Inlägg från: BuoBä |Visa alla inlägg
  • BuoBä

    Tips på lättlagad mat till 2-åring?

    Jag tyckte Linas matkasse hade alldeles för många moment och köket såg ut som ett slagfält när man var klar för det behövdes så många olika redskap och bunkar. Det var iofs vegokassen och några år sen. Många andra verkar gilla konceptet.

    Vi har en 3-åring som tacksamt nog äter det mesta. Några snabba rätter är tex falafel i bröd med tzatziki, lax i ugn, olika soppor (mixade med tjock konsistens), pasta med sås på rester som finns i kylen, färskpotatis med sill och ägg, tabbouleh, nudlar med grönsaker och någon (färdig) sås. Och till dagar när vi _verkligen_ inte orkar laga mat har vi varmkorv och korvbröd i frysen, det blir klart på 15 min.

  • BuoBä

    Ett annat tips är att göra en extra stor laddning när du ändå lagar mat, tex om du gör köttfärssås (eller vegoalternativ). Har man en låda i kylen kan man med hjälp av andra tillbehör trolla fram en ny rätt. Tex servera med pasta ena dagen och dag 2 kan det bli fyllning till en paj eller pizza.

    Och spara rester, även små mängder kan man få nytta av. Några kalla potatisar och en ostkant kan man tex komplettera med ett par ägg och sno ihop en omelett

Svar på tråden Tips på lättlagad mat till 2-åring?