Inlägg från: malinmyra |Visa alla inlägg
  • malinmyra

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Lustablong skrev 2019-10-31 13:00:06 följande:

    Nej men känner du dig inte nöjd så ska du absolut säga till, det hade jag gjort! Man ska inte bara nöja sig var väl en annan här inne som fick ett nytt RUL pga av taskigt bemötande?

    Så skäms inte för att säga till!


    Ja, jag håller då absolut med! Mitt RUL gick ju också på 5-10 min, jag fick ingen förklaring till ngt, och när jag frågade om det såg bra ut och VAD som såg bra ut, så dumförklarade hon mig litegrann. Min moderkaka låg även långt ner och jag fick som inget vettigt svar på hur det kan påverka eller om det är ngn fara etc, utan bara ett svar att jag ska komma tillbaka i v.32.

    När jag förklarade hela händelseförloppet och vår dialog till min bm, så remitterade hon mig till ett annat sjukhus direkt. Hon sa att det är deras jobb att vi ska kunna känna oss trygga, precis som man har rätt att även byta bm om man inte klickar.

    Var inte rädd för att säga ifrån och be om hjälp av din bm, om det känns jobbigt!
  • malinmyra
    Lustablong skrev 2019-11-01 16:27:15 följande:

    Japp jag ska göra den 19/12


    Är det den första eller andra glukosbelastningen som ni gör då? Jag har gjort en, men inte fått tid till min andra än. Hoppas det inte blir juletider!
  • malinmyra
    Lustablong skrev 2019-11-02 18:19:10 följande:

    Jag kan inte heller hålla tätt när jag hostar och nyser. Tyckte det började rätt tidigt undrar vart detta ska sluta.. har gått in i v 22.


    Nej, vid nysningar kan det vara svårt och jag nyser konstant. Har just börjat med knipövningar och hoppas det ska hjälpa lite iaf. För att inte tala om flytningarna som kommit, jisses! Har börjat med trosskydd för första gången i mitt liv.
  • malinmyra

    Jag har precis fått ärva 2 stora säckar med barnkläder, som jag håller på att gå igenom, och har nu världens dummaste fråga. Hur använder man en åkpåse? Har man flera olika? Eller en ist för overall under vintern? Kan man ha åkpåse i bilskyddet? Vad är dom till för? Hjälp en okunnig mom-to-be!

  • malinmyra
    glitterhitta skrev 2019-11-05 14:07:38 följande:

    Du har åkpåsen i vagnen! Det finns även mindre som passar i babyskyddet. Jag har inte haft det till mina stora barn men tänker faktiskt köpa en till den här bebisen då jag planerar att vara ute och promenera mer :) Med en sån behöver man inte klä på bebisen lika mycket då det blir varmt och gosigt där inne, vi har en sån där björnoverall från H&M i storlek 50 men sen blir det en tunnare att ha ovanpå kläderna när bebisen ligger i åkpåse i vagnen. Jag tänker även bära i sjal och sele så då ligger hen nära mig och innanför jackan så det bör räcka. Trots att det är kallare än i en isbjörns röv där vi bor.


    Tack så mkt :)

    Vad säger ni om bäddningen i barnsängen då? Kudde, ingen kudde? Täcke, filt, sovpåse eller bara pyjamas? Babynest eller inte?

    Jisses, det är som en helt ny värld, haha.
  • malinmyra

    Tusen tack för svar på alla konstiga frågor :)

    Jag tror inte heller att bebis kommer sova med oss (men vad vet jag), min sambo speciellt sover väldigt livligt och han är inte speciellt liten heller. Lutar åt vanlig spjälsäng, som man sen kan ta bort ena sidan på när barnet växer.

    Mina egna byxor har jag gett upp helt. Har inte använt tighta jeans sen juli, då jag kände mig så svullen, och min mage växer varje vecka. Sista veckan nu har jag haft ngn enorm växtperiod känns det som, det bara spänner hela tiden och det känns jättetungt. Vill helst ha mjukisbyxor och min sambos xl tshirts, då jag tycker det känns jobbigt med åtsittande kläder. +8kg nu i vecka 23.

  • malinmyra
    Lustablong skrev 2019-11-09 10:22:58 följande:

    Jag funderar på samma. Änsålänge kan jag knäppa min vinterjacka men den börjar strama och man ser tydligt att jag är gravid. Är i v 23. Fick tips av en vän att kolla på bonprix.se de hade tydligen lite olika varianter. Har själv inte kollat in sidan än.


    Begagnat är mitt förslag. Jag har haft turen att ärva syrrans gravidjacka, annars skulle jag mer än gärna kollat myrorna för denna vinter.
  • malinmyra

    Har ngn tips på badkläder för gravida? Vilka storlekar kollar man efter? Och kan man bara ha de nu eller går det att ha efter graviditeten?

  • malinmyra
    Lustablong skrev 2019-11-13 22:06:07 följande:

    Vad har ni andra kvar att inhandla? Vi har köpt säng och vagn.

    Så bilstol, Babynest och kläder och så hygienartiklar såklart.

    Ska köpa flaskor och ersättning också för har bestämt att inte amma denna gången av olika anledningar.

    Har inget kvar då vi har två äldre barn och detta blir en liten sladdis


    Åh, jag har också precis börjat engagera mig i shoppingen :) Vagn har vi fått, 8 år gammal, men känns som att den ska funka bra. Har flera säckar med kläder i olika storlekar också, men lite måste vi nog komplettera. Tex overall för hemresan och mössor. Säng har jag också precis hittat beggad. Men bilstol blir ny! Förstår dock inget av de olika modellerna eller fästanordningarna, så min sambo får kika på det.. Babynest blir Sleepyhead. Flaskor, ersättning, bröstinlägg och sånt förstår jag mig inte heller riktigt på, så där har jag inte köpt ngt än.. Så mkt nytt att lära sig, men väldigt spännande :)
  • malinmyra

    Så himla lustigt, det är samma här. Trots att jag jobbar sena kvällar och alltid varit morgontrött, så kan jag inte sova länge nuförtiden. Men magnesium brustabletter hjälpte förövrigt mig när jag fick restless legs.

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL