Inlägg från: Anonym (Grannen under) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Grannen under)

    Varför är fler lågbildade HÖGER?

    Anonym (desto svagare desto mer höger) skrev 2019-08-14 12:20:25 följande:

    Vad tror ni det beror på egentligen? Man ser dessa tendenser över hela västvärlden men jag kan inte riktigt förstå det. Högern symboliserar ju i grunden mindre empati  för svaga grupper och föraktar ju i mångt och mycket just denna grupp? Borde inte sämre ställning i samhället automatiskt göra en människa mer vänster eftersom de politiken mer värnar om allas lika värde har ett humanare perspektiv för arbetare?

    Tänker också att desto bättre man får det som människa, alltså mer ekonomiska fördelar, mer trygg osv så borde man ju vara mer benägen att vilja hjälpa andra. Men istället är det fattigare människor som ger mer till tiggare tex?


    Högern presenterar väl i större utsträckning enkla lösningar på komplexa problem än vänstern.
  • Anonym (Grannen under)
    LuciferIV skrev 2019-08-14 16:35:11 följande:
    Är ju iof vänstern som skapar de komplexa problemen ifrån början....
    Mänskliga samhällen är komplexa liksom deras problem. Inom högern har det dessvärre blivit allt vanligare med att reducera komplexiteten till något som någon annan kan få skulden för, alternativt att man för fram rena fnoskigheter som att man är förföljd, drabbat av yrkesförbud om man yppar sina åsikter - samt att Västeuropa är utsatt för ett islamistiskt maktövertagande.
Svar på tråden Varför är fler lågbildade HÖGER?