kvinna att komma iväg lite utan barnen med sin man,det är först då iallafall jag kan slappna av ordentligt och "hänge" mig åt min man.
Svar på tråden Frun vill inte ha sex längre :(