• malinmalan

    IVF hösten 2019

    Ansluter mig också till skaran här inne, skönt med fler som är inne i samma berg-och-dalbana :) 

    Mitt uppe i vårt första Ivf-försök efter några års försök med letrozol-stimuleringar och hopp om en tillrättad egen cykel som aldrig velat infinna sig.. Troligen tidigare ätstörningar/träning som strulat till allting.. Trots normalvikt verkar min kropp inte vilja vara med på banan.. Precis fyllda 31 år och varit utan preventivmedel sedan 2015 utan minsta resultat (av förklarliga skäl då jag bara haft 5 ostimulerade cykler på alla dessa år).

    Kör nu långa protokollet med suprecur och menopur på Sahlgrenska. Är på sprutdag 10 idag och har tagit 150IE hela tiden. Ultraljud gjordes idag och hoppet sjönk rejält med bara 6 st äggblåsor.. Endast en på höger sida och 5 på vänster. Läkaren lät ändå positiv och tyckte att slemhinnan var jättebra och äggen jämnstora och bra. 14, 17, 18, 18, 18 och 20 mm.. Men varför så få ägg? 

    Någon annan som fått få ägg trots relativt låg ålder ändå? Finns det hopp om att få ut något av kvalitet trots få ägg?  

    Plock på tisdag 27/8 och skulle behöva lite pepp känner jag =/

    / Malin

  • malinmalan
    Hedblomster skrev 2019-08-23 18:24:00 följande:

    Det kan bli fler ägg vid plocket :) min första ivf syntes 5 till 7 blåsor på ultraljud, fick ut 13. Andra syntes 6 till 8 blåsor, fick ur 12. Lycka till!


    Åh tack Hedblomster! det låter ju ändå hoppingivande! Hur länge hade du sprutat vid dessa ultraljud och hur många ytterligare sprutor tog du innan plock? :)

    Såg inga små blåsor som kan växa till sig men det kanske kan gömma sig rackare som inte syns?
  • malinmalan
    Hedblomster skrev 2019-08-23 18:47:52 följande:

    Ja jag vet inte var de hittade alla dessa ägg haha... De sa inget på ultraljudet om små blåsor! Första ultraljudet gjordes på sprutdag 7 och sen sprutade jag nog i kanske 4 dagar till. Nu senast gjorde jag ultraljud på dag 8 och sprutade 3 dagar till :) Håller tummarna för att det blir fler ägg för dig! Å andra sidan var det en tjej, lika gammal som jag ungefär 28-29, som gjorde ivf samtidigt som min första och fick ut 3 ägg varav ett blev befruktat. Hon är gravid nu och inte jag trots mina många ägg med hög befruktningsgrad :)


    Hehe, små eftersläntrare från ingenstans! Ska bara ta två sprutor till och sedan ovitrelle på söndag men hoppet kan ju finnas för någon till då :) vilket lotteri detta känns som alltså!

    Som du säger så är väl kvaliteten viktigast och fler är inte alltid bättre. Hade känts så skönt mentalt bara att få ut fler ägg för att ha chans att få något som blir bra och ännu hellre till frysen..

    Tack igen för input! Så mycket snurrande tankar alltså :)

    Såg att du skulle få en återföring på måndag, håller alla tummar för det!!
  • malinmalan
    Ladythewinter skrev 2019-08-24 20:59:30 följande:

    PÅ mig såg de bara 3 bra på ultraljudet men kunde plocka ut 7. Bara 2 blev befruktade. Jag är 32 snart och har inga problem med att bli gravid. Har 3 barn från tidigare förhållande. Vet inte heller varför jag fick så några. Men gynläkaren förklarade att förstå är som en testrunda för att se hur man reagerar på hormonerna och att de kommer öka dosen för mig nästa gång..

    Jag är på ruvardag 15 idag. Fick minus igår morse så för mig är det kört denna omgång. Har även massa lustiga flytningar. Lite rött på morgonen, brunt på förmiddag/eftermiddag och ingenting på kvällen.. åh vad jag önskar att jag är en sådan som plussar sent. Men från tidigare grav vet jag ju att jag inte är de.. så det är bara att köra om ett par månader igen..


    Vad tråkigt att du haft dåliga tecken hittills vid denna behandling. Har dock en vän som blödde många dagar i rad efter sin återföring och det gick vägen ändå!

    Om man inte lyckas denna första gång så är det skönt som du säger och som de sagt till mig med att de vet så mycket mer om vad man behöver för dos och läkemedel gång nr 2! Försöker tänka så också om det inte går vägen denna gång..

    Hoppas ha tur att det finns några fler blåsor/ägg än de 6 st hon såg igår iaf! Vad har du tagit för läkemedel och dos nu? Långt eller kort protokoll?
  • malinmalan
    Ladythewinter skrev 2019-08-25 08:41:42 följande:

    Jag har kört det korta protokollet. Hade gonal f 175 enheter. Läkarna blev dock förvånad över hur fort mina ägg mognade. De var redo att plockas efter första ultraljudet. Men i normal cykel så har jag ägglossning väldigt tätt inpå mensen. Vet inte om det kan påverka. Det borde det ju dock inte göra.

    Vad använder du för läkemedel?


    Okej, hur många dagar sprutade du och när var första vul vid kort protokoll?

