• Padirac

    Youtube-kanalen SwebbTV har stängts ner.

    Digestive skrev 2019-08-03 15:09:51 följande:
    Haha, hur demoniseras du när jag konstaterar följande...

    >>Ok, med andra ord så utgår du från att allt är i sin ordning.<<

    ...? Du förstår inte alls att det är kontentan av att inte ha sett något av kanalens material men ändå ha hållningen att Youtube har handlat korrekt?

    Ja, då jag är bekant med materialet i fråga så vet jag att ansvariga inte har uttryckt olagliga åsikter för egen räkning (i den aktuella kanalen, får otroligt nog tilläggas).

    Resonemang om bevisbörda? Vart då? Du har börjat spåra ur lite för mycket nu. Jag betackar mig.
    Det räcker tydligen med att göra kanalen tillgänglig för och delta i att sprida hets mot folkgrupp för att bryta mot youtubes villkor.

    Swebbtv finns ju inte bara på youtube utan på fejjan och en egen site- det går bra att ta del av deras innehåll där. Swebbtv ingår i klustret av siter där avpixlat m.fl efterföljare agerar. 

    Hur mitt inlägg i sak kopplas ihop med ett inlägg om sexuella preferenser och resmål är ngt du ännu ej vill redogöra klart för.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-03 16:17:26 följande:
    Koppling var som sagt att både du och vederbörande demoniserade oliktänkande. Mer än så var det ej frågan om, hur många vänder du än grubblar på det...

    Nej, jag tycker att du är tydlig med hur du använder faktumet att den förre programledaren har varit aktiv krönikör på Samhällsnytt med mera...

    ...du landar dock fortfarande i blott antagandet att Youtube har handlat korrekt. Medan ingenting av hela drivan snömos här stärker ditt antagande i sak.

    Haha, ska jag bevisa att någonting som inte existerar faktiskt inte existerar också? Klassikern - för det här välkända argumentationsfelet - brukar handla om religiösa som ber ateister att bevisa att Gud inte existerar.

    Så många ord och du har inte fört diskussionen eller ens din egen hållning en endaste millimeter framåt. Hu...
    Om du med oliktänkande menar de som sprider hets mot folkgrupp så erkänner jag mig skyldig.

    Du har alltså inga belägg för att youtube handlat fel men vill att jag ska visa belägg för att de handlat rätt. Det enda vi vet är att kanalen stängs ned av de skäl du angett. De har uppenbarligen brutit mot youtubes villkor.

    Varför skulle de annars ha stängts ned? Vem och vilka skulle felaktigt ha fått youtube att stänga ned kanalen menar du? 

    Som jag ser det så är det rimligt att youtube stängt kanalen av skäl att de brutit mot reglerna - men om du kan presentera rimliga förklaringar med belägg som är trovärdiga så finns det kanske skäl att misstro youtubes agerande. Fram till dess är det just snömos att påstå annat.

      Ja, du får visa belägg för att din teori stämmer om den ska vara trovärdig. Eller i alla fall visa belägg för att youtube inte agerar enligt de villkor de ställt upp för de som använder deras tjänst. Det är inget orimligt i detta.

    Min åsikt är att du ska lägga fram belägg för din teori - och jag instämmer med att diskussionen inte rört sig en mm framåt. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-03 17:56:12 följande:
    Ja, tror också på någonting sådant och det låter mer troligt än konspirationsteorierna som drivs på diverse alternativa sajter (att det skulle ha varit ett riktat fall utfärdat av regeringen).

    Frågan är dock varför Youtube inte gav kanal-ansvariga någon varning - som annars är praxis - utan bara stängde ner kanalen rakt upp å ner. Om nu SwebbTV:s utlåtande om den saken stämmer...
    Vi får väl se om kanalen får starta om igen. Det har väl hänt att stängningar tagits tillbaks efter ytterligare genomgångar.

    Youtube och andra sociala medier agerar på missinformation, conspiracy theorists, fake news och hate speech. Det är på tiden att de tar ansvar för det innehåll de är plattformen för.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-03 18:21:30 följande:
    Tomma påståenden leder ingen vart. Vart har ansvariga för SwebbTV och för egen räkning - gett uttryck för sådana åsikter i den aktuella kanalen?

    Annars så vill jag mena på att man bör hålla ordning på nivåerna i helvetet. Visst finns det folk som gör en sådan skillnad på människor, det är inte vackert - men sedan finns det också folk som låter barn i ensiffrig ålder se på när knivar dekapiterar huvudet på dessa och låter samma barn leka med resterna.
    Du sa från början att de bakom Swebbtv inte spred dessa åsikter.

    Jag sa att det finns företrädare för Swebbtv som verkar på främlingsfientliga och neofascistiska sidor, i redaktionell ställning. Således är de del av att sprida dessa åsikter. 

    Genom att ge en plattform för de som sprider hets mot folkgrupp genom swebbtv är de med och sprider hets mot folkgrupp.

    Om vi jämför med domen (som överklagats) mot administratören av fb-gruppen 'stå upp för sverige' så är det inte orimligt att anse att swebbtv på motsvarande sätt är ansvariga för den hets mot folkgrupp som de publicerat i sin kanal.

    https://www.ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/sta-upp-for-sverige-dom-overklagas-sm5190068.aspx

    "Efter en uppmärksammad rättegång dömdes Patrik Markström den 25 juni till villkorlig dom och dagsböter för att ha låtit kommentarer som utgör hets mot folkgrupp vara kvar i "Stå upp för Sveriges" kommentarsfält"

    Hur som helst spelar det ingen roll om dessa företrädare spridit främlingsfientlighet eller inte i fråga om att stänga youtubekanalen då den tillhandahåller en plattform för andra att sprida hets mot folkgrupp.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-03 18:28:33 följande:
    För en mindre insatt som jag så ser reglerna minst sagt knepiga ut... men frågan är som du berör - vad kan man annars göra och ha för regelsystem? Det är ju fruktansvärt mycket information som passerar där...
    youtube har sedan ett par år tillbaks AI som analyserar innehåll - enligt deras egna information från 2017 då  drog igång en större stastning på att moderera innehåll som sprider missinformation, conspiracy theory, fake news och hate speech.
  • Padirac
    Moderatorn är galen skrev 2019-08-03 18:41:36 följande:
    Du är inte mycket bättre själv. Du sprider hets mot andra skribenter på detta forum. Kallar folk för nazister och pedofiler. Du är lika extrem som de du kritiserar.
    Nejdå, jag kallar min gamla skolkamrat för nazist och det var någon annan som kallade en skribent för pedofil.

    Min gamla skolkamrat var för övrigt enligt egen uppgift nazist - något han var stolt för. Det är nog 30 år sedan jag senast träffade honom och han verkar nuförtiden ögna sig åt bättre säker både för sig själv och andra. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-03 18:45:00 följande:
    Ja, det återstår att se om nu SwebbTV tänker ta en sådan strid och inte etablera sig på andra dylika sidor istället. Snart släpper exempelvis Jordan Peterson plattformen Thinkspot som kommer att ha högre till tak samt borgar för att bli populär.

    Frågan är hur det ska vara möjligt att ta sådant ansvar. Informationsflödet är enormt (faktiskt helt ofattbart) på Youtube, som påpekat av en annan skribent här. Det kanske är dags att hantera Kreti och Pleti som människor som kan tänka själva och sluta oroa sig så förskräckligt över informationen de råkar komma över? - så länge det handlar om blott åsikter. Dessa åsikter finns ju där oavsett hur stor mattan är som läggs över dem... varför medvetenhet om dem samt möjligheten till bemötandet av dem, kan vara en effektivare väg att gå.
    Åsikten att månen är av ost och att människor inte besökt månen är helt ofarliga åsikter,

    Men alla åsikter är inte ofarliga då de används för att hetsa mot folkgrupp och bygger på alternativa fakta.

    Yttrandefrihet är inte samma sak som rätten att säga vad som helst. 
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-03 18:57:29 följande:
    Nej, det har jag inte påstått - jag har inte ens använt ordet >>spred<< i någon böjningsform överhuvudtaget. Du kommer ingenstans med halmgubbar, jag har mer än 15 års intensiv bakom mig. Det här är en utvecklande hobby och meditation för mig...

    Nja, jag köper inte att man är guilty by association och medverkande genom sin blotta närvaro och/eller allmänna aktivitet (om aktiviteten nu var allmän eller då FAKTISKT medverkande till sådan åsiktsspridning är din sak att styrka och har inte mycket med trådämnet att göra). Men du får givetvis tycka och tänka precis som du vill... jag tvivlar dock på att du själv vill leva i ordningen som du framhåller här.

    Ok. Med andra ord så menar du att man inte borde få intervjua människor med olagliga åsikter - har jag förstått dig korrekt?
    Ok, det jag avsåg var att belysa att de som står bakom swebbtv dels inte är några oskyldiga bystanders med tanke på i vilka medier de verkar/verkat. Dels att de som tillhandahåller en plattform för andra att sprida hets mot folkgrupp kommer att plockas bort från youtube om de uppmärksammas av användare eller youtubes AI. Vilket verkar vara det som hänt. Halmgubbar eller inte, jag tror att du förstår vad jag menar utan att vi hänger upp oss på enstaka formuleringar. Jag har redogjort för hur jag ser på frågan och duhar redogjort för din syn. Vi är inte överens i fråga om värdeingar men i sak tror jag är vi överens om att

    1. De som står bakom swebbtv har samröre med främlingsfientliga och neofascistiska siter/rörelser
    2. Swebbtv har gett en plattform för att låta deras intervjuobjekt sprida hat mot folkgrupp.

    Den avslutande frågan är i kontexten inte enkel att svara på med en mening.  SVT som har demokratiparagrafen att ta hänsyn till har en skyldighet att hantera påståenden på olika sätt för att inte sprida relaterade fake news, alternativa fakta och hets mot folkgrupp,

    Är det OK att intervjua Stalin, Hitler,  Pol Pot, Franko, Pinochet  et al med frågan - 'Vad tycker du om misslyckandet med inte ha torterat och dödat fler oliktänkande än det fåtal du lyckades komma åt?' Eller ' Vad tycker du att du gjorde bäst med tanke på hur många oliktänkande du lät tortera och mörda?'

    Så svaret å din fråga är beroende på hur intervjuer går till - ett ja eller nej funkar inte om det inte följs åt av villkor.
     

      
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-04 21:12:51 följande:
    Ja, jag förstår verkligen hur folk kan köpa det hela med hull och hår så lätt... men det är väl andra saker som styr - känslor, viljan att visa sig rättfärdig vad det än må handla om och en så stor tjusning av bashing att det har mindre betydelse huruvida objektet har förtjänat det eller ej.

    Att vara neutral är en rimlig position allt som allt, det känner även jag efter att du har påpekat vilket maskineri det är bakom Youtube. Jag anser dock att det har blivit fel men det finns troligen ingen ansvarig på Youtube att lägga skulden på som så... de gör nog vad de kan och för att hålla så många som möjligt nöjda med deras produkt/plattform.

    Vi får se vad som händer om det trillar in tillräckligt med protester. Något säger mig dock att vissa delar av SwebbTV:s publik... är nöjda och belåtna med tillfället att åberopa konspirationer bakom det hela. Den som får vatten på sin kvarn springer sällan för att stänga kranen... så att säga.
    Digestive skrev 2019-08-05 14:36:38 följande:
    Ah... >>förstår verkligen INTE hur folk kan [...]<< ska det givetvis stå.
    Det är lätt att påstå att andra drivs av känslor, rättfärdighet och en tjusning av bashing - sanningen är att det finns människor i alla kretsar som drivs av alla möjliga känslor, det du beskiver är inte kännetecknande för annat än enskilda personer. Andra personer har andra motivationsfaktorer.  Däremot ser vi  här på FL anklagelsrr att vissa drivs av den 'godheten' du påstår är vanligt för grupper som inte delar den anklagandes samhällssyn ,politiska övertygelser etc.

    Så argumentet du drar fram här kan avskrivas i sin helhet. Det berättar mer om hur en de vill framställa meningsmotståndare som klandervärda på olika sätt. Det är inget annat än det som kallas BS på ren svenska. 

    Neutral är allt annat än det som framställdes i trådstarten - men argument har framförts och konspirationsteorier om att företagen ligger med regeringar har tagits tillbaks. 

    Så hur är det då med Swebbtvs innehåll, enkla googlingar ger direkt träffar på konspirationsteorier om Soros, globalister, massmigration som politiskt verktyg mm.  Dessa teorier om världskonspirationer är samma som sprids av extremhögern om en judisk världskonspiration.

    Med all rätt verkar Swebbtv ha stängs ned.

  • Padirac
    Digestive skrev 2019-08-05 23:28:56 följande:

    Försöker du påstå att jag bemöter någonting annat än individer här? Behåll dina gruppintriger för dig själv, jag är inte intresserad av dem. Jag är inte lojal mot någon ideologisk gruppering - har röstat på allt ifrån grön vänsterpolitik (MP) till kristdemokrater (KD) genom åren. Ideologier är blott trubbiga verktyg i min bok, mer eller mindre lämpliga beroende på situationen, tajmingen och det sociala folktillståndet. Du är helt införstådd med att jag är en uttalad anarkist, en icke revolutionär individualanarkist... och kan du inte bemöta mig därefter så bemöter du enbart dina egna fantasier.

    >>Däremot ser vi här på FL anklagelsrr att vissa drivs av den 'godheten' du påstår är vanligt för grupper som inte delar den anklagandes samhällssyn ,politiska övertygelser etc.<<

    The what?! Du får ta och citera samt länka till tråden där alla du har läst sådana påståenden...

    De jag bemötte i den här tråden har bland annat påpekat att de inte ens har hört talats om SwebbTV men dömer likväl kanalen obönhörligt - ska jag alltså låtsas som att den domen springer ur någon form av vetskap och inte alls ur något av alternativen som jag tog upp, eller vad är det du föreslår du?

    Sedan är >>drivs av<< en onödigt stark formulering som jag knappast skulle använda själv... utan det är omdömet i den här frågan som styrs av någonting annat än vetskap, i vissa fall.

    Ja, SwebbTV är primärt en kanal där folk blir intervjuade och paletten av gäster är ytterst bred. Bland dessa intervjuade högerkonspiratörer finner du även vänsterextrema, syndikalister och en uppsjö olika politiska ideologier som figureras av de som intervjuas. Hur har du lyckats missa det om du nu har sökt information om kanalen i fråga, eller var det helt enkelt en halvhjärtad sökning?

    Varför tror du att diskussionsfrågan är ställd som den är ställd?


    Det är väl möjligt att de sprider annan desinformation och propaganda också. Hur som helst sprider de helt uppenbart kulturmarxist-konspirationen som är antisemitisk, rasistisk, konspiratorisk..
Svar på tråden Youtube-kanalen SwebbTV har stängts ner.