Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Varför är fler lågbildade HÖGER?

  Ons 14 aug 2019 12:36 Läst 9 gånger Totalt 241 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (min tolkning) - Visa alla inlägg
 • Anonym (min tolkni­ng)
  Återställ
  Ons 14 aug 2019 12:36 #3 +1
  Anonym (desto svagare desto mer höger) skrev 2019-08-14 12:20:25 följande:

  Vad tror ni det beror på egentligen? Man ser dessa tendenser över hela västvärlden men jag kan inte riktigt förstå det. Högern symboliserar ju i grunden mindre empati  för svaga grupper och föraktar ju i mångt och mycket just denna grupp? Borde inte sämre ställning i samhället automatiskt göra en människa mer vänster eftersom de politiken mer värnar om allas lika värde har ett humanare perspektiv för arbetare?

  Tänker också att desto bättre man får det som människa, alltså mer ekonomiska fördelar, mer trygg osv så borde man ju vara mer benägen att vilja hjälpa andra. Men istället är det fattigare människor som ger mer till tiggare tex?


  Min tolkning av läget är att vänsterpartierna gradvis har blivit partier för medelklassen. De har slutat ha arbetarna som de som de främst värnar om, utan flirtat i för hög grad med medelklassen och storstadsborna. Därmed känner sig arbetarna utanför och har sökt sig till populistiska partier på högerkanten som (enligt mig) erbjuder snabba lösningar på komplexa problem. 

  Det kommer kräva mycket arbete för vänsterpartierna (S, MP och V) att få tillbaka arbetarklassens förtroende. 

  Tror inte arbetarklassen funderar så mycket på de långsiktiga ekonomiska konsekvenserna av en högerpolitik, de flesta har det ju bra i Sverige oavsett regering, så det dröjer länge innan det blir kännbart. 

  Det enda som kan stoppa den här utvecklingen är miljöfrågorna, om miljön verkar kollapsa i snabb takt kommer folk oundvikligen tvingas att tänka om och rösta på partier som vill rädda miljön. Det är därför t ex Greta Thunberg är så avskydd av högerfolket. Hon pekar på helt andra frågor än de som högerpartierna är intresserad av. Hon tar fokus från invandrarfrågorna och det tycker man inte om....

  Självklart kommer pendeln att svänga till vänster någon gång i alla fall, så fungerar ju politiken. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll