Inlägg från: Lustablong |Visa alla inlägg
  • Lustablong

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Ska göra NIPT imorgon. Någon som gjort och fått svar? Hur får man svaret? Brev eller telefon?

  • Lustablong

    Har inte hört någon få reda på kön vid KUB, de tittar liksom inte efter det. Tror dessutom att det är lite tidigt att se då.


    sofiaaaaaa skrev 2019-09-04 06:46:21 följande:

    Å kan man få reda på kön så tidigt? Gäller det vid kub oxå, någon som vet?


  • Lustablong

    Aha, spännande att få reda på könet! Detta är vårt tredje barn så de får gärna berätta könet


    malinmyra skrev 2019-09-03 23:44:09 följande:

    Vi fick svar efter 9 dagar på telefon. Får även brevsvar nu i veckan, där det även står kön. Ville inte veta det i telefon :)


  • Lustablong

    Jag fyller 39 strax efter förlossningen. När vi blev erbjudna NIPT tackade vi ja direkt. Har inte gjort någon fosterscreening på de andra två då jag var betydligt yngre än vad jag är idag.

    Jag gjorde NIPT igår 12+3 är inte det sent?!?


    Gro skrev 2019-09-04 08:42:55 följande:

    Hej

    Har bf 11/3, går in i v 14 imorgon. Är 42, fyller 43 om 6 mån.

    Gjorde kub igår, fick väl så bra det kan bli för min ålder (1/17544).

    Men oroar mig ändå för att något ska vara fel och funderar på NIPT. Har tre missfall på raken bakom mig, ett i v 19 och där hade vi visserligen gjort NIPT och allt såg bra ut (på RUL) så det finns ju aldrig garantier.

    Någon mer över 40? Hur går tankarna?


  • Lustablong

    Jag bor i södra Sverige. Mitt landsting har frångått kub och gått över till NIPT då de anser att kub är en förlegad metod. Men vet många landsting som ff använder sig av kub. NIPT erbjuds hör till alla som fyllt 32 år.


    Gro skrev 2019-09-05 09:18:12 följande:

    Var bor ni? Ni behöver inte betala alltså?

    De har tydligen kommit på att det är för tidigt med nipt innan vecka 12 då så många fick göra om testerna. sa min bm varje fall.


    Gro skrev 2019-09-05 09:18:12 följande:

    Var bor ni? Ni behöver inte betala alltså?

    De har tydligen kommit på att det är för tidigt med nipt innan vecka 12 då så många fick göra om testerna. sa min bm varje fall.


  • Lustablong

    Tycker du gott och väl kan vara hemma från jobbet om du känner att du har råd med det. Vilken v är du i? Jag är i v 14 och spydde i mitt knä i bilen idag. Skrämde slag på barnen har fått primperan mot illamående och kräkningar så hoppas de hjälper. Tar du något för illamåendet. Mitt illamående gick över i v 10 för att sen komma tillbaka igen...suck.

    Har mått så ruttet denna graviditet så jag har ibland känt att jag ångrar att jag gav mig in i detta


    Smurfan93 skrev 2019-09-08 18:40:44 följande:

    Hur ska man göra för att orka hela veckan. Sitter här nu söndag kväll och är helt slut, hade behövt helg minst imorgon med för att orka med kommande arbetsvecka. Är bara såååå trött hela tiden, illamående gör inte saken bättre tyvärr. Hur gör ni för att orka? Är det okej att vara henne från jobbet en dag för att man är ?trött?? Vet att det blir bättre men just nu känns det bara skit rent ut sagt :(


  • Lustablong

    Jag spydde första gången igår och jag är i v 14. Vi får hoppas att det är en engångsföreteelse för oss :-/


    Anonym3323 skrev 2019-09-09 19:37:40 följande:

    Vecka 12 idag! men spydde idag för första gången på jobbet när jag höll på att hjälpa en kollega.. försvann som en avlöning xD tröttheten är en smula bättre på jobbet, men har halsbränna och spänningar och ömhet i hela framsida kropp nästan konstant. Undrar om kräkningarna ska hänga med hela tiden eller om det kommer bli bättre.. Jag är inte det känsliga i vanliga fall... men nu känner jag mig som världens ynkligaste :(


  • Lustablong

    Tror det finns något som heter spökveckor då man inte känner sig särskilt gravid


    Belle1 skrev 2019-09-16 13:12:44 följande:

    Hej på er!

    Är lite orolig och vill höra om någon annan känner igen sig. Jag går in vecka 13 i morgon och mina symtom är som bortblåsta. För några veckor sedan mådde jag riktigt kasst med illamående och extrem trötthet. Upplevde även min mage som uppblåst och svullen. Men för ca en vecka sedan försvann allt och idag känner jag mig i princip ogravid! Tycker magen ser lika platt ut som innan graviditeten och brösten känns inte lika svullna. Inget illamående och hungern börjar komma tillbaka. Känner mig ganska pigg och som mitt gamla (innan graviditeten) jag. Är det någon annan som också upplevt att allt försvunnit i vecka 12-13 eller bör jag kontakta mvc för att kolla om bebis fortfarande lever? Har läst något om spökveckor men är det inte lite tidigt?


  • Lustablong

    Fick äntligen svar på NIPT-testet idag! Analysen visade inte på några kromosomeller könskromosomavvikelser. Vi fick även reda på könet!!

    Nu kan jag njuta till fullo, är i v 15.

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL