• LinneaWookie

    IVF hösten 2019

    Hej alla fina <3 

    Vet inte hur många gånger jag hoppat med i en tråd här och sen hoppat ur för att det skitit sig... Men nu hoppas vi på det bästa åter igen- det KÄNNS bra i alla  fall!

    Min story är denna:

    Startade utredning i augusti 2018, kom fram till att vi behövde testa IVF pga manlig faktor (för få spermier per laddning helt enkelt).

    ET i oktober 2018. Fäste, men missfall i v8
    FET i december, fäste inte
    FET i februari, fäste inte
    ET i april. Fäste, men MA i v9

    ...och nu det senaste försöket, FET nu i augusti, har ganska precis plussat på tre test- två i lördags och ett idag på testdagen (tjuvstartade lite under helgen, kunde inte hålla mig )

    Så nu känns det ju som tredje graviditeten gillt, så att säga. Låång väntan till den magiska vecka 12, som vi aldrig tidigare nått.... Men magkänslan är bra. Borde vara 5+0 idag.

    Håller alla tummar för er andra också <3 

  • LinneaWookie
    Anni888 skrev 2019-09-11 15:54:28 följande:

    Hej på er,

    Precis hittat hit. SÅ glad för det!! Kort intro: sekundärt barnlösa sen 1,5 år och genomgår just nu vår första ivf. Äggplock igår. Hade 10 ägg på andra VUL i fredags men igår fick de ändå ut 16 (!) ägg. Blev förvånad, lite glad men ganska orolig för att det var lite många också. Beordrad vila för att undvika överstimulering. Igår låg jag på soffan, idag tog jag en lätt promenad men fick ganska ont därefter. Ni som gjort ÄP. Hur länge hade ni ont efteråt? Hur länge bör man ta det hellungt? Så orolig att jag inte får tillbaka något embryo denna månaden pga detta. Vore jobbigt, även om jag vet man får hoppas på frysen och senare cykel isf. Men ändå, såå inställd på insättning till helgen. Den mentala biten...ni vet.


    Jag hade ont första dagen (alltså samma dag som ÄP), men sen kändes det lugnt, och då gjorde det ändå svinont denna gång jämfört med första. Det enda jag undvek första veckan var bad och sex, men kunde annars leva som vanligt. Men det är väl olika för alla, jag fick bara ut 6 ägg så ingen risk för överstimulering i alla fall. Hoppas det går bra allting <3 Jättebra med så många ägg!
  • LinneaWookie

    Någon mer som plussat och är konstant orolig?
    Med två missfall i historiken känns det så oerhört hjärtskärande att veta att det kan hända igen. Magkänslan är bra men jag vet ju hur det var de andra två gångerna- allt kändes bra fram till ca vecka 7 då det började bli blodspotting/rosa i "lutinuskladdet" och sen gick det bara åt helvete från den punkten.

    Nu är jag i vecka 5+4 och det känns ju att det händer saker (ilande känsla i livmodern då och då, ömma bröst, extrem trötthet) men har aldrig haft mer symptom än så och blev aldrig något illamående eller dylikt de andra gångerna heller. Vill bara få ett tydligt tecken på att allt går åt rätt håll- ÖNSKAR att jag kunde vakna med extremt illamående så jag får ett tecken på att denna gång vill det lilla krypet minsann stanna.

    Hur ska man stå ut till vecka 12 när man kan börja slappna av? Har som längst kommit till vecka 10 innan, men då hade fostret dött redan i v7 (MA)....

    Vet att det inte finns några svar på detta, vill bara skriva av mig.

    Ha en fin dag allihopa <3

  • LinneaWookie
    Loviisa89 skrev 2019-09-12 11:37:38 följande:
    Jag känner precis samma, har också haft två missfall innan, ett MF och ett MA. Har inte heller haft illamående varken de förra eller denna. Är nu i v 6+3. Har vul om 5 dagar, är sååå nervös och orolig :/
    Åh då är vi i precis samma sits- mitt första var ett MF och mitt andra var ett MA (senaste i slutet av maj).
    Man vill ju bara kunna slappna av, man vet att det är bättre att ta det lugnt osv oron finns där hela tiden.
    Statistiken säger väl ändå på något vis att det är större chans att det går bra för varje gång som går, känns som att det inte KAN gå fel varje gång. Men samtidigt litar man inte på sin egen kropp efter alla misslyckade vändor.
     
