Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Testade du något nytt och VIPS blev gravid? Berätta!

    Jag började tempa, dvs ta reda på när jag faktiskt har äl och inte när jag bara tror.  Försökte i 9 månader innan men har lyckats bli gravid på första försöket tre gånger efter jag börjat tempa.

  • Anonym (M)
    Anonym (Undrar) skrev 2019-07-18 17:22:37 följande:
    Orkar du berätta lite mer detaljerat hur du gjorde? Vad för slags termometer? Tider? Vad är det man ska kolla efter?
    Absolut! Lite kortfattat kan man säga att man tar tempen samma tid varje morgon, innan man kliver ur sängen. Temperaturen stiger när man har äl (den är fortsatt hög om man blivit gravid annars sjunker den igen när mensen kommer) Det krävs dock att man är rätt noggrann och har ett ganska inrutat liv. Man ska helst ta tempen samma tid, efter lika många timmars sömn och typ innan man ens satt sig upp i sängen. Det är också viktigt att termometern har två decimaler.
    Det är alltså kanske inget för personer som redan har barn eller som är "ute och flänger" mycket.

    Det finns mycket information på natural cycles hemsida och även på fertility friend. På den sistnämnda kan man skapa ett konto helt gratis. Smidigt att kunna logga tempen och så räknar programmet ut när man har ägglossning. Helst ska man använda det i några månader så programmet lär sig ens cykel, men för mig fungerade det som sagt direkt.

    Ofta får jag en liten dipp innan själva höjningen, det i kombination med att jag vet på ett ungefär när jag borde ha äl gör att jag kan misstänka det innan det är för sent. Väntar man på att programmet ska sätta ut äl så missar man den, eftersom dom vill att tempen ska ha varit förhöjd i tre dagar innan dom är säkra på att den varit. Annars är det smidigt att dubbelkolla med äl-test när det ser ut att vara på g. :)
Svar på tråden Testade du något nytt och VIPS blev gravid? Berätta!