Inlägg från: Mischa123 |Visa alla inlägg
  • Mischa123

    BF April 2020

    Jag plussade i förrgår och fick tid hos barnmorskan redan idag för hälsosamtal! Osäker på när jag blev gravid men barnmorskan räknade ut på ett ungefär att BF borde vara i slutet på april :) Vårt första barn och jag har såå svårt att inse att det är på riktigt, hade varit kul att ha någon att prata med :)

  • Mischa123

    Vad har ni andra för symtom? Jag är i ca v.7-8 (hade ingen mens innan så kan därför inte räkna ut exakt vilken vecka) och är rädd att jag har för lite symtom? Det jag känner hittills är extremt ömma bröst, kraftig molvärk (speciellt på nätterna) växlar mellan att svettas som en gris till att frysa så jag behöver klä på mig samt en del humörsvängningar. Men jag känner ingenting av den här klassiska tröttheten eller illamåendet som till och med BM varnade mig för och som alla sidor/appar skriver om så man börjar ju undra om något är fel?

    Mitt första barn och vi har inte berättat något för familjen än eftersom dom bor i en annan stad så jag har ingen att diskutera med haha :)

  • Mischa123
    Tazzme skrev 2019-09-09 14:49:45 följande:

    Jag har haft ganska lika symptom som de du beskriver! Men jag har utöver det nog också varit både trött och illamående. Men inte spytt. Illamåendet har jag märkt att också blir värre om blodsockret sjunker för lågt och jag alltså blir "för" hungrig. I förra veckan var jag också helt sanslöst hungrig hela tiden! Direkt efter en måltid var jag hungrig igen! Jag var som ett bottenlöst hål  Som tur var har det gått över litegrann nu. 


    Haha jag är också hungrig hela tiden, förut behövde jag knappt äta lunch men nu är jag hungrig igen nån timme efter jag har ätit ;) Jobbigt att må illa men jag skulle nog ändå bli glad över att känna nånting, är så orolig att nånting ska vara fel.. känns helt sjukt att behöva vänta flera månader innan ultraljud och få veta om bebisen lever :o
  • Mischa123
    Anonym (Helena) skrev 2019-09-09 15:45:40 följande:

    Jag är också snart i vecka 8 (på torsdag). I vecka 6 hade jag ömma bröst och en eeeenormt bubblig, gasig och svullen mage! Var även vrålhungrig och åt hela hela tiden. Och så molvärken!

    Nu i vecka 7 har jag fortfarande ömma bröst, bubblet i magen har lagt sig men är enormt trög i magen istället.. Ett svagt illamående har även smugit sig på och kommer när jag är hungrig eller när jag har byxor som trycker på magen. Men mår absolut inte så illa att jag skulle vilja kräkas. Jag känner mig tröttare än normalt, men inte sådär brutalt som BM sagt att man kan bli.. Och så sover jag jättedåligt!


    Gud vad skönt med någon som har ungefär lika som mig :D Jag har ganska mycket symtom när jag tänker efter som att jag blir andfådd, är hungrig, sjukt svullen mage osv, ungefär som dig :) men blir ändå lite orolig just det där med tröttheten och illamåendet, men det är väl olika för alla kanske:)
  • Mischa123
    Anonym (Helena) skrev 2019-09-09 15:59:27 följande:

    Jaa, men jag har tänkt liknande som dig! Känner inte riktigt igen mig i alla gravidappars förklaringar på hur man kan må! Men ändå när jag tänker efter så kommer jag ju på fler och fler symptom som jag har, haha. Men jag tror man snöar in sig lite på det där med kräkandet som är ett väldigt starkt täcken på graviditet!

    När har du första ultraljudet? :)


    haha eller hur, känner typ att ingenting stämmer så man blir lite förvirrad! :) Vi ska nog göra KUB test och som jag förstod så gör man ultraljud i v.11-13 då så det blir väl första isåfall, annars är det inte förns RUL och det är väl ganska sent, typ v.18-19? Här gör man tydligen bara ett under hela graviditeten, du då? :D
  • Mischa123
    Anonym (J) skrev 2019-09-09 15:58:02 följande:

    Jag är i vecka 8+4 och mina enda symtom är lite mensvärk och extremt illamående. Mina bröst ömmar ingenting, det gjorde dom under hela min förra graviditet men då mådde jag och andra sidan aldrig illa. Olika det kan vara...


    Usch jobbigt ändå med illamånde.. ja det är väl så att det är väldigt olika :)
  • Mischa123
    Anonym (Helena) skrev 2019-09-09 19:26:30 följande:

    Vi får inte göra ultraljud förrän vecka 14! Och då blir det KUB. Antar att det är rätt långa köer här just nu.. Känns ju som en evighet bort! Sen blir det nog RUL v.18-19 för oss också. Ah, vill bara se det lilla hjärtat picka!


    Åh samma som här då typ, känns som evigheter, vågar inte ens slappna av och vara glad förns jag vet att bebis lever och mår bra, tiden går såå sakta
  • Mischa123

    Jag går in i v.17 imorgon och har inte känt nånting alls än... Har haft lite "bubbel" i magen men det känns mer som tarmar som jobbar, hur vet man skillnaden? Så orolig att något ska vara fel fast allt såg bra ut på Kub :)

  • Mischa123

    Jag vaknade med världens bula mitt på magen idag, är i chock för det blev plötsligt så verkligt :O Magen har varit stor innan men då sett mest svullen ut, nu är det en tydlig kula mitt på magen men inget runt om... Känner även pulsslag mitt i magen när jag ligger ner, stämmer det att det är bebis som hickar? :)

Svar på tråden BF April 2020