Inlägg från: Emmylainen |Visa alla inlägg
  • Emmylainen

    BF April 2020

    Hej!


    Jag kan hänga på här, har BF i början på april :D Är faktiskt inte helt hundra än på mitt datum, för jag hade missfall i juni och nu blev jag gravid innan jag hunnit få mens igen. Vet datum för ÄL, och när jag bokade tid på MVC gick dom efter senaste blödningen (mf), men enligt appar och uträkningar på nätet blir det 3 olika datum :P Men 4-6 april ungefär!


    Detta blir andra barnet, vi har en dotter på 1 år! Har ni någon annan grupp än forumet här på FL? :)

  • Emmylainen
    Ise skrev 2019-08-22 13:43:30 följande:

    Grattis! :)

    Jag har inga symptom förutom trög mage (tips mottages gärna för att motverka det!!!) och den fruktansvärda tröttheten som slår omkull mig titt som tätt :)

     

    Detta är också vårt fjärde barn, Min yngsta är 2 år (kommer vara nästan 3 när denna kommer) och min äldsta kommer att vara 8 då. Känner lite lätt panik och har svårt att ta in det också. Har inte än känt den där euforiska glädjen som jag haft tidigare gånger, och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Är det ett dåligt beslut att behålla om jag inte är jätteglad över det just nu? (så går mina tankar ibland) det är så mycket praktiskt. Men samtidigt så vill jag ju detta. Det växer ju liksom en ny människa i mig.. en del av mig som jag vet att jag kommer att älska. Men ja, äh nu blev det bara massa trams men min tankeverksamhet och mina känslor är lite kaos :)


    I min förra graviditet fick jag äta järn-tillskott, och dom trögar lätt till magen. Det som funkade bäst för mig var att äta linfrön, hade 1-2 msk på müsli eller i smoothie varje dag, höll magen jämn och fin :)
  • Emmylainen

    Grattis till alla "nya" plus! :D

    Jag har haft första besöket på MVC nu, fick som tur är samma bm som förra gången, är sååå skönt att verkligen komma överens :)

    Hon räknar iaf mitt bf till 4 april, men vi får väl se om dom justerar efter ul. Har ett bokat den 30/9, både för att Region Halland erbjuder tidigt ul, men vi ska även göra kub den här gången.

    Förra graviditeten för mig var i stort sett problemfri, jag hade den extrema tröttheten v 7-11, och sen svullnade fötterna i slutet, men det var inte så konstigt eftersom det var förra sommaren i värmen :P

    Nu har jag tröttheten igen, och lite illamående. Inte så att jag kräks, mer hela dagen med "obehag" i magen och knappt sugen på nånting... Äter ju apotekets gravid-tillskott, mycket för folsyran, men jag tänkte på om det finns nåt mer tillskott ifall man inte får i sig tillräckligt med fisk?

    Sen ni som vet, hur känns foglossning? :)

  • Emmylainen
    Anonym (Lunablue) skrev 2019-08-25 10:40:04 följande:

    Hej tjejer! Grattis till alla ????Tränger mig på lite om det är okej ? Jag ska bli mamma för första gången mellan 8-10 april. Jag är ganska nervös , jag har inte berättat för någon än så har ingen jag kan fråga om nått , mest Google ???? jag mår fruktansvärt illa men kräks inte. Någon som har nått tips vad man kan äta eller så?


    Du tränger dig inte på, grattis till plusset! :D

    Det är väldigt nervöst första gången, minns också hur mycket man googlade hela tiden. Vi sa inget förrän vecka 11-12 till familjen, hade haft ett tidigt missfall och ville vara lite mer säkra innan vi berättade :)

    Denna gången mår jag lite mer illa, också utan att kräkas men har ett mer konstant obehag i magen. Knäckebröd med kaviar till frukost funkar bra för mig, typ "torrt och salt" :P Insåg också att jag mådde illa av tandkrämen, så fick byta till en mycket mildare. Bubbelvatten med citrus eller granatäpple dricker jag mängder av. Få din partner att laga mat om du tycker det är jobbigt med stek-os, eller ät saker som kan ätas kalla, ha frukt och riskakor hemma som mellanmål :)
  • Emmylainen
    Bkn87 skrev 2019-08-30 10:46:01 följande:

    Jag skapade precis en FBgrupp :) Den är helt hemlig så ingen av era vänner kommer se att ni har gått med i den. Den går inte att hitta om man söker utan att vara medlem heller så skriv gärna här så lägger jag till er!


    Hon som startade den här tråden har redan en grupp :)
  • Emmylainen
    Bkn87 skrev 2019-08-30 13:31:56 följande:

    Jaha! Måste ha missat det. Tack. Hur blir man medlem i den?


    Tror du kan skriva din mail till henne i meddelande här :)
  • Emmylainen
    Bkn87 skrev 2019-08-30 13:31:56 följande:

    Jaha! Måste ha missat det. Tack. Hur blir man medlem i den?


    Tror du kan skriva din mail till henne i meddelande här :)
Svar på tråden BF April 2020