• zey
    Mon 22 Jul 2019 10:43
    48889 visningar
    2169 svar
    2169
    48889

    IVF hösten 2019

    Hej! Hoppar in här jag med!

    Gjorde vår första IVF i maj och blev gravida, tyvärr slutade det i ett tidigt missfall i vecka 5 (har aldrig känt mig så knäckt som då)...

    Vi har 4 blastosar i frysen och ska köra FET nu i augusti. Väntar på att mensen ska starta så vi kan börja med tabletter och allt!

  • zey
    Mon 22 Jul 2019 16:59
    #24
    Ölandstoka skrev 2019-07-22 11:21:53 följande:

    Jag har aldrig varit gravid och kan inte tänka mig hur fruktansvärt det måste vara med missfall. Men det kanske känns bra att veta att man kan bli gravid iaf?

    Skönt med lite i frysen iaf.

    Det är ett hemskt öde men samtidigt skönt att följas åt :)


    Jo jag var så chockad, hela processen med första mötet med kliniken och äggutplock gick så himla fort. Så när vi plussade så hade jag inga tankar överhuvudtaget att det skulle bli missfall. Vaknade en morgon och det bara forsade blod och klumpar, blev så chockad att jag åkte till jobbet. Satt på en stol i två timmar och stirrade in i väggen, sen fick min man komma och hämta mig.. fy!

    Är glad att vi har 4 blastosar, håller verkligen tummarna att någon av dem ska bli vårt guldägg <3
  • zey
    Wed 7 Aug 2019 12:11

    Hej tjejer! Hoppas det går framåt för er alla! Här kom mensen för en vecka sedan och tog sista tabletterna av letrozolen igår. Ska på ultraljud på måndag, och jag är så spänd på när ägglossningen kommer. Får jag ägglossning på en måndag så får man inte göra den cykeln (insättning söndag = stängt..!).

    Detta blir mitt första FET (har 4 blastosar i frysen). Någon annan som har gjort FET eller ska göra det nu :)?

  • zey
    Mon 12 Aug 2019 14:53

    Okej tjejer! Någon här som vet om man får göra FET (alltså återföring) av blastocyst dag 6 istället för dag 5?

    Min klinik har stängt på söndag och jag fick ju självklart positivt idag... är så jävla ledsen och suttit och gråtit på jobbets toalett...

    Blir ju inte klokare om jag googlar heller.. gah! Vill inte berätta för kliniken att jag fått positivt, har sån ångest!

  • zey
    Mon 12 Aug 2019 18:19
    Hedblomster skrev 2019-08-12 17:10:17 följande:

    Men om du fått omslag idag borde det bli på lördag? Jag har för övrigt satt in både dag 5 och dag 6 blastos på dag 5 :)


    Söderlund skrev 2019-08-12 16:20:58 följande:

    Fast jag undrar om jag missförstått, är det 5-dagars du har och har fått omslag idag blir ju insättning lördag?


    Omslag idag = äl imorgon. Räknar man från imorgon blir därför insättningen på söndagen, eftersom man räknar dag 1 på onsdag och inte tisdag (enligt min klinik).
  • zey
    Mon 12 Aug 2019 20:17
    Loviisa89 skrev 2019-08-12 18:50:42 följande:

    Så är det där jag går också. Ägglossningen beräknas vara dagen efter LH omslaget. Jag fick omslag idag (dom räknade då att insättning borde bli på söndag) men eftersom dom har öppet på lördagar för insättning på RMC Linköping så blir det då jag får sätta in :)

    Angående att de sätter in beroende på vilken dag embryot är på stämmer inte där jag går. Utan en blasto (dag 5 eller 6) sätts in 6 dagar efter LH omslag, om inte det blir en söndag, då blir det 5 dagar efter :) Jag tror att det är för att man måste gå på när livmodern är mest mottaglig, oavsett om det skiljer en dag mellan embryo och ägglossning :)


    Min klinik har också insättning på lördagar, kanske måste ringa rådfråga dem (tvinga, hehe) dem och sätta in ägget på lördag istället.

    Försöker googla studier om det är OK att sätta in dag 6 (på måndag alltså), och det verkar vara 50/50. Så typiskt att få omslag sen dagen man INTE ska få det.. aldrig varit ledsen över en glad gubbe på testet förut, haha.

