• kanela84

    IVF hösten 2019

    Hej!

    Hänger på här, förhoppningsvis kommer vi starta vår första IVF i slutet på nästa vecka...ÄNTLIGEN! vet inte alls vad vi har att vänta men det känns tufft.

  • kanela84
    LLW skrev 2019-07-27 23:46:48 följande:
    Hej! Kul att du vill hänga på :)

    Har ni hittat någon orsak till barnlösheten under er utredning? Hur länge har ni försökt?
    Ja, min sambo har lite för få simmare och vid första provet som togs var de även slöa men det ordnade upp sig till andra provet. På mig har de hittat endometrios vilket kom som en överraskning då jag inte har några symtom på det egentligen. Ni då?
  • kanela84
    fannylinnea skrev 2019-07-28 14:58:36 följande:

    Hej.
    Är det någon av er som är ofrivilligt barnlös pga manlig faktor?
    Vet ni hur stor chans det är att ett spermaprov som visat dålig resultat kan visa bra resultat efter tre månader?

    Trevlig söndag Solig


    Min sambo lämnade ett kasst första prov med för få och för trötta simmare men vid andra provet var de pigga men fortfarande lite för få men betydligt bättre än vid första provet. Han hade varit jätteförkyld med feber månaden innan provet togs och det kan vara en anledning till att det var så pass mycket sämre.
  • kanela84
    fannylinnea skrev 2019-07-29 10:30:16 följande:
    Tack för svar!
    Fick ni remiss till IVF trots att det andra provsvaret var betydligt bättre än det första? Eller var det här när ni redan hade hoppat på IVF-tåget?

    Min sambo ska göra ett nytt test nu i augusti och om det också är dåligt kommer läkaren att skicka en remiss. Men hon sa att om provresultatet är bra så måste vi försöka själva ytterligare ett år innan vi får en remiss :(

    Så helt ärligt vet jag inte vad jag känner. Såklart skulle det ju kännas skönt att provet visade positiva resultat. Men å andra sidan så innebär det ÄNNU ett år av väntan. Vill bara ha en remis så att vi kan få komma igång :)
    Det var betydligt bättre men fortfarande inte bra så det var nog därför vi fick påbörja IVF. Men sedan har de ju hittat endometrios på mig och jag är 35år så kanske hade vi fått köra på ändå.
  • kanela84
    Första försöket och har precis kommit från återföringen men det är med väldigt blandade känslor. Dom fick ut 6 ägg, 3 har befruktats och har klarat sig till idag men inget av dem är av någon toppenkvalitet. De satte faktiskt in två för att öka chanserna till graviditet, det sista ska fortsätta odlas men följer inte sin kurva... jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen... jag är såklart glad att de blev återförda men mtp kvalitén så vet jag inte ens om jag vågar hoppas. Någon som varit med om samma?
  • kanela84
    Ladythewinter skrev 2019-08-26 12:42:33 följande:
    Ah okej.. får se vad de säger när jag ringer på onsdag.. vill iaf vänta en månad.. Men inte längre haha
    Går också i Linköping, verkar inte vara bekymmer med tider :)
  • kanela84

    RD8 idag...tycker tiden går SÅÅÅ långsamt. Vaknade upp inatt med kraftig mensvärk, tänkte att mensen var på G men icke. Höll i sig kanske 15-20 min sedan släppte det och därefter har jag inte känt något mer.

  • kanela84
    Loviisa89 skrev 2019-08-30 08:38:02 följande:

    Jag testade ju på ruvardag 6 med ett testa tidigt och det var ju helt blankt. När jag kom hem från jobbet tog jag upp testet från papperskorgen för att kolla igen (som man gör, haha), och då såg jag ett svagt streck som verkar ha kommit fram när det torkade! Jag tog ett till testa tidigt på ruvardag 8 och fick ett supersvagt streck som knappt syntes (och som förvann när det torkade). Ruvardag 9 testade jag med ett vanligt test och fick då ett tydligare streck, fastän det ska vara mindre känsligt.

    Idag ruvardag 13 har jag testdag och fick GRAVID 2-3 på digitalt! Har fått tid för ultraljud 17 september. Nu hoppas vi på tredje graviditeten gillt, och är ju såklart livrädda för att vi ska få ett till MA. Så jag vågar inte räkna mig som gravid riktigt än.


    Woohoo grattis!! jag är på rd13 idag och har också precis plussat! första försöket, det trodde jag aldrig! :D
  • kanela84
    Mudcakemonster skrev 2019-09-01 20:29:36 följande:
    Ååååh grattis!!! :) härligt! Själv är jag på rd2 så har lite väntetid ännu. Vad har du haft för symptom?
    Tack :) håller tummarna för dig också!

    Jag har verkligen inga symtom alls mer än molvärk till och från samt rosa flytningar som kommer med lutinus. Jag har haft det sedan rd 9 så jag var helt säker på att det var kört, trodde det var mina vanliga flytningar så jag har bara väntat på att mensen ska komma igång. Officiell testdag är inte förrän på fredag så jag har tjuvtestat :P

    Det jag hittills har reagerat på var några dagar efter återföring så hade jag färskt blod på trosskyddet, som ett litet knappnålshuvud. Ett par dagar senare vaknade jag med kraftig mensvärk, därefter kom rosa blödningar och nu har jag plussat :) önskar att det kommer lite mer symtom så det blir mer verkligt :)
  • kanela84
    Fifen skrev 2019-09-01 22:36:46 följande:

    Wow! Jag hoppas jag också ska lyckas med det! Har du haft några symptom? Misstänkte du att du var gravid?


    Jag var helt säker på att det var kört eftersom jag har haft rosa flytningar sedan bim. Jag har alltid haft spottings så jag tänkte att det var dom plus att lutinus tänkte att lutinus gjorde att mensen inte kom igång. Jag var så frustrerad och kände bara att jag ville äta och dricka som vanligt igen istället för att gå runt och låtsas vara gravid och tog ett test som var positivt :)

    Hittills inga symtom mer än molvärk och rosa flytningar men det ser ut som dom börjar avta lite.
Svar på tråden IVF hösten 2019