• Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Fri 23 Aug 2019 15:41
    5162 visningar
    241 svar
    241
    5162

    Varför är fler lågbildade HÖGER?

    De lågutbildade är så tröttsamma, de verkar inte kunna resonera och vrida och vända på ämnen och se olika aspekter och vinklar. Vet några med akademisk utbildning som även de tappat den förmågan.

    De lågutbildade verkar hata att läsa på och fördjupa sig, de vill kunna ha åsikter direkt bara genom att öppna munnen. Vetenskap och erfarenhet verka rde inte klara av. Deras åsikt väger lika tungt som vilken professor som helst. De är djupt egocentriska, egoistiska, misstänksamma mot de välutbildade och de förtroendevalda, de hatar även de som har det sämre än dem själva.

    Det är populismens fula ansikte. Och den nya högern har börjat prata på ett sätt som dessa lågutbildade gillar. Så det är klart att de lågutbildade och elaka hamnar politiskt höger ut. Det är helt naturligt.

    Frågan är bara hur långt den här utvecklingen går? Man blir ju orolig.

  • Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Sat 24 Aug 2019 13:49
    Anonym (Gj) skrev 2019-08-24 00:27:25 följande:

    Konstigt resonemang, att vara lågutbildad innebär inte automatiskt att man tillhör en svag grupp i samhället eller att man har dålig inkomst. Jag själv och flera i mitt nätverk har endast gymnasieutbildning men vi driver flera framgångsrika företag. Vi röstar på moderaterna eftersom de har bäst politik utifrån skattesynpunkt, känner också en hel del arbetare med ok löner som inte vill bidra till bidragssystemet i Sverige mer än nödvändigt.


    Man kan vara svag på många sätt. Du beskriver en grupp som är patetiskt svag trots sina pengar.
  • Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Sat 24 Aug 2019 14:47
    Anonym (Gj) skrev 2019-08-24 14:38:42 följande:

    Din högst personliga åsikt förstår jag. Bitterheten dryper mellan raderna...


    Haha, faktiskt inte bitter alls. Varför skulle jag vara bitter? Det verkar vara nån sorts generellt försvar du bara drar till med? Lågutbildade kommer alltid att finnas och det kommer alltid att finnas korkat enkla politiska partier som appellerar till dem. Just nu är dessa populidtisk höger dit du dras. Inget konstigt alls eller något att vara bitter över. Det är som det är. Det är bara tröttsamt.

    Jag är precis allt som du avskyr, så det är nog inte jag som är bitter här.. Kolla upp ordet projektion inom psykologin om du kan..
  • Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Sat 24 Aug 2019 15:00
    Anonym (Låg utbildad) skrev 2019-08-24 14:48:38 följande:

    Högutbildade som röstar höger då? Hur