    Sen så ser det ju ut som att omslaget blir en måndag nästa cykel också...
  • zey
    Thu 29 Aug 2019 11:34

    Så då gick det inne denna gång, FET nr 1 misslyckat (men hade det på känn). Fick börja direkt för FET2, så började med letrozole idag. Ska också få ta lutinus samt trombyl denna cykel, så nu är det bara och vänta på ägglossningen.

    Har bestämt mig för att om det inte går denna gång heller ska jag vila en månad och sedan köra ett färsk försök..

    Håller tummarna för er alla som ruvar <3

  • zey
    Thu 29 Aug 2019 20:36
    pixie78 skrev 2019-08-29 12:03:52 följande:

    Tråkigt! Får jag fråga varför du får Trombyl? Jag ska också göra mitt tredje FET nästa månad... efter minus idag på testdagen. :( Fått Lutinus båda gångerna bara... 


    Får trombyl pågrund av att jag fick ett missfall i maj (första ivfn). Så läkaren jag har nu vill att jag äter det om jag blir gravid igen.

    Så segt och tråkigt med minus, vet precis hur det är... man vara väntar och väntar. Och så måste man vänta igen efter negativt besked, blir nästan tokig..
  • zey
    Tue 10 Sep 2019 10:23

    Då ska man till kliniken igen på fredag för nästa omgång FET, detta blir tredje gången totalt (1ET och nu 2FET).

    Känner mig mer positiv nu än förra gången, samtidigt som man bara har ångest hels tiden.. svårt det här!

  • zey
    Fri 13 Sep 2019 19:54

    Idag var vi och satte in ett 5dagars blasto, och jag ruvar officiellt igen :)! Någon annan här som precis har satt in eller ska göra det inom de närmaste?

    Testdag blir om 13 dagar, men är beräknas att få mens om 10 dagar.. håller tummarna att den håller sig borta denna gång!

  • zey
    Sat 14 Sep 2019 08:51
    Söstrami83 skrev 2019-09-14 03:13:09 följande:

    Hej. Härligt att du fått sätta in ???? Den här gången går det säkert bra. Det är nu det händer!

    Hade du redan gjort en FET nu i höst eller hur var det? Tar du några mediciner eller så eller är det ostimulerat?

    Jag gjorde ET i maj, blev minus. Men nu har jag plussat med blasto igår ???? Hoppas bara det håller i sig ??


    Precis, gjorde ett tidigare fet i augusti som inte tog sig. Men hade kvar ägg i frysen så blev FET denna gång också :)! Tog letrozole denna omgång + oviteillsprutan inför ägglossning. Nu tar jag också trombyl samt lutinus inför denna omgång!

    Men grattis! Så kul med plus, hoppas jag också kan skriva det om två veckor :)!
  • zey
    Sat 14 Sep 2019 08:53
    Anni888 skrev 2019-09-13 22:39:31 följande:

    Vi är också lite synkade. Om allt går enligt plan får vi tillbaka 5dagars blastocyst på söndag. Funderade på en sak du nämnde kring beräknad mens. Kan man räkna på samma beräknad mensdag även vid ivf? Jag har inte helt koll. Vår första ivf och jag har varit helt inställd på att vara i nuvarande steget och har inte tänkt så mkt framåt


    Lite osäker faktiskt, haha! När jag gjorde FET i augusti kom mensen en dag innan ?vanlig dag? så för mig verkar mensen komma på den dagen som ska förväntas. Kanske annorlunda när man gör ett färsk försök :)?
  • zey
    Mon 16 Sep 2019 11:25

    Ruvardag 4 här och jag känner mig så fruktansvärt tom denna gång. Var så peppad och glad i fredags men nu känns allt bara blä. Känner absolut ingenting, och förra gången i maj kände jag ju direkt att ?nu blev jag gravid? och fick sjukt mycket symptom (tyvärr blev det ett missfall).

    Hur ska jag hålla mig från att tjuvtesta? Har testdag 26/9, men så långt kvar. När kan man tidigast testa när man satt in ett blastocyst? Ska man ens det? Å så psykiskt jobbigt detta är :(

  • zey
    Fri 20 Sep 2019 15:05
    Hoppet19 skrev 2019-09-20 13:30:05 följande:

    Ruvardag 9.

