• melissa8601

    IVF hösten 2019

    Tjo,


    Hoppar också in här.
    Vi började med IVF i januari i år. 
    Ett embryo sattes in vid ET (fastnade och lossnade någon vecka senare)
    Fyra blastocyster till frysen (inget tog sig vid FET) och läkarna tyckte det var ...otur. Detta försök började jag äta levaxin förra fredagen (TSH var på 4,3) så hoppas det hjälper.

    Nu igång med nytt IVF.
    Sprutdag 6 hade jag 8 blåsor varpå största var 12mm
    Är på sprutdag 8 idag och VUL. 12 blåsor varpå största var 16mm. Fick tid för ÄP på tisdag, själv hade jag gärna velat ha på måndag - känns som blåsorna kommer vara väl stora på tisdag? Maxblåsan kommer ju vara på typ 25mm?

    När fick ni göra ÄP?

  • melissa8601
    Hedblomster skrev 2019-09-06 15:03:01 följande:
    Välkommen! Vi har väldigt liknande erfarenheter, jag gjorde också ivf 1 i januari. En färsk återföring och fyra i frysen. Har gjort fem återföringar nu utan lycka. Eller ja, en som fäste men släppte några dagar senare typ. Men ja, det är otur sägs det :))

    Tror det är okej om maxblåsan är 25, min läkare sa att de ska vara mellan 17 och 25 och en av mina tror jag hann bli 26.
    Tack :)

    Haha ja verkligen! Det är ju typ exakt samma som oss :) 


    Vi har haft 5 återförningar totalt sen första plocket. Såhär i efterhand känns det lite slösaktikgt med tiden, jag tänker att alla embryon i det plocket var "en dålig batch" men det går ju inte att veta. Eller att det är något annat fel, 5st toppembryon borde det ju blivit något av kan man tycka. Även de 3 läkare jag träffade inför denna omgång tycker att det var såååå kontstigt att inget fäste när allt såg perfekt ut.  

    Tänker ju också att läkarna borde veta bäst, men så orolig att det ska bli för många blåsor eller att de ska vara övermogna/lossna tills på tisdag. Aldrig en lugn stund i sinnet ;)

    Läste igenom dina kommentaren, ser att du ska kolla om ni kan köra med "skrapstudien"? Det låter ju spännande! Och vad tråkigt att det inte lyckades på ert andra ET.


    Inför denna omgång blir det som sagt levaxin från förra veckan + 1/3 barnabyl (ska fungera som trombyl om jag fattat det rätt) från ET - om vi kommer så långt. Jag får inga extra mediciner förutom Lutinus från min klinik. 

  • melissa8601
    Hedblomster skrev 2019-09-06 15:59:19 följande:
    Ja, väldigt lika! Fast ett av våra dog vid upptining så gjorde fyra återföringar på första plocket. Tänkte också att det var en dålig batch typ... Så lite besviken blev man ju att första från andra plocket inte blev något, men DET kan ju å andra sidan varit en slump. 

    Förstår att du blir lite orolig! Jag tror jag har sprutat i 11 dagar men minns inte om det är inklusive eller exklusive ovitrellen... Hade förresten också ca 8 blåsor på första ultraljudet, sen gjorde vi inget mer men plockade 12 ägg :) 

    När jag gjorde utredningen för 1,5 år sen var mitt TSH bra så hoppas det fortfarande är så. Bra att du fått levaxin nu! Mycket möjligt att det kan göra skillnad! Kommer också köra på barnalbyl när mina Trombyl är slut, min nya klinik tror inte på det men jag bryr mig inte. Får också bara lutinus nu. Men hoppas få testa skrapningen då, även om det just nu inte finns bevis för att det fungerar. Man är ju desperat :) 

    Stort lycka till på äggplocket! Meddela hur det går :)

    Ja det kan jag förstå att det blev en besvikelse. Hoppas på fina eskimåer istället :)


    Har faktiskt inte superstort hopp till denna andra egna omgång heller, nu har jag fått för mig att det är något annat som spökar som läkarna inte hittar. IBS (som jag har) eller något annat spännande. 


    Mitt TSH var också bra i början av utredningen (Nov) men hade ökat av behandlingen (Tagit hormonsprutor för många år sedan och då hände samma sak) så mitt TSH är nog lite känsligt för extra hormoner verkar det som :) Tur läkaren lyssnade på det och beställde nya prover nu innan. Jag började iofs lite sent, egentligen ska man ju vänta 4-6v efter man börjat och jag kommer ju bara hunnit äta i 2 veckor innan förmodat ET. Men bättre än inget tänker jag!

    Haha, förstår vad du menar - min hittar ju alla möjliga vägar till slut :p


     


    Tack ska du ha! Uppdaterar såklart hur det går på tisdag, om där fanns några ägg kvar eller inte ;)

  • melissa8601

    Gör era män (ni kvinnor som gör ivf tillsammans med en man) något för att förbättra sin egen spermakvalitet?


    Sittar mest och funderar då jag själv googlar land och rike för att försöka komma till bukt med vad jag själv kan göra annorlunda ^^ 

    Det tog min sambo 4 misslyckade insättningar för att själv kolla upp vad han kunde göra. Så nu äter vi båda Omega3, kosttillskott och han har helt slutat dricka sen 2 mån tillbaka på eget initiativ. 

    Vårt "problem" är lite slöa simmare hos sambon, men dock högt antal simmare. Så de säger att det inte alls är omöljigt för oss naturligt men eftersom det inte funkar så kör vi ICIS mpt spermakvatilén. 

  • melissa8601

    Äggplock i morse.

    18 finfina blåsor i rätt storlek resulterade i 0 ägg ut "ovanligt och otur" sa läkaren.
    Det var 2/3 landstingsförsök. 

    Åt helvete med idag. 

  • melissa8601

    Ivf 1 fick vi ut 16. 14 mogna, 11 befruktade.

    Ett till mig och fyra till frysen. (ingen lycka med ngt)

    Körde på exakt samma protokoll denna gång som resulterade i 0 ägg ut av 18 blåsor. Verkligen förstörd, hade inte alls räknat med detta.

    Läkaren sa att hon trodde det räknades som ett försök eftersom vi genomfört ÄP. Hon skulle dubbelkolla. Känns hur surt som helst, inte ens få ruva en dag. Fattar inte vad som gått fel, de trodde ev att det var fel på ägglossningssprutan

  • melissa8601
    Najo skrev 2019-09-10 21:05:05 följande:

    Hej, ja det är ju helt galet! Men hur kan ÄL sprutan påverka? Att äggen släppt från blåsorna innan äggplock? Det borde väl i sådant fall synas vid äggplock? Nä det måste ju bara kunna finnas en rimlig förklaring. Mht ditt tidigare försök är det ju ett helt orimligt resultat! Kiniken borde ta ansvar för detta och utreda och återkoppla.


    Nja, dom sa att äggen inte släppt innan (det skulle tydligen se annorlunda ut) utan förklaringen måste vara att vi glömt ta älsprutan eller tagit den på fel tid enligt läkaren. Vilket vi självklart inte har. Så de tog blodprov idag för att se om älsprutan 'funkat'. Äggen var liksom inte i vätskan i äggblåsan utan satt fortfarande fast trodde dom. Helt jävla katastroftråkigt i alla fall.
  • melissa8601

    Hej..

    Nedan är test 3,6 och 8 dagar från det att jag tog ovitrelle.

    Tog ovitrelle söndagen och hade oskyddat sex dagen innan.

    Vi gjorde ju ÄP förra tisdagen men fick ut 0 ägg. (kliniken sa att det ev var fel på ägglossningssprutan)

    Alltså ingen ET gjordes.

    När går sprutan ut egentligen? Hur har era tester sett ut ni som testat innan 10dagar?

  • melissa8601

    Haha suck. Ovitrelleen går ju inte ur ????.

    Får se hur det ser ut imorgon och övermorgon.

    Förra gången jag hade ovitrelle gick sprutan ur dag 8 har jag för mig (helt blankt). Nu tycker jag det är tydliga plus.

