• Wed 14 Aug 2019 18:46
    15323 visningar
    559 svar
    559
    15323

    BF April 2020

    Har också plussat och väntar mitt första runt 16e april. Önskar vara med i FB gruppen.

    Eftersom det är första gången för mig så funderade jag lite kring vitaminer och mineraler. Ska på mitt första besök hos barnmorskan 2 september men när jag pratade i telefon med dem idag och berättade att jag är orolig att jag inte får i mig tillräckligt med vitaminer och mineraler då jag aldrig äter fisk och lite grönsaker. Men enligt henne behövde jag inte äta några kosttillskott. Men läser man runt lite ska man ju äta folsyra och en del äter även multivitaminer för gravida. Så.min fråga till er är, ska man avvakta? Ska man ta folsyra? Folsyra och multivitamin? Bara multivitamin? Hur gör ni?

    Är nyfiken på vad ni fått för råd :)

  • Wed 14 Aug 2019 20:47
    Elchoffo skrev 2019-08-14 18:56:02 följande:

    Grattis! Vi hade tidigt informationsmöte i grupp (redan i v.6) där de rekommenderade folsyra och/eller gärna multivitamin. Det viktigaste var att se till att multivitaminen var anpassad för gravida. Visste man att man inte åt fisk så rekommenderades även omega3-kapslar. Jag käkar ACOs multivitamin för gravida och då tar man två tabletter dagligen så får man i sig bl.a. rätt mängd folsyra. :)


    Gud så bra att få sån praktisk info i grupp och tidigt! Men om man äter exempelvis ACO multivitamin för gravida så behöver man inte ta extra folsyra eller? För det finns ju redan i multivitamin. Man blir så rädd att man ska göra fel.. Det är ju farligt med både för lite och för mycket enligt allt man hittar på nätet.. :)
Svar på tråden BF April 2020