Inlägg från: glitterhitta |Visa alla inlägg
  • glitterhitta

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Jag börjar känna mig som mig själv igen, jag är lite extra lättirriterad men ändå mot det bättre hållet. Min man har inte fått ta på mig eller ligga nära i sängen. Jag har bara velat bara ifred. Barnen har jag mer än gärna kramats med och pussat på men absolut inte min man, men nu har det börjat kännas bättre så jag ser ljuset i tunneln! :D

    Tröttheten har däremot inte lättat, usch.. Jag orkar inte jobba utan vill bara sova. Räknar ner till höstlovet då jag kommer vara ledig hela 6 dagar i rad!

  • glitterhitta

    Mitt hb ligger jättebra så jag är bara "vanligt" gravidtrött, jag har visserligen inte kollat depåerna ännu och det är inte förrän om 2 veckor jag lämnar prover men jag ligger väldigt bra till i vanliga fall så jag tror inte de har kört slut ännu iom att jag ligger så bra i hb. Men vad jag längtar till det lägger sig så jag orkar promenera min vanliga runda igen, finns inte en chans att energin räcker till en promenad då allt äts upp på jobbet. Det tar på krafterna att göra en liten människa!

  • glitterhitta
    Belle1 skrev 2019-09-16 13:12:44 följande:

    Hej på er!

    Är lite orolig och vill höra om någon annan känner igen sig. Jag går in vecka 13 i morgon och mina symtom är som bortblåsta. För några veckor sedan mådde jag riktigt kasst med illamående och extrem trötthet. Upplevde även min mage som uppblåst och svullen. Men för ca en vecka sedan försvann allt och idag känner jag mig i princip ogravid! Tycker magen ser lika platt ut som innan graviditeten och brösten känns inte lika svullna. Inget illamående och hungern börjar komma tillbaka. Känner mig ganska pigg och som mitt gamla (innan graviditeten) jag. Är det någon annan som också upplevt att allt försvunnit i vecka 12-13 eller bör jag kontakta mvc för att kolla om bebis fortfarande lever? Har läst något om spökveckor men är det inte lite tidigt?


    Det är fullt normalt! Och det är just nu de sk spökveckorna kommer eftersom moderkakan tar över och avlastar, skönt när allt lättar men också läskigt då det dröjer innan bebisen är så pass stor att det går att känna hen :)

    Jag mår nästan helt som vanligt nu, det enda är att brösten ömmar men inte alls lika mycket som förut. Nästäppa som har funnits sedan vecka 5 kommer följa mig hela vägen så det var bara att gilla läget haha

    Idag är jag äntligen i vecka 12+0 och nu har barnen fått veta den glada nyheten, de kan inte sluta prata om bebisen och längtar till det är dags. De ser fram emot att få känna bebisen sparka och tills det är dags för ultraljudet, jag visade bilden från vecka 9+6 också :) Det är så roligt! Jag har nedräkning till när jag kan börja känna Hur det fladdrar där inne :D
  • glitterhitta

    Jag fick kika in på bebisen idag med, en livlig liten krabat som sög på tummen och sparkade glatt. Helt otroligt att det faktiskt ligger en minibebis där inne.. Jag filmade en liten snutt så barnen får se in på deras syskon som de längtar efter :)

  • glitterhitta
    Lustablong skrev 2019-09-17 19:35:59 följande:

    Fick äntligen svar på NIPT-testet idag! Analysen visade inte på några kromosomeller könskromosomavvikelser. Vi fick även reda på könet!!

    Nu kan jag njuta till fullo, är i v 15.


    Men vad skönt, grattis!! Har du börjat känna något från bebisen ännu?
  • glitterhitta
    Lustablong skrev 2019-09-18 13:22:37 följande:

    Tack så mycket! Nej känner tyvärr inget än! Vad roligt att du fått kika på bebis idag! Hoppas allt såg bra ut! Jag längtar till RUL om 4 veckor har inte sett benen sen v 8+2 och då var han ju bara en klump


    Det var åter igen en tjuvtitt pga segt på jobbet men eftersom hen var så livlig och hjärtat slog fint hoppas jag allt är som det ska! Nedräkning till alla rörelser, inte långt borta :D

    Nu när barnen och min sida av familjen vet om bebisen så börjar det kännas lite mer verkligt nu! Vi väntar på att en speciell body ska komma som vi ska skicka ner till min mans föräldrar med en liten lapp som meddelar ankomsten, snart vet alla om det :)
  • glitterhitta
    malinmyra skrev 2019-09-21 10:41:03 följande:

    Jag har aldrig vaccinerat mig mot influensa, så har faktiskt inte ens övervägt det nu... Men kan det vara en stor risk att få influensa när man är gravid?


