Inlägg från: DVQ |Visa alla inlägg
  • DVQ

    BF April 2020

    smulis85 skrev 2019-08-14 17:46:44 följande:

    Hej skrev för några dagar sedan att jag nog fått mf men hoppar nog in igen i gruppen då gravtesten fortfarande visat + och veckoindikatorn gått från 1-2v till 2-3v.

    Har småblödit färskt blod i 5 dagar nu :( nån som känner igen sig i gruppen? Hoppas på att de bara är kroppen som inte förstått att den är gravid än och därför blöder.


    Inte riktigt samma men jag har haft blodiga flytningar ett par dagar nu. Det är vanligt med både blodiga flytningar och småblödningar men känner mig ändå lite orolig. :/ Vecka 5+2
  • DVQ

    Grattis alla som plussat!

    Just nu är jag lite orolig pga en mindre blödning för ett par dagar sen. Det var klarrött blod men inte alls lika mycket som en mensblödning. Jag behövde inte ens en binda, men är ändå orolig så klart. Efter det har det varit blodiga flytningar men fortfarande sparsamt. Var bara samma dag som blödningen kom som jag behövde trosskydd. Jag hoppas det bara var en genombrottsblödning :/

  • DVQ
    pejjan skrev 2019-09-02 18:09:30 följande:

    Hej alla!

    Vad roligt med så många i denna grupp

    Har bf 25/4.. Har två tidigare missfall i bagaget (ett för flera år sedan och ett i våras..) och har försökt bli gravid i flera år. Detta besked denna gång kom precis när vi hade fått tid för ivf faktiskt!

    Däremot så känns det riktigt fel i kroppen just nu.. Hade värmedyna typ hela dagen igår pga riktig mensvärk (har ordentlig värk när jag har mens), och nu idag kom det jag har fruktat för, blod.. Dock väldigt väldigt lite.

    Har tid för VUL om två veckor men tror faktiskt inte jag ?klarar? mig tills dess. Verkar man helt galen om man ringer 1177 nu under kvällen? Hade verkligen önskat att åka in ikväll och se vad som händer i magen med tanke på tidigare utfall och med tanke på min enorma mensvärk i flera dagar nu..

    Någon annan med dessa erfarenheter som det gått bra för? Eller inte bra för? <3


    Du kan ju alltid ringa och rådgöra med 1177. Kraftig smärta ska man ta på allvar även om det inte behöver vara något farligt. Förhoppningsvis är det bara kraftig växtvärk.
  • DVQ
    MW90 skrev 2019-09-04 12:10:14 följande:

    Jag lämnar oxå tråden nu. Vart inne på ett VUL till o där konstaterades utomkveds. Ska in på fredag igen o antingen ta en tablett eller operation. :(

    Lycka till ni andra.


    *Kramar om*
  • DVQ
    18årigbonusmamma skrev 2019-09-08 21:30:59 följande:

    Hej! Vet inte om någon är kvar här ännu men har bf 16 april 2020. Och har en bonusson varannan vecka som är 3 år, han sa nämligen en väldigt skum sak när jag visade magen för honom. Han sa ?bebis är död? och undrar om ni haft liknande händelser, de kom lite som en chock då han aldrig pratat om död och liknande förut...


    Han kanske inte alls kunde greppa "konceptet" och trodde att en bebis som låg i någons mage måste vara död (typ uppäten, hehe). Jag skulle inte lägga allt för stor vikt vid det om jag var du.
  • DVQ
    Mischa123 skrev 2019-09-09 20:11:54 följande:

    Åh samma som här då typ, känns som evigheter, vågar inte ens slappna av och vara glad förns jag vet att bebis lever och mår bra, tiden går såå sakta


    Relaterar verkligen. Ska göra nipt privat och längtar/bävar inför ultraljudet.

    Mina graviditetssymtom då:

    - Extremt trött. Första symtomet, till och med innan jag visste att jag gravid.

    - Molvärk.

    - Svullna bröst. Har gått upp en kupstorlek på en månad :O

    - Förändrat lukt- och smaksinne, mycket känsligare för kryddor.

    - Lätt illamående. Lyckligtvis inte så farligt.
  • DVQ
    Anonym (B) skrev 2019-09-23 12:39:12 följande:

    Hej alla! Jag börjar undra om jag har kommit in i det som folk kallar för spökveckor? Eller om mina symtom kanske helt enkelt bara har avtagit? Eller asså jag fattar helt enkelt ingenting av mina symtom?! Har inte gjort sedan jag plussade, tycker att dom kommer och går, vet inte vad jag inbillar mig och vad som är på riktigt.

    Men idag känner jag mig inte gravid över huvud taget! Det var inte ens det första jag tänkte på när jag vaknade?! Det tog ett tag innan jag ba: just det, jag är ju gravid. Tycker att magen är mindre svullen och mår inte illa längre, har slutat ta mina postafen-tabletter till och med. Känner mig inte lika trött heller. Inte ens ont i brösten!!!

    Jag har fått göra två VUL och sett hjärtslag och sprattlande foster men vet ju att det bara är ögonblicks-bilder. Jag har inte haft ont och inga blödningar men hur ska man liksom FÖRSTÅ att man är gravid? Ska man bara gå omkring och undra och känna sig icke-gravid?

    Det här inlägget blev jättekonstigt, jag vet... Men om det är någon som känner igen sig eller så...

    Kram till er alla!


    Jag känner igen mig! Jag har också gjort ultraljud och jag försöker tänka att även om ultraljud bara är ögonblicksbilder, ökar ändå chansen för att allt ska gå bra om hjärtljud har konstaterats. Sedan är det väl ungefär nu som många börjar må bättre och illamåendet och trötthet avtar.
  • DVQ
    Anonym (Helena) skrev 2019-09-27 11:51:44 följande:

    Haaaha.. Jag är i v.10 nu och vägde mig nyss.. Jag har alltså gått upp 5 kg redan och rekommenderad uppgång under första trimestern är 2 kg?! Men jag måste ju ständigt äta för att inte må illa.. Och då äter jag liksom frukt, Saltiner och digestivekex. Iofs har jag hypotyreos och äter Levaxin.. Mitt tsh har ökat, så det påverkar väl också viktuppgången men.

    Hur är det för er?! Snälla, säg att någon annan också har ökat i vikt, haha!


    Jag har gått upp drygt fyra kilo så du är inte ensam : )
  • DVQ
    Fruffe skrev 2019-09-27 20:54:12 följande:

    Önskar alla lycka till. Jag hoppar ur gruppen nu. Fick konstaterat MA igår på första ultraljudet... ska få hjälp att få ut fostret nästa vecka.

    Hoppas det går bra för er!!!


    Nej så tråkigt! Önskar dig lycka till i framtiden.
  • DVQ
    Erinyh123 skrev 2019-09-30 15:25:46 följande:

    Det är nog inget att oroa sig för. Mina symptom har liksom avstannat också . Var på ul för en vecka sedan pga magsmärtor i nedre delen av buken och såg krabaten därinne och det såg jätte bra ut. Förmodligen växtvärk bara. Så inget att oroa sig för tror jag!:) boka ett ul om du annars om du känner att du behöver lugna nerverna. All lycka till dig!!!!^^)


    Bokar ni privat ultraljud och är det i så fall lätt att få komma in?
  • DVQ
    Erinyh123 skrev 2019-10-01 08:59:34 följande:

    Det kan ju vara lite väntetid men jag åkte ju in akut och då gick det ju rätt så fort att få komma in liksom. Eller hör med din barnmorska om dina tankar och funderingar (: jag skulle boka in ett ul på vare sig det är privat eller inte för att lugna nerverna. Oftast är det inte nåt att oroa sig för att symptomen avstannat. Vilken vecka är du i ?? Kanske du skrivit men ja har missat det.


    Vecka 12+2. Jag har redan gjort ett ultraljud i vecka 9 för nipt. Både ultraljudet och testet såg fint ut och jag har egentligen inga konstiga symtom eller så. Snarare tvärtom mår jag helt som vanligt och det känns ovant efter 9 veckor som supergravid. Kom på i morse att jag låg och drog mig i sängen i stället för att kasta mig upp för att gå och kissa. Jag är inte extremt kissnödig längre, men det kanske beror på hur fostret ligger.

    Jag är bara lite rädd för att avfärdas som en neurotiker om jag försöker boka in ul, har förstått att det kan vara ganska strikt vilka som får det om man inte har akuta problem.
  • DVQ
    Anonym (Nojig) skrev 2019-10-11 20:12:37 följande:

    Är det någon av er som vet hur vanligt det är med missed abortion eller ofostrig graviditet? Har googlat alldeles för mycket och är såå nojig! Har KUB nästa onsdag men det känns ju som en evighet, har verkligen fått för mig att fostret inte lever längre... är i v.12 och har fortfarande en del symtom och superstarkt + hos bm, men har haft två "blödningar" med några veckor mellan, typ blod på pappret när jag torkade mig men inget mer...


    Jag hade ett par små blödningar i vecka fem och åtta. I vecka nio gjorde jag ultraljud och allt såg bra ut.
  • DVQ

    Det kanske redan avhandlats i tråden, men hur öppna är ni kring er graviditet? Jag är i vecka 14+1 och hittills har vi inte berättat för någon.

    Nu börjar vi fundera så smått på att berätta för den närmaste familjen och det är nog bara en tidsfråga innan min mage kommer vara så stor att det känns fånigt att låtsas som ingenting på jobbet. Samtidigt känns det lite nervöst, särskilt som vi har drygt fyra veckor kvar till RUL och vi vet ju inte exakt hur det står till med barnet innan dess. Nu har vi visserligen gjort ett tidigt ultraljud och konstaterat att hjärtat slår men ändå...

    Det skulle vara roligt att höra hur ni andra tänkt.

  • DVQ
    banan123 skrev 2019-10-31 15:02:30 följande:

    Min barnmorska sa idag att dom uppmanar alla gravid till att ta influensa sprutan. Hur ser ni på detta? Jag själv är väldigt anti att stoppa in saker som inte hör hemma i kroppen. Speciellt när man är gravid...


    Vanliga influensavaccin är ordentligt testade och konsekvenserna riskerar bli mycket allvarligare om man skulle få influensa så jag kommer definitivt att vaccinera mig.
  • DVQ
    hjärtekrossad skrev 2019-11-01 07:15:40 följande:

    Efter att min pojk fick biverkningar av panderix så började jag läsa på och undersöka vad vaccin innehåller. Det är skrämmande information om vad vaccin innehåller. Därför kommer jag aldrig mer ta några vaccin. Bla innehåller panderix höga doser kvicksilver

    Ska det sprutas in något i min eller barnens kropp vill jag se innehållsförteckning, biverkningar, dödsfall kontra hur många det ska hjälpa.

    Alla tar sina egna beslut men jag lovar er att om ni frågar bm, läkare, sjuksköterskor vad vaccin innehåller så kan det INTE svara på det. De vet ,blivit lärda att vaccin är bra inget annat.


    Ja, alla gör ju som de vill. Jag förstår att man blir avskräckt efter att ha varit med om något som du beskriver, men panderix var väldigt speciellt.

    Vanligt influensavaccin och annat vaccin är väldigt väl testat och fördelarna överväger med råge nackdelarna.
  • DVQ
    hjärtekrossad skrev 2019-11-05 14:18:39 följande:

    Bla bla det sa dem om panderix också! Du upprepar bara som ett mantra vaccin är säkert! Vaccin är säkert. Nej det är inte alls så säkert som de säger.


    Vilken extremt otrevlig ton du har. Jag har bemödat mig att bemöta dig respektfullt så jag kan inte se varför det ska vara nödvändigt.

    När det gäller panderix är det konstaterat i efterhand att det inte testades lika väl som andra typer av vaccin. Det fanns inte tid till det. Det är inte att rapa upp saker, det är att konstatera fakta.

    Sedan undrar jag också varför vi ska lita mer på dig och din antivax-propaganda än på hela den samlade vetenskapen?

    Men visst, alla får göra som de vill. Se bara till att hålla dina ovaccinerade barn borta från öppna förskolor och förskolor där mitt barn vistas.
  • DVQ
    hjärtekrossad skrev 2019-11-10 13:14:29 följande:

    Eftersom du vacccinerar dina barn får du förklara hur ovaccinerade skulle vara en risk för vaccinerade?


    Ok. Jag hade tänkt lämna tråden efter mitt senaste inlägg men vill ändå svara på den här frågan.

    Vaccin handlar inte bara om skydd för individer. Vaccin av en befolkning ger gruppimmunitet. Bebisar till exempel, som inte hunnit genomgå ett vaccinationsprogram är helt beroende av att inte andra sprider mässling- eller poliovirus.

    På så sätt kan dina barn bli en risk för andra. Så länge nästan alla vaccineras är risken liten, men om allt fler börjar strunta i vaccin kan vi få se epidemiutbrott av sjukdomar som i princip varit utrotade i många decennier.

    Så. Nu lovar jag att inte diskutera vaccin mer här.
Svar på tråden BF April 2020