    Håller alla tummar för dig att det går bra på ditt VUL <3 <3 <3 Jag har mitt den 30/9.
  • LinneaWookie
    Söderlund skrev 2019-09-12 11:57:55 följande:
    Här har du en till!

    Ett missfall i bagaget i vecka 7+3 efter att vi hade fått se ett hjärta slå på ultraljud i vecka 6+6. Är i vecka 5+6 nu och är totalt livrädd... Känns som att gå på minerad mark, varje dag går så sjukt långsamt och jag förstår inte hur jag någonsin ska kunna känna mig trygg i graviditeten? Vill egentligen bara spola förbi dom här första veckorna vilket också känns skittråkigt, inte nog med att det ska vara svårt att bli gravid, man är helt skadad så man kan inte njuta av en graviditet heller... Nej usch.
    Nej men gud jag fattar precis!!!
    Blev samma som sist, total lycka vid plus men sen kommer känslorna tillbaka och man minns hur det slutade förra gången.
    Allra första gången kändes det så himla bra (jag var naiv och tänkte, varför skulle det INTE gå?), andra gången var jag redan lite skadad och var mer försiktig med att ta ut lyckan i förskott, men föll ändå i samma fällor efter nån vecka...Typ skaffa alla roliga appar, gå med i roliga FB-grupper, berätta för alldeles för många vänner och så vidare....

    Denna gång har jag inte ens berättat för mina föräldrar (inte ens att jag gjort återförande)- har bara berättat för min allra närmaste kollega på jobbet  som täcker upp för mig i receptionen när jag går till kliniken- hon vet att jag plussat, och även en kompis till som vet hela min resa och som frågade mig härom dagen hur det gått (kunde inte hålla mig då). Men annars tänker jag hålla mig med att berätta ens för de närmaste förrän jag förhoppningsvis går in i vecka 12.

    Som du säger, varje dag känns som en evighet......
  • LinneaWookie
    Aryzza skrev 2019-09-12 13:34:22 följande:
    Jag med, v 5+2. Mina symptom kommer ungefär varannan dag så jag varannan dag mår nästan som vanligt och varannan dag har ont i livmodern, mår jätteilla och är trööööööött. Känns lite bättre på de dagarna symptomen är men de andra dagarna är hemska. Har aldrig plussat innan så inga missfall i bagaget men hu, kan inte ens tänka mig hur jobbigt det är. Har ultraljud 1 oktober (v 9) och vet inte hur jag ska kunna vänta tills dess på att få veta om där är något.
    Åh jag önskar jag också mådde illa haha....  vet att det låter konstigt men du förstår hur jag menar. 

    Då det alltid varit lite sämre nyheter på våra tidiga VUL (inga hjärtljud, embryot borde vara större i mm än vad det är och så vidare) så känns det så långt borta att det ska kunna vara något annat och att det ska ha utvecklats på rätt sätt. Man blir knäpp.

    Håller tummarna för dig den 1/10.... Det känns jättelångt bort jag vet (mitt VUL är en dag innan ditt) men det kommer säkert gå jättebra <3
  • LinneaWookie
    LinneaWookie skrev 2019-09-12 14:17:24 följande:
    Åh jag önskar jag också mådde illa haha....  vet att det låter konstigt men du förstår hur jag menar. 

    Då det alltid varit lite sämre nyheter på våra tidiga VUL (inga hjärtljud, embryot borde vara större i mm än vad det är och så vidare) så känns det så långt borta att det ska kunna vara något annat och att det ska ha utvecklats på rätt sätt. Man blir knäpp.

    Håller tummarna för dig den 1/10.... Det känns jättelångt bort jag vet (mitt VUL är en dag innan ditt) men det kommer säkert gå jättebra <3
    Och GRATTIS till första plusset, glömde skriva det! Magisk känsla <3
  • LinneaWookie

    Aryzza nu råkade jag svara på mitt istället för ditt och FL är så dumt att man inte kan radera eller redigera inlägg, men du ser säkert att det var till dig jag ville svara haha...

  • LinneaWookie
    Banana84 skrev 2019-09-18 23:14:08 följande:

    Hej,

    Jag skulle gjort en insättning med en 5 dagars igår tisdag. Hade mått ok efter äggplock med lite svullnad och liten risk för överstimulering som jag skulle vara uppmärksam på. Men jag mådde ok och var taggad på insättning.

    Natten till tisdag vaknar jag av en fruktansvärd smärta i magen, äggstockarna. Det gjorde så ont att jag grät medan jag försökte få i mig alvedon för att stoppa smärtan. Men det gjorde alldeles för ont och vi körde direkt till Gynakuten, jag misstänkte så klart överstimulering och trodde att de skulle behöva tömma mina äggstockar. Det var den värsta smärtan i mitt liv! Jag skrek, grät och kräktes av smärta. På gynakuten gav de mig morfin vid upprepade gånger men det bet inte på smärtan. Efter en ultraljud såg läkaren att mina äggstockar inte var för överstimulerade men stora och den högra äggstocken hade vridit sig kring sin egen axel så blodtillförseln stoppades och den ?höll på att dö?. Jag fick akut opereras inom 2 timmar. De sövde mig och gjorde en titthålsopration i magen. Som tur är kunde de virad tillbaka och rädda äggstocken. Hade jag kommit in till operationen 3 timmar senare hade äggstocken blivit svart av syrebrist och dött. De hade fått opera bort den.

    Var inlagd på sjukhuset en natt men är nu hemma och återhämtar mig efter en mycket smärtsam upplevelse. Komme vara sjukskriven i 2 veckor. 2 embryon klarade sig till frysen och återinsättning får bli när jag mår bättre och stygnen har läkt.

    Alla ni som gör samma resa, känner ni av extrem stark smärta (10 på skalan, går ej att missa) åk direkt till akuten och varna om vriden äggstock. En sällsynt men förekommande komplikation vid ivf där timmar kan avgöra om äggstocken kan räddas.

    Ivf resan fick en tuff start gör mig, ska nu vila och försöka återhämta mig. Kram och lycka till till alla er starka modiga kvinnor <3


    Åh herre gud vad hemskt....Så lättad för din skull att det var tur i oturen och ändå gick "bra". Att  den inte dog alltså... <3 Kan inte ens föreställa mig smärtan.
    Håller alla tummar för dig!!!
  • LinneaWookie

    Är nu i vecka 6+4 och dagarna bara sniglar sig fram.... Det längsta vi kommit tidigare är v9 så ungefär två veckor till den gränsen är passerad.
    Har VUL nästa måndag den 30e och jag är redan nu sjukligt nervös och kan inte låta bli att känna lite "varför skulle det gå denna gång?". De två tidigare gångarna fanns inget hjärtljud..Första gången blev det MF ganska direkt efter VUL, och andra gången hade bara fostret slutat växa och jag fick bara vänta till det kom ut (MA).

    Men det som känns positivt är att jag KÄNNER mig mer gravid denna gång. Brösten och bröstvårtorna gör så ont att jag inte ens kan gå utan BH för att de då nuddar tröjtyget....Haha.. Har ganska små bröst och behöver *egentligen* inte BH vanligtvis men nu måste jag ha det hela tiden pga att det är så obehagligt.
    Mådde även lite illa i morse när jag skulle göra frukost. Inte så mycket att det blev jobbigt, men vanligtvis mår jag aldrig någonsin illa om jag inte är magsjuk eller jättebakis.

    Hoppas så innerligt!!!

  • LinneaWookie
    kanela84 skrev 2019-09-20 11:08:47 följande:
    Då är vi nästan i fas, jag är på 6+5 och har också VUL den 30e. Håller verkligen med om att tiden går extremt långsamt! håller tummarna för oss båda!
    Åh ja exakt! Håller alla tummar för dig <3 <3 <3 Har du några symptom? 
  • LinneaWookie

    OMG jag mår SÅ illa nu...Vilket är ett jättebra tecken på att krabaten kommer vilja stanna denna gång. Hade inget illamående ö.h.t. de två tidigare gångerna (som slutade i MF/MA) men sedan i fredags har jag känt lite illamående utspritt över dagen, och i morse kunde jag  knappt äta frukost. Jag är en sådan som ALDRIG mår illa om jag inte är magsjuk eller tokbakis, så det är ingen tvekan vad det beror på.. Så glad. Känns liiiiite mer optimistiskt p.g.a. detta  

  • LinneaWookie
    zey skrev 2019-09-23 06:34:32 följande:
    Okej, hade ju lovat mig själv att inte testa förrän torsdag (officiella testdagens). Men hade en jätte konstig känsla i lördags så kunde inte hålla mig..