    Jag kör långt och har sprayat med suprecur, sedan menopur 150 enheter i 11 dagar - sista sprutan igår.

    Vet inte alls om det kan finnas samband mellan hur lång cykel man har normalt.. har knappt haft någon egen cykel på länge och de jag haft har varit väldigt långa..

    Kan de höja dos pga få ägg om kroppen ändå svarat inom normaltid och östrogen höjts normalt osv?
  • malinmalan
    Ladythewinter skrev 2019-08-25 12:50:11 följande:

    Jag sprutade i 9 dagar innan första ultraljudet sen fick jag ta ägglossningssrutan samma dag som UL och sedan äggplock på dag 11. Så det fick fort.

    Ja det kan de göra. Första rundan testar dom. De är oroliga att man ska övetstimmulera så de är alltid försiktiga första gången och ser hur kroppen reagerar. Så min gynläkate sa att de garanterat höjer för mig nästa gång. Så jag får ut fler ägg. Plus att de kommer kolla lite tidigare än normalt på mig med ul..

    Idag kom mensen isf. Ser nu fram emot en normal månad där kroppen får återhämta sig lite och man kan få må bra. Så vinkväll är inplanerat nästa helg.. haha


    Ledsen för din skull.. skönt med en plan om ändringar till nästa omgång! Ger hopp att de då vet mer om hur din kropp funkar :)

    Låter klokt med en paus också för jösses vad detta tar på en psykiskt! Skönt att bara kunna leva hyfsat normalt ett tag igen!

    Jag är nog verkligen övernojig och vågar inte anstränga mig mycket alls nu under sprutperioden.. hur ska det då bli om man får tillbaka något att ruva på undrar jag..

    Är annars van att träna ca 4 pass/vecka men har blivit tillsagd att ta det lugnt med träning inför ivf:en så nu när man är mitt uppe i det vågar jag knappt lyfta något tungt och känner inte alls igen mig själv..

    Någon mer som haft nojor över ansträngning under ivf?
  • malinmalan
    Aryzza skrev 2019-08-25 20:29:15 följande:

    Jag var inte nojig alls under sprutperioden utan körde som vanligt och red och powerwalk osv. Först vid plocket som någon andades något om att jag kanske inte skulle gjort så, iaf inte ridit.. är det läkaren som sagt du ska ta det lugnt med träning? Gå ut och gå eller springa måste ju vara ok i alla fall även om de inte vill du ska styrketräna. Man blir ju knäpp om man inte rör på sig. Be om förtydligande från kliniken om vad som är ok och inte kanske?


    Skönt att inte ha några nojor kring rörelse under sprutperioden, egentligen är det säkert väl så viktigt att må bra mentalt också och det gör man ju av träning!

    Märker hur mycket det tar på mitt psyke att inte kunna/våga träna sedan jag börjat med sprutor.. bara promenerat sedan dess och några lätta övningar hemma då och då.

    Minskat ner mycket på träningen ända sedan vårt första möte på kliniken i maj då läkaren var väldigt tydlig med att mindre träning kan göra gott för mina chanser att bli gravid.. Är nog detta ?förbud? som gjort att jag nojar och får dåligt samvete av minsta lilla träning. Styrketräningen som annars varit en så viktig del av mitt liv.

    Är normalviktig och tycker inte att jag tränat extremt heller men olika kroppar är uppenbarligen olika känsliga för träning när det gäller ägglossning osv..
  • malinmalan
    Hedblomster skrev 2019-08-25 21:43:32 följande:

    Mm känner också så men samtidigt är det ju ganska få som verkligen aldrig lyckas men någon måste ju vara den också men ja... Tänkte ta ut komp imorgon men om jag mår sämre kanske det behövs fler dagar och så kan jag lika gärna sjukskriva mig! Å andra sidan var jag sjukskriven i torsdags så kanske inte är så "dyrt" att vara det en gång till? Fattar inte hur karens funkar nu för tiden! Om jag ska kompa måste jag jobba in den tiden under resten av veckan och det vore skönt att jobba vanliga dagar efter återföring och inte längre...Vad kul, lycka till! Det blir vår femte återföring så har liksom tappar hoppet lite, tyvärr :/ Men är ju jättebra att du är hoppfull, det ska man vara!


    Önskar er båda lycka till imorn också hedblomster och fifen!!

    Ang. Karensdag så får du ingen ny karens om du var hemma i torsdags och sjukskriver dig imorn igen. Så länge det inte går mer än 5 kalenderdagar mellan sjukdagarna så blir det ingen ytterligare karensdag :)
  • malinmalan
    Hedblomster skrev 2019-08-25 22:07:59 följande:

    Tack! Ja visst borde det vara så även nu när det är karensavdrag istället för karensdag? Kanske ska spara min komp...


    Så är det, ingen skillnad i antalet dagar det kan gå emellan för att slippa ny karens så det slipper du (arbetar med lön :) tycker absolut du kan spara din komp!
  • malinmalan

    Oj så många ruvare här inne nu Glad Håller tummar och tår för er alla!

    Här är äggplock gjort idag - 6 äggblåsor på VUL hade blivit 8 st vid plocket iaf. Dock 6 ägg ut i slutändan. Hoppas att någon/några vill bli fina embryon!

Svar på tråden IVF hösten 2019