    Inte känt något tyvärr. Inbillar mig att det kittlar i livmodertrakten...men tror dock att det bara är önsketänk! Lite ömma bröst som började igår, inte haft något förut, tar ju lutinus.. det kanske ändå kan bli så att man får känningar efter 2 veckors behandling?

    Hade också lite rosa ruvardag 1, läste någonstans att de kan va vanligt efter att de kommit åt livmodertappen!

    Håller med om att ruvningen är jobbig men också rätt najs, det är ju bara nu jag är ?gravid? iallfall litegrann.... tänker inte tjuvtesta, testdag rd 18.


    Ruvardag 6 här och jag känner precis som dig. Känner absolut ingenting förutom att det någon gång per dag drar i livmodern, men det är ju en vanlig biverkning av lutinus...

    Har testdag nästa torsdag, men beräknad mens på måndag. Så nu går man ju bara runt och väntar på att mina spottings ska börja. Har i alla fall gett upp denna omgång..
  • zey
    Fri 20 Sep 2019 16:35
    Hoppet19 skrev 2019-09-20 13:30:05 följande:

    Ruvardag 9.

    Inte känt något tyvärr. Inbillar mig att det kittlar i livmodertrakten...men tror dock att det bara är önsketänk! Lite ömma bröst som började igår, inte haft något förut, tar ju lutinus.. det kanske ändå kan bli så att man får känningar efter 2 veckors behandling?

    Hade också lite rosa ruvardag 1, läste någonstans att de kan va vanligt efter att de kommit åt livmodertappen!

    Håller med om att ruvningen är jobbig men också rätt najs, det är ju bara nu jag är ?gravid? iallfall litegrann.... tänker inte tjuvtesta, testdag rd 18.


    Ruvardag 6 här och jag känner precis som dig. Känner absolut ingenting förutom
    Hedblomster skrev 2019-09-20 16:32:32 följande:

    Jag har plussat en gång med ivf, även om det blev en kemisk, och då kände jag absolut att något var annorlunda! Var bland annat väldigt hungrig tidigt. Men jag tror inte att man MÅSTE känna något så vill inte att någon som inte känner sig hungrig tex ska bli deppig.


    Jag blev gravid i maj och kände två dagar efter insättningen att ?nu blev jag gravid?, fick alla symptom på en gång med bröst och illamående. Tyvärr slutade det i missfall, så att jag inte känner någonting nu gör att jag blir så skeptiskt :/
  • zey
    Mon 23 Sep 2019 06:34


    Okej, hade ju lovat mig själv att inte testa förrän torsdag (officiella testdagens). Men hade en jätte konstig känsla i lördags så kunde inte hålla mig..

    Är i chock just nu. Har haft 0 symptom egentligen, måste iväg och köpa ett gäng digitala jag ska ta på torsdag! Har sån ångest att det ska bli missfall igen :(
  • zey
    Mon 23 Sep 2019 18:43
    LinneaWookie skrev 2019-09-23 12:33:24 följande:

    Grattis vad kul <3 Jag känner igen det där med ångesten redan från dag 1 att det ska gå åt skogen igen.... Är så svårt att tänka positivt när man har ett eller flera missfall i bagaget.. Men jag håller alla tummar för dig! <3 <3 


    Tack för alla grattis! Känner mig väldigt omtumlad och nervös. Tog ett till test nu i kväll och det blev ett ännu starkare plus, ska hålla mig med det digitala tills på torsdag.

    Ja, gud ångesten är inte kul. Men läste någonstans att man ska försöka tänka att man inte väntar ett missfall, utan ett barn <3! Så försöker vara lire positivt nu iaf!
  • zey
    Thu 26 Sep 2019 06:01


    Officiella testdagens och det var ju ett super fint plus där. När jag blev gravid i maj fick jag bara 1-2 v på det digitala och väldigt ljusa sträck på testet från kliniken. Så känner mig lite mer positiv, samtidigt som jag har en konstig distans till allt. Att det bara är fejk och mensen kommer typ nu.

    Tar ju lutinus fortfarande och ska köra klart alla packet jag har, samt trombyl fram till (förhoppningsvis) v12.

    Nu ska jag ringa kliniken om en stund och få bokat tidigt ultraljud samt kräva att få testa HCG så man ser det går åt rätt håll :)!
Svar på tråden IVF hösten 2019