• Mon 22 Jul 2019 09:49
    48509 visningar
    2169 svar
    2169
    48509

    IVF hösten 2019

    Hej,

    Jag hänger på här också. Vi har gjort 1 IVF med sammanlagt fyra embryoåterföringar. Sen har vi gjort äggplock för vår andra ivf nu i maj, det blev totalfrys då så vi planerar att sätta in vår första blasto därifrån när dom öppnar igen, vilket blir min nästa cykel :)

    LLW: Jag läste nu att du hade fått ett missfall efter förra återföringen, är så ledsen för din skull. Hoppas det lyckas bättre i Falun (för det är där vi ska gå nu väl?) :)


    Insta: Ivfskafunka
  • Mon 22 Jul 2019 15:16
    #17
    Ölandstoka skrev 2019-07-22 10:05:16 följande:

    Jobbigt att vänta men skönt att veta att.det är en återföring som kommer på en gång efter sommaren :) Hur många har ni i frysen?


    Ja, har varit rätt skönt med en sommarpaus ändå, är ju så oerhört psykiskt tärande med så många misslyckande insättningar. Vi har fyra i frysen :) Vi ska testa stimulerad cykel denna gång, bara kört i naturlig innan, skönt med nått annorlunda. :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Mon 22 Jul 2019 15:29
    #19
    LLW skrev 2019-07-22 13:29:53 följande:

    Kul (men samtligt tråkiga omständigheter såklart) att följas åt igen! Missfallet tog extremt hårt på oss, det var en sån käftsmäll att behöva gå igenom det när vi äntligen lyckats. Har kunnat smälta det rätt bra nu tillslut, men de första veckorna var riktigt tunga.

    Vi börjar i Falun så fort vi kan i stort sätt! Ska ringa dom när dom öppnar igen nästa vecka, så får vi se hur snabbt vi får komma dit på första mötet :)

    Letar fortfarande efter en privatklinik man kan gå och göra ultraljud hos under behandlingen, eftersom vi bor så långt bort från Falun. Men hittar INGENTING! Visst bodde du också i Östergötland? Har du någon aning om vart man kan vända sig?

    Vet du ungefär när det är dags för återföring? :)


    Förstår det missfall är hemskt, men ännu hemskare när man kämpat så för att få det där plusset :(

    Nej det där med privatkliniker för distansbehandling verkar lite svårt.

    Falun har ju samarbete med en i Jönköping, så det är ju ett alternativ, är ju närmare än Falun men blir ju lite tid ändå.

    Vi gjorde vår utredning hos Katarina Johansson (när hon jobbade på Helsa), nu har hon öppnat eget i Linköping men hon verkar ha väldigt högt tryck.

    Lovisa läkarmottagning i Norrköping vet jag kör distans för carl-von linne, så dom kanske kan hjälpa till även för andra kliniker?

    Återföring borde bli om ca 3 veckor :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Mon 22 Jul 2019 15:32
    #20
    Hedblomster skrev 2019-07-22 12:36:09 följande:

    När öppnar era kliniker igen? Jag får få mens tidigast 12/8 för att starta så snabbt som möjligt för då öppnar deras telefonlinje igen... Jag tycker det är sent! Lite störigt också för jag får antagligen mens mellan 5e och 10e så då får vi vänta till september.


    RMC linköping där jag går hade endast helt stängt under vecka 28 och 29. Sen har man ju inte fått börja behandlingar veckorna innan där heller.
    Insta: Ivfskafunka
  • Tue 23 Jul 2019 16:55
    #32
    LLW skrev 2019-07-23 13:33:38 följande:

    TACK för att du tipsade om Lovisa mottagningen! Ringde dem idag och de sa att det går jättebra att göra ultraljuden och provtagningen hos dom! Åh så skönt, nu sparar vi typ 6 timmar i resväg, haha.

    Jag behöver bara höra av mig när jag vet att det ska göras ultraljud, så gör dom tid för mig. Sån lättnad!

    Tre veckor kvar för dig alltså. Känns det som att tiden står still nu i sommar eller har du kunnat njuta lite?


    Åh så skönt att det funkade hos dom! Är ju väldigt skönt att slippa den långa resvägen, och vad skönt att de verkar vara väldigt flexibla och "fixar" tider när det behövs :)

    Hur funkar det med distansbehandling? Ska ni ha nått startmöte i Falun och sen är det bara plocket och återföringen ni ska dit för? Vet ni ungefär när ni får starta? :)

    Jag räknade nog fel innan, blir nog närmare fyra, beräknad mens är på söndag, haha. Ska ju köra stimulerat FET för första gången nu, så jag vet inte riktigt hur cykeln blir då heller :)

    Jag trodde det skulle kännas längre än det gör faktiskt. Har varit skönt att vara lite "ledig" och äta och dricka det man vill. Det är egentligen denna cykeln som gjort det segt. Så denna cykeln tog jag en överbliven Ovitrelle när jag fick positivt ÄL test (på eget bevåg, ingen aning om det gör nån skillnad) och så provade vi med bisolvon och albyl minor nu också. Jag har inte så stora förhoppningar, men känner att jag måste göra nått när vi väntar, haha :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Wed 31 Jul 2019 13:45
    #95
    misu80 skrev 2019-07-31 11:34:28 följande:

    Så glad att jag har fått höra era berättelser om äggplock här så att jag inte kommer för äggplock med läkarens ord "det gör inte alls ont, eller kanske lite för en del" som förväntning! Hade inte varit kul att förvänta sig det om det visar sig bli väldigt smärtsamt.

    Nu vet jag att jag kommer be om maxdos på ALLT och sen bita ihop och bara genomlida!! Hoppas att få ut så många bra ägg att några går att frysa om vi bestämmer oss för att göra fler försök.

    Åh vad det känns skönt att ha er att prata med 


    Du får kanske vara beredd på att det kan göra ont men det behöver inte alls bli farligt heller. Jag har gjort två plock och jag har mest känt obehag. Sen brukar dom göra allt för att man ska slappna av och känna sig lugn.

    Där jag går på RMC så har dom avslappnande musik (dom satte igång lite Enya när jag kom in förra gången) och så brukar dom ha en barnmorska eller sjuksköterska (kommer inte ihåg vilket) som sitter vid en och håller koll på om mer medicin behövs, och klappar en lugnande på armen. :)

    Efteråt har jag kännt mig väldigt bra, bara oerhört trött. Jag har kommit hem och sovit ett par timmar direkt, inte kunnat hålla ögonen öppna typ.
    Insta: Ivfskafunka
  • Wed 31 Jul 2019 19:18
    #98
    misu80 skrev 2019-07-31 17:47:30 följande:

    Ja jag ska komma ihåg det, inte måla fan på väggen :) Men det känns ändå bra att vara mentalt beredd för det vore jobbigt att bli negativt överraskad, då blir jag hellre positivt överraskad. 


    Jag förstår dig till fullo, jag brukar också förvänta mig det värsta så kan det bara bli bättre än man tänkt :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Fri 2 Aug 2019 08:37
    Hoppet19 skrev 2019-08-01 10:46:49 följande:

    Vi håller på med första omgången fortfarande, blev totalfrys så jag har hunnit med 3 fet sen april.. negativa. Har 5 kvar, men känns ganska hopplöst att någon av dom skulle ta sig när ingen av dessa ens har gett ett litet plus. Vad jag tror så får man 3 betalda försök och de är själva ivfbehandlingarna med uttag som ?räknas?, hoppas de iallfall! Annars är de ju slut nu!! Panik!!


    Ja, det är ägguttagen som räknas på landstingsförsöken. Jag har haft fyra återföringar från första äggplocket och gjort ett andra äggplock som jag snart ska göra återföring på, så era försök är inte slut än på långa vägar :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Fri 2 Aug 2019 08:45
    flickan89 skrev 2019-08-01 11:44:07 följande:

    Hejsan! 

    Jag hänger på i denna tråd! 

    Är helt ny på familjeliv och ska göra vår första IVF i höst.

    Har varit aktiva sedan januari 17 då jag slutade med mina ppiller. Men ingenting har hänt och vi sökte hjälp för ca ett år sedan. Har genomgått hela utredningen med spermaprov, spolning och allt.. Men dom hittar inget fel på oss, ofrivillig barnlöshet. Så nu äntligen har dom skickat remiss på IVF till Livio i Göteborg.  Det känns så skönt men såklart väldigt nervöst. Min barnmorska sa att det inte var så lång kö där uppe så jag hoppas på att snart få ett brev i postlådan! 

    En liten fråga. Hur har ni gjort med anhöriga/familjen? Har ni berättar er resa för dom under tiden eller har ni hållt det för er själva? 


    Välkommen! Hoppas ni blir en av dom det funkar snabbt för med ivf sen i höst :)

    Vi berättade för familjen efter vår utredning (som inte visade några fel), och så började vi berätta för några nära vänner då också. Jag tyckte det var skönt så slipper det komma klumpiga frågor om barn som man måste besvara :) På jobbet är det dock bara min chef och mina två närmaste kollegor som vet, och jag vill nog hålla det så :)
    Insta: Ivfskafunka
  • Mon 5 Aug 2019 14:00
    Hedblomster skrev 2019-08-05 12:00:39 följande:

    Pratade med akademiska idag och vi börjar ivf 2 denna vecka när mensen kommer! Känns bra.


    Vad skönt att ni får börja redan denna cykel! :)
    Insta: Ivfskafunka
Svar på tråden IVF hösten 2019