    Det är snarare så att det kan bli värre med influensan om en är gravid, än vet vi ju inte hur kommande säsongs influensa blir men de två senaste var väldigt jobbiga iaf. Det gick även ett förkylningsvirus som var värre än vanligt i början av året. Åtminstone här i norra Sverige där jag bor.

    Jag tänkte vaccinera mig förra året då jag jobbar inom sjukvården men vaccinet tog slut så vi fick inte det i slutändan, vet däremot inte hur jag ska göra detta år. Jag har aldrig vaccinerat mig mot det tidigare och har heller aldrig blivit sjuk under min tid inom sjukvården och då har jag vårdat väldigt många med influensa. Jag tänker som så att jag hinner gå på ledighet innan säsongen drar igång och då kanske jag håller mig frisk eftersom jag slipper komma nära sjuka människor. Nog för att mina stora barn kan dra hem det från skolan också men jag brukar vara rätt tålig. Säger jag nu.. Lär väl skriva ett döende inlägg i februari när jag har drabbats och ångrar detta :D
  • glitterhitta
    Lita89 skrev 2019-09-21 13:05:19 följande:

    Har smygläst tråden från start men inte vågat skriva, pga ett jobbigt missfall i februari. Var på ultraljud i torsdags och fick se ett tickande hjärta och en unge som hoppade, vinkade och sparkade hejvilt. HELT OTROLIGT!!! Kan knappt förstå det än :). Tröttheten är kvar men de andra symtomen har klingat av nu i v. 14 (Thank god).

    Ska försöka slappna av i fortsättningen, nu i helgen blir det turné för att berätta för familjerna :)


    Vad roligt att läsa, grattis!! :) Nu kan du absolut slappna av när du fått se den livliga lilla krabaten. Snart dags för RUL och då blir det en ännu bättre titt, efter det (eller kanske före?) kommer du börja känna av bebisen :)
  • glitterhitta
    Lita89 skrev 2019-09-22 12:35:00 följande:

    Tack!! :) åh som jag och sambon längtar till dess!! Allt blev ju verkligen ?på riktigt? nu, innan kändes det mest som att vi lekte gravida :?).

    Förresten, någon som har tips mot förstoppning?!


    Drick mycket vatten och ät mycket fibrer! Jag brukar även göra Pajalagröt, den är supergod och håller igång magen. Fast jag tar utan russin då jag inte gillar det.
  • glitterhitta
    malinmyra skrev 2019-09-26 23:26:43 följande:

    Jag var sjukskriven 3 dagar från jobbet den här veckan, kände att jag behövde ta igen efter all trötthet, järnbrist, övertid på jobbet etc etc. Trodde jag skulle gå in i väggen :(

    Var tillbaka första dagen idag, men det känns verkligen som att jag hade kunnat vara ledig flera veckor till..

    Iaf så började jag spåna på en inköpslista under min lediga tid och fick en chock över hur mkt vi faktiskt måste köpa! Har ni börjat klura på det? När börjar man köpa saker? Och vad fasen behöver man för kläder till en tidig marsbebis?


    Inatt drömde jag att bebisen kom och vi hade absolut ingenting och jag fick panik! I verkligheten har vi en hel del kläder då jag sparat lite av mina stora barns bebiskläder plus att jag köpt lite nytt, ska gå igenom allt när jag går på ledighet från jobbet så jag vet hur mycket det finns av alla storlekar osv, längtar till det :) Vagnen jag hade med barnen finns kvar, har bärsjal också men ska även köpa en bärsele från Tula. Det vi behöver till första tiden är babyskydd, lite mer kläder samt blöjor. Det är ju bättre att sprida ut inköpen så inte allt kommer som en klumpsumma, eller att en lägger undan pengar varje månad för alla inköp senare om en vill vänta.
Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL