Inlägg från: Lånehajen |Visa alla inlägg
  • Lånehajen

    Förstår inte

    Vill man inte alls ha sex är det ingen bra lösning att ställa upp. Förutom att det kan leda till ännu mindre lust och svårigheter att ha sex senare för att man gått mot sin vilja ger det knappast mycket för någondera heller - varken den som ställer upp eller den som vill ha sex.

    Däremot borde man i den situationen fråga sig själv varför man inte har lust eller varför det känns som att man ställer upp för sin partner. Har man alltid haft mindre lust än partnern och är helt enkelt sexuellt inkompatibla med varandra? Eller har det tillkommit senare? Vad kan vara orsaker till att man känner som man gör? Vad kan man göra tillsammans för att få ett bättre sexliv?

    Har man redan ett bra sexliv och båda är ok med det kan man ibland "ställa upp" fast man kanske inte är lika sugen som partnern till att börja med. Jag säger inte nej för att jag är lite trött t ex och det gör inte partnern heller, vi vill och njuter ju tillsammans samt ser det som viktigt att varandras behov blir tillfredsställda.

  • Lånehajen
    Anonym (Förstår inte) skrev 2019-07-28 12:12:17 följande:

    Bra synpunkter. Här handlar det inte om att man inte vill ha sex alls utan att kvinnan oftast har lägre sexlust än mannen. Alltså inget som tillkommit senare utan man är olika av naturen helt enkelt. Då ser jag som kvinna inte varför man inte kan ?ställa upp? för sin man? Han ställer upp en massa på mig i vardagen och finns tillgänglig 24/7, då tycker jag att jag kan vara tillgänglig för honom 2*5 min i veckan. Och det är det jag menar att det är viktigt att se till att varandras behov blir tillfredsställa. Han har behov av orgasm och jag har behov av ett rent och städat hem.


    Om det känns okej för dig och han är bekväm med hur ni har det också ser jag inga egentliga problem med ert upplägg. Det viktiga är ju att ni trivs med er tillvaro.
  • Lånehajen
    Oerhörd skrev 2019-07-29 14:00:30 följande:

    Killar som inte kan hålla sig/kommer snabbt gör det ganska oavsett skulle jag tro. Att de flesta ons jag träffar kommer på max 2-5 minuter och förklarar det med att det är just jag som är så skön att de inte kan hålla sig låter jag dem tro att jag köper... visst är jag skön, men de som kan hålla igen, de kan ändå ;)


    Måste vara rätt otillfredsställande med bara några minuter. Vad får du ut av den typen av ligg?
  • Lånehajen
    Man343 skrev 2019-07-29 14:12:24 följande:

    Det beror ju på vad som sker innan och efter själva knullandet.

    Ibland är det bara en final på en massa aktiviteter och orgasmer innan dess.

    Är det bara det så kan det nog vara rätt tråkigt, men har hon fått 2-3 orgasmer innan så kan det säkert vara hur bra som helst.


    Ja det är förstås sant. Jag tänkte mer på om det händer ofta med ONS och kanske inte så vanligt att de liggen blir så avancerade med mycket förspel och många aktiviteter i sängen.
    Anonym (wilma) skrev 2019-07-29 14:21:17 följande:

    Min man kommer ofta på några minuter - första gången. Andra eller tredje gången så har han mer tid på sig att tillfredsställa mig. Akten behöver inte nödvändigtvis ta slut bara för att han kommer ju.


    Fast för många män verkar det vara slut efter det. En andra gång finns det säkert en del som klarar men tre gånger gissar jag hör till ovanligheterna. Bra dock att din man har lätt för att komma igen.
  • Lånehajen
    Oerhörd skrev 2019-07-29 14:30:13 följande:

    Det är det. Men de har händer och tungor också. Jag får vad jag vill ha för det allra mesta.


    Det glädjer mig att höra.
  • Lånehajen
    Zwilma skrev 2019-07-29 17:37:05 följande:

    Jag vill ha sex oftare än min särbo, jo jag har högre sexdrift än han. Ska jag tvinga honom till sex, svaret är nej, lika lite som en man ska tvinga sin fru /sambo/ flickvän till sex. Det finns inget som heter ställa upp mot sin vilja.


    Naturligtvis ska ingen tvingas till att göra något sexuellt mot sin vilja utan diskussionen i tråden är väl snarare ett bevis på att människor tänker och fungerar olika kring sex och lust. För vissa verkar det viktigt att säga ifrån omedelbart om man inte själv råkar känna sig väldigt sugen just då, andra är bekväma med att se vart det leder och om de blir upphetsade eller kan även tänka sig att göra saker utan att de kanske är så tända själva just då.
  • Lånehajen
    nihka skrev 2019-07-31 23:47:50 följande:

    Om du tycker fel är sunt så. Om man tycker det är sunt att någon ska betjäna någon annans behov när de själva inte har dem eller vill. Sex med en annan människa är ingen mänsklig rättighet. Det krävs att två vill samtidigt och den som vill mer får rätta sig efter den som vill mindre. 


    Du polariserar det väldigt mycket mellan vill och inte vill. I verkligheten har nog inte de flesta alltid glasklara känslor kring vad de vill och vad de inte vill göra. Ibland är man mittemellan där man kanske inte är så sugen på något men helt klart kan tänka sig det. Andra gånger vet man att det är en så stor glädje eller viktig sak för en annan människa att man ändå känner att man vill göra det. Om något gör min partner lycklig och förutsatt att det inte är något jag absolut inte vill göra eller känner stark olust inför gör jag gärna det.

    Det är så jag uppfattar trådstartaren efter att ha läst fler inlägg i tråden av denne. Det handlar inte om att göra något man inte alls vill utan snarare om att vara öppen för sin partners behov och önskemål. Förhållanden ger inte särskilt mycket om man alltid bara tänker på sig själv. Däremot då människor känner olika inför sex och har olika lång startsträcka och lust kan jag hålla med om att man inte kan utgå ifrån att det är något som fungerar för alla.
  • Lånehajen
    nihka skrev 2019-08-01 15:32:41 följande:

    Ja, det handlade ju om att "ställa upp" två gånger i veckan. Om man själv vill ställer man ju inte upp, så det handlar om när man själv inte vill.


    Fast "ställa upp" behöver inte vara synonymt med att inte vilja. Snarare indikerar det att något görs i första hand för en annan persons skull men behöver inte alls innebära att man själv är emot det eller inte får ut något av det.
  • Lånehajen
    nihka skrev 2019-08-01 16:29:26 följande:

    Jo, när man "ställer upp" så vill man egentligen inte.


    Så om du ställer upp och hjälper en vän att ordna en fest t ex vill du egentligen inte och förgrymmar dig över att du betjänar dennes behov? Nä då bör man nog låta bli att "ställa upp" för andra.
Svar på tråden Förstår inte