    Är i chock just nu. Har haft 0 symptom egentligen, måste iväg och köpa ett gäng digitala jag ska ta på torsdag! Har sån ångest att det ska bli missfall igen :(
    Grattis vad kul <3 Jag känner igen det där med ångesten redan från dag 1 att det ska gå åt skogen igen.... Är så svårt att tänka positivt när man har ett eller flera missfall i bagaget.. Men jag håller alla tummar för dig! <3 <3 
  • LinneaWookie
    misu80 skrev 2019-10-15 13:50:16 följande:

    Lite sen på bollen ;) men GRATTIS!!! Vilken fantastisk nyhet :) Stor kram!


    Stort grattis <3 <3 En så fantastisk känsla!
  • LinneaWookie

    Har inte skrivit i denna tråd på någon vecka men är FORTFARANDE gravid (nu 10+3) <3

    Jag hade ju nästan förlorat hoppet efter ett MF och ett MA och flera FET utöver det som inte fäst. Nu verkar det ha blivit helt annorlunda denna gång då jag har massvis med symptom som jag inte sett röken av de tidigare gångerna (trötthet, sover 9+h varje natt, har mått illa i över tre veckor), och vi har sett krabatens hjärta picka fint två ggr- i v7+4 på fertilitetskliniken och nyss i v10+0 på Spec-MVC efter att jag haft en liten blödning och oroade mig fördärvad. Så allt KAN gå bra till sist Kan ju förstås inte slappna av helt än men nästan... Så lycklig. Krabaten paddlade med armarna och rörde sig så livligt. <3

  • LinneaWookie
    LLW skrev 2019-10-19 14:59:05 följande:

    Ååh vad härligt att det går bra för er! Så underbart att ha fått se den lille två gånger, blir nästa gång på kub?

    Jag är i 5+2 idag, tiden går så förskräckligt långsamt! Kanske för att jag testade positivt så tidigt att jag vetat om det i nästan två veckor redan.. Är så rädd för att det ska bli ännu ett MA... fortfarande två veckor kvar innan vi får några svar, men känner av en del symtom som lugnar mig lite. Känns mer än sist, vilket jag hoppas är positivt.


    Skönt med symptom! Har känt mig knäpp som ba "YES, JAG ÄR SPYFÄRDIG!!!", hahah... Men hade inga symptom över huvudtaget de gånger det gick åt skogen, så jag tror det är den stora skillnaden som gjorde mig ganska lugn redan innan jag fick se pyret första gången. Jag håller alla tummar för dig <3<3 Stort grattis!
  • LinneaWookie
    Anni888 skrev 2019-10-19 18:32:18 följande:

    Härligt att ni fått se hjärtat ticka flera gånger LinneaWookie! Kan verkligen relatera till oron innan vul. Vill bara fylla i att jag haft väldigt begränsat med symtom sen jag slutade med lutinusen. Har inte alls känns självklart att jag fortfarande är gravid. Men så igår fick vi se en liten krabat som rörde sig och såg ut precis som den skulle vi denna tid (7+3), så det kan gå vägen utan så mycket symtom med, tänker det är så extremt olika där :) Längtar redan till nästa ul. :)


    Åhhh vad kul, stort grattis!!! <3 <3

    Ja gud ja det är verkligen sjukt olika för alla, vissa känner ju inget alls. För mig var det mer att personligen förknippade jag noll symptom med att något är fel, efter tidigare erfarenheter.

    Förstår att du längtar till nästa ultraljud, det är ju verkligen en helt magisk upplevelse!
  • LinneaWookie
    LLW skrev 2019-10-21 13:10:41 följande:

    Jaa jag vill gärna må illa hela dagarna om det betyder att allt går som det ska! Nu känner jag rätt mycket molvärk till och från, men sen igår eftermiddag har jag en jättejobbig smärta i höften ner i låret som inte släpper. Googlat mycket på foglossning i tidig graviditet och börjar misstänka att det kan röra sig om det. Känns sjukt tidigt men det är flera som haft det som första symtom så det är ju inte omöjligt..


    Så kan det absolut vara! Har kompisar som fått foglossning redan innan de kunnat veta om att de var gravida
Svar på tråden IVF hösten 2019