    Lite rädd att något ägg smitit innan, dagen jag tog sprutan, och nu blivit utomkveds. Vi hade ju inte någon återsättning den här månaden som sagt.

    Ingen som vart med om liknande?

  • melissa8601
    LLW skrev 2019-09-18 08:24:46 följande:

    Min ovitrelle har tagit ca 10 dagar innan den varit ute, men då har strecket blivit svagare för varje dag tills det varit helt borta. Ditt ser ju ut att bli starkare eller iaf lika starkt. Det är ju inte helt omöjligt att du blivit gravid trots att det inte blev något plock! En tjej i en annan grupp jag är med i var med om något liknande nu i våras. Det enda du kan göra är ju egentligen att avvakta ett par dagar till, ta ett test och är det fortfarande positivt 13-14 dagar efter ovitrelle skulle jag ringt kliniken och krävt ett blodprov för att kolla hur ditt hcg ligger.


    Ja, det är lite underligt..

    Testade idag och nu ser det lite svagare ut. Får testa varannan dag och se hur det ser ut om det sjunker eller ökar.

    Ja det hade vart något om det smet ett ägg ändå (:

  • melissa8601
    melissa8601 skrev 2019-09-18 09:28:43 följande:

    Ja, det är lite underligt..

    Testade idag och nu ser det lite svagare ut. Får testa varannan dag och se hur det ser ut om det sjunker eller ökar.

    Ja det hade vart något om det smet ett ägg ändå (:


    Här går det dåligt. Tror faktiskt ett ägg smet, fastnade och lossnade.

    Testerna är 10,11 och 12 dagar efter ovitrelle.

    Jag fick också lätt överstimulering dag 7 efter ovitrelle som försvann igår så det talar också för att det som ev fastnat lossnat igen.

    Jaja, nya tag i oktober..

  • melissa8601

    Här fortsätter det gå långsamt ner.. 14 dagar efter ovitrelle idag. Nu vill jag bara få mens så det blir färre dagar tills vi kan påbörja vårt tredje ivf (i mitten på oktober om cykeln beter sig normalt). Men tror på imorgon, blev kallsvettig idag vilket brukar indikera att tempen sjunker och mens dagen därpå.

  • melissa8601
    Ölandstoka skrev 2019-09-22 14:53:55 följande:

    Idag fick jag spottings toppat med lite mensvärk. Precis som när det sket sig förra gången, bara en dag senare. Fortsätter så klart med lutinus men har helt gett upp allt hopp för den här gången.

    Ska ringa och fråga om nästa steg, brukar det vara ok att göra fet direkt efter misslyckad ivf?


    Vi fick vänta tills den riktiga mensen efter ivfmensen, då fick vi sätta in ostimulerat på den ägglossningen.
  • melissa8601
    Ölandstoka skrev 2019-09-22 16:11:13 följande:

    Är det jag är rädd för. Förra gången var cykeln 45 dagar efter misslyckad ivf, vill inte behöva vänta så länge hela tiden..


    Segt :/ min cykel blev också lite längre efter förra ivfen (från 27 till 33 dagar). Till mig säger dom att äggstockarna måste återgå till normala och eftersom man får lite skum cykel månaden efter tyder det på att allt inte är iordning i kroppen.

    Jag hade velat köra på denna ivfblödning också, samtidigt som jag inte vågar om kroppen sabbar upp vårt tredje och sista försök. Då väntar jag hellre en månad.

    Mrn efter misslyckad fet fick vi köra ny fet direkt
  • melissa8601

    Här fortsätter det gå dåligt..

    Min ovitrellespruta gick ju inte ut trodde vi men nu lutar det åt X eller segdraget mf (även att vi inte gjorde återföring pga inga ägg i blåsorna). Blir. Så. Trött :(

    Hcgnivå dagar efter ovitrelle

    10 dagar efter ovitrelle; hcg 290

    12 dagar efter ovitrelle; hcg 126

    15 dagar efter ovitrelle; hcg 198

    18 dagar efter ovitrelle; hcg 160

    Alltså, hur kunde det bli så här ens

Svar på tråden IVF hösten 2019