• misu80

    IVF hösten 2019

    Hej Allesammans! Nu är jag tillbaka framför datorn igen efter en veckas semester i Stockholm. Så härligt att bara tänka på annat och njuta av god mat och härliga dagar.

    Hade 160 olästa meddelanden i tråden, så jag valde att inte läsa ikapp (just nu iaf), men jag hoppas att det går bra för er andra Hjärta

    Jag har börjat nedregleringen med Synarela, och förväntade mig mer eller mindre att få en klimakteriesmäll direkt efter första puffet, hahaha, men än känner jag ingenting annat än en lätt brännande och svullen känsla i näsa/svalg, som jag gissar kommer från ovana att ta något nässpray överhuvudtaget. Så jag gissar att klimakteriesymptomen kommer smygande, ska spraya i 2-3 veckor tills jag är nedreglerad.

    Jag har också gjort ett upplägg för processen, med fertilitetsyoga på mornarna och fertilitetsmassage och meditation på kvällarna. Känns bra att ha en rutin runt detta. Massagen ska jag sluta med vid återföringen, men yogan och meditationen kommer jag fortsätta med. Jag har också bokat tid för akupunktur men har inte kollat med kliniken om de tycker att det är en bra ide eller inte, så får se om det blir nålar eller inte.

    Känns väldigt skönt att vara igång och att ha en plan att följa, nu är det bara att hoppas på det bästa :)

  • misu80

    Jag har noterat att alla ni tar ca 100-200 "enheter av sprutorna" och tänker att mina 412 enheter Menopur låter som en vansinnigt hög dos! Tycker ni det?
    (Jag kör långa protokollet, om det spelar roll).

  • misu80
    Ölandstoka skrev 2019-08-26 10:38:52 följande:

    Nu ringde samma sköterska jag pratade med i morse och sa att de hade en liten lucka, så imorgon börjar jag med gonal-f :D

    Orkar inte med de här turerna fram och tillbaka, är helt matt!


    Härligt att få komma igång tillslut!
  • misu80
    Söderlund skrev 2019-08-26 06:11:22 följande:

    Herregud det var sant, fick gravid 1-2 på digitalt nyss! Det känns sååå himla bra blandat med en massa rädsla såklart. Hade lite ont i ländryggen nu när jag vaknade och det brukar jag få i samband med mens... Och en gång tidigare har jag blivit gravid under de här 2 åren av försök, mitt emellan letrozolbehandling och IVF. Då hann vi gå på ett ultraljud och se ett hjärta slå, sen fick jag missfall bara några dagar senare... Oj så mycket tankar. Men en dag i taget!


    Åh så underbart! Stort grattis Hjärta
  • misu80
    Loviisa89 skrev 2019-08-25 21:50:09 följande:

    Lycka till Hedblomster och Fifen imorrn! Håller tummarna för er :)


    Håller också tummarna för er! 
  • misu80
    LLW skrev 2019-08-26 12:20:37 följande:
    Också funderat på det. Första gången tog jag gonal 150. Andra och tredje menopur 175. Nu ska jag köra menopur 225, gör långa protokollet för första gången. Men 412 låter riktigt högt!

    Dom sa denna gång att dom ville pusha mina äggstockar lite. Så dina borde ju verkligen bli pushade med den dosen!

    Hade du började med sprutorna än?
    Hmm.. jag måste nog ringa och kolla med kliniken, även om dosen säkert stämmer. Gissar att jag får hög dos pga lågt AMH, hade 0,8 sist vi testade. I övrigt har allt sett bra ut, brukar ha 8-10 äggblåsor per äggstock i vanliga fall, så det låter ju konstigt att det behövs så hög dos för att stimulera...

    Nej jag har inte börjat spruta än, jag är på dag 4 med Synarela och har inga symptom alls ännu.
  • misu80

    Hej igen ladies! Jag har haft en lång frånvaro härifrån, har inte kollat sen jag började spraya i slutet på augusti. Jag kände mig helt plötsligt superstressad och valde att gå in i min egen kokong och lägga allt mitt fokus på att föröka klara denna 1:a IVF så bra som möjligt, har som jag tidigare skrivit haft en del ångest inför hur jag skulle må osv.


    Otroligt nog lyckades jag iallafall vända oroliga känslor till positiva, och fantiserade mycket om hur bra allt skulle gå. Och det har verkligen gått superbra! Av Synarelan fick jag lite huvudvärk, av Menopur 412 ie fick jag lite svajigt humör. Äggplocket var magiskt (!!) Jag som tidigare hade panik för hur ont det skulle göra. Det var en mäktig upplevelse, helt utan smärta (fick lugnande + bedövning och var i ett skönt rus hela tiden).

    Vi fick ut 4 ägg varav 3 var mogna. Det visade sig att min sambos spermier var så trötta att de fick göra ICSI. 1 av 3 ägg blev befruktat.
    När vi kom tillbaka dag 2 för ET fick vi höra att embryot var 9.1 poäng av 10 och vi blev så glada, dessutom såg livmoderhinnan tjock och fin ut. De fysiska förutsättningarna såg alltså riktigt bra ut.

    Det har varit en lång väntan och jag har inte haft några symptom alls. Så började jag känna mig gravid igår och i morse kunde jag inte hålla mig (RD14) så jag testade och det var POSITIVT!!!! OMG jag bara skrek och grät!! Man kan ju knappt tro att det är sant!

    Vågade knappt tro att jag med mina 39 år och 4 års TTC skulle vara en av dem som får positivt resultat på min första IVF! Ångrar nästan att vi inte gjorde det här mycket tidigare för problemet verkar ha legat i befruktningen. Men, men, är iallafall så sjukt lycklig nu!

    Jag hoppas att det har gått bra för er andra här också. Jag ska sätta mig ner och catch-up, har flera hundra olästa inlägg... 

    Stor kram 


     


     

  • misu80
    Hoppet19 skrev 2019-10-02 11:57:57 följande:
    Wow vad underbart! Stort grattis till er!!
    Tack Hjärta
  • misu80
    Ladythewinter skrev 2019-10-02 18:46:34 följande:

    Halloj.. nu är jag hemkommen efter andra återföringen. Vi fick ut 9 ägg, alla var mogna och fina men bara två blev befruktade. Läkaren tror att problemet ligger i de färska spermierna så om det blir en nästa gång kommer de använda frysta. Det är precis som om spermierna dör innan de kan befrukta. Men 2 kanon fina embryon blev de iaf. Satte in idag på dag 2 och det andra ska de vidare odla och hoppas på att de går att frysa. Verkade så iaf..

    Nu blir det en lång väntan till testdag..


    Så härligt! Håller tummarna för er :)
  • misu80
    Marita B skrev 2019-10-03 19:51:08 följande:

    Rosafärgad Lutinusflytning i bindan idag. Det var exakt så det började förra gången innan missfallet var ett faktum. Det kan ju också vara en nidblödning eller irritation i slemhinnan av alla dess vagitorier. Men det är ändå lite svårt att vara positiv och hoppfull just nu.


    Hej Marita, hur går det för dig? Jag känner igen paniken med de rosa flytningarna. Jag var gravid på naturlig väg våren 18 som slutade i missfall v.8, så rädslan för missfall är minst sagt närvarande.
    Nu har vi provat IVF och vi är gravida. Har testdag idag men testade positivt i tisdags. På onsdagmorgon fick jag rosa flytningar och blev så orolig. På torsdag ringde jag kliniken och de sa att det inte var någon fara, att det är pga Lutinustabletterna. Nu har det slutat så jag tror att det måste ha blivit någon retning som orsakade det hela. Det behöver alltså inte ha med fostret att göra.

    Vet hur fruktansvärt det är när man tror att det kan vara missfall på gång. Jag hoppas verkligen att det har gått bra för dig.

    Kram
  • misu80
    Ladythewinter skrev 2019-10-05 14:07:37 följande:

    Halloj alla.. en fråga..

    Jag gjorde äggplock i måndags och återföring i onsdags. I natt har jag vaknat flera ggr med typ kramp i magen. Håller bara i sig några sekunder. Men otäckt ändå.

    Idag har jag varit öm vid en punkt i magen hela dagen. Framför allt om jag gjort nått ansträngande eller om jag sträcker ut mig. Krampar gör det när jag går från sittande till stående eller gör någon hastig rörelse. Var inte med om detta förra gången och blir lite orolig. Någon som varit med om samma sak?


    Jag har gjort min första IVF så jag har inte så mycket att jämföra med, men jag uppfattade att det "slet" rätt mycket därnere hela första veckan efter återföringen. Och med tanke på att jag blev gravid så kanske det är ett gott tecken ;)

    Dels tror jag att det har att göra med att det är ganska mycket påverkan därnere med äggplock och återförings osv, men jag tror också att det kan kännas rätt mycket när ägget fäster och börjar växa. Det är ju en stor omställning för kroppen om man blir gravid.

    Jag har hållit mig väldigt stilla fram till idag. Inte för att jag vet om det gör någon skillnad, men det har gjort att det inte har känts lika "slitigt" därnere. Jag märker så fort jag anstränger mig att livmodern börjar jobba, så därför har jag tagit det lugnt. Nu ska jag börja promenera igen :)
  • misu80
    Ladythewinter skrev 2019-10-05 14:07:37 följande:

    Halloj alla.. en fråga..

    Jag gjorde äggplock i måndags och återföring i onsdags. I natt har jag vaknat flera ggr med typ kramp i magen. Håller bara i sig några sekunder. Men otäckt ändå.

    Idag har jag varit öm vid en punkt i magen hela dagen. Framför allt om jag gjort nått ansträngande eller om jag sträcker ut mig. Krampar gör det när jag går från sittande till stående eller gör någon hastig rörelse. Var inte med om detta förra gången och blir lite orolig. Någon som varit med om samma sak?


    Oj råkade skicka innan jag skrev färdigt, haha.

    Skulle avsluta med att jag håller tummarna för dig! Glad
    Kram
  • misu80
    LLW skrev 2019-10-08 06:43:33 följande:

    Ruvardag 7 med blastocyst idag. Vaknade efter att jag drömt att jag tagit ett positivt graviditetstest.

    Så jag gick upp och testade. Två gånger.

    Positivt. Jag är gravid. Livrädd och orolig. Missfallet ligger och spökar i bakhuvudet, så jag vågar inte släppa fram lyckan helt. Men just nu är jag gravid. <3

    Fjärde IVF-behandlingen, femte återföringen, första gången hos Livio Falun. Åh snälla, snälla, snälla låt det vara vår tur nu.


    Lite sen på bollen ;) men GRATTIS!!! Vilken fantastisk nyhet :) Stor kram!
  • misu80
    Marita B skrev 2019-10-09 18:24:14 följande:
    Nä dra mig baklänges! Jag fick ett plus på stickan jag också!! Den lilla blödningen var nog bara en irriterad slemhinna för det avtog för att inte komma åter. Nu ska jag försöka landa i detta och inte vara allt för rädd. Tänker försöka bygga bo åt den lille som är någorlunda i harmoni.

    Stort grattis till er graviditet. Hoppas innerligt att det håller hela vägen och att ni får hålla er lilla glädjekälla i famnen en dag.
    Så fantastiskt!! Stort GRATTIS!! Hoppas att du kan njuta för fullt nu :)

    Tack! Det har varit två lite skakiga veckor för mig, även om jag har en stark övertygelse att vår lilla pärla är här för att stanna så kan rädslan bita tag i mig då och då. Har ju ett missfall bakom mig som jag blir påmind om ibland. Men måste ändå säga att jag relativt snabbt kommer ur de jobbiga känslorna och verkligen kan njuta över att äntligen vara gravid!
  • misu80
    Nicciz skrev 2019-10-15 00:01:50 följande:

    Hej alla,

    Jag är ny när det gäller ivf. Vi har försökt 11 månader (då jag haft ÄL) under snart 1,5 års tid. Blev gravid förra året och fick avbryta i v15. Missfall förra månaden. Jag orkar inte försöka mer rent psykiskt och min gynläkare har sagt att ivf är ett alternativ för oss om vi vill. En fråga, från det att vi bestämt oss, hur lång tid tar det innan man börjar med själva försöket? Är orolig att det blir ännu mer väntan...ja, ni förstår, efter all denna väntan så orkar jag inte mer. Är på gränsen att bli sjukskriven.

    Mår man dåligt av hormonerna? Fick privata en månad och det var hemskt! Däremot har jag ätit letrozol vilket knappt har påverkat mig. Gör uttaget ont?

    Tack på förhand! (Har läst lite i tråden men inte kunnat läsa mig till detta)


    Hej! Beklagar missfallet, så tungt att gå igenom. Hoppas att det går vägen för er snart.

    Jag och min man är båda 39 år och har försökt bli gravida i snart 4 år, har ett missfall bakom oss efter en naturlig graviditet. Vi gjorde IVF för första gången i september. Vi hade bestämt oss för att prova en gång, funkar det inte så skulle vi fortsätta naturligt, men försöka ha fokus på något annat istället för att bli gravida.

    Jag tog en fullständig paus maj-aug, inget baby-making eller ens tankar på fertilitet. I augusti började jag med akupunktur och anlitade en fertilitetscoach. Coachen började med att få mig att göra mitt allra bästa för att verkligen jobba med mitt undermedvetna (mycket utmanande när man har ett huvud som påpekar allt som kan gå fel!). Hon sa att det är viktigt att jag verkligen tror stenhårt på denna IVF (vilket jag inte vågade göra inledningsvis). Men jag jobbade målmedvetet med det och när det var dags för hormonbehandlingen så var min inställning positiv, det är nu vi kommer att bli gravida!

    Gjorde långa protokollet med Synarela och 412 ie Menopur. Lite huvudvärk och svajigt humör fick jag, men inget som var direkt jobbigt. Äggplocket (som jag tidigare varit livrädd för) var en underbar upplevelse, absolut ingen smärta! Vi fick ut 4 ägg, 3 injicerades och 1 befruktades. Vårt lilla guldembryo. Fick tillbaka dag 2. Imorgon har vi inskrivning på MVC.

    Jag ville så gärna höra solskenshistorier innan vår IVF, bara för att veta att ALLT ÄR MÖJLIGT! Och nu kan jag själv intyga att så är fallet. 

    Mitt råd till dig är att göra IVF om det känns rätt, och försök då att se det som något som kommer att gå alldeles utmärkt :) Fuck Fear ;)

    Kram
  • misu80
    Najo skrev 2019-10-15 14:37:27 följande:

    Hej,

    Nyss hemkommen efter äggplock..i torsdags hittade läkaren 9 blåsor plus 2 mindre..han tömde idag 8-10 blåsor och skörden blev 8 ägg. Nu ska jag försöka vara glad för stunden och i morgon ringer de och berättar hur befruktning gått. Hoppas nu att ett av mina 44-åriga ägg kan bli ngt..


    Det låter lovande! Så länge det finns ägg finns det chans till "guldägg" :) Håller tummarna för dig.
  • misu80
    Najo skrev 2019-10-16 15:10:31 följande:
    Tack! Av 8 var 7 tillräckligt mogna och 4 st blev normalt befruktade. Planerad återföring i morgon. Om de nu inte ringer innan med bad news..
    Det var ju jättebra! Vi fick bara ett ägg befruktat (ICSI).
    Nej, nej, inte kommer de ringa med bad news :) Det kommer gå superbra!
  • misu80
    Nicciz skrev 2019-10-16 17:34:21 följande:
    Stort tack för att du tog dig tid att skriva! Nu när det känns som att hoppet tynar så är solskenshistorier precis vad man behöver höra. Även om jag såklart förstår att det finns undantag i allt.

    Det låter som att du haft en bra upplevelse och att allt man måste gå igenom med ivf, som smärta, hormoner osv ändå är ok. Det ger mig hopp och kraft. Tack för det! Kram
    Det var så lite, kommer ihåg hur många frågor jag hade och hur orolig jag var inför IVF. Ville gärna höra solskenshistorier också, för det gav mig hopp, och hoppet är sååå viktigt när man gör IVF! Jag har verkligen bara positiva saker att säga om IVF-processen, den har varit långt över förväntan positiv hela vägen.

    I måndags började jag må illa och igår var vi på inskrivning på MVC, så nu känns det verkligt :)

    Våga tro och hoppas, och stort lycka till :) Kram
  • misu80
    Najo skrev 2019-10-17 12:26:53 följande:
    Vad trevligt med dina peppande ord! Nubpå väg hem med ett 4-celligt embryo i livmodern.
    Wohoo, så underbart! Åh vad jag håller tummarna för er :)
  • misu80
    Ma18 skrev 2019-10-29 06:31:46 följande:
    Vi hade 21 mogna, så var ändå många av dem som inte blev befruktade.. försöker intala mig nu att det räcker med ett enda.

    Vad spännande med nytt försök! Läste nånstans att menopur kan ge färre ägg men bättre kvalitet än gonal-f, hoppas att det är så för dig!
    Här kommer lite mer pepp ;) Det kan räcka med ett enda! Fick ut 3 mogna och 1 befruktades. Det är nu ett litet pickande hjärta (v.9) som jag fick se på ultraljudsskärmen igår!
    Ge inte upp hoppet :)
Svar på tråden IVF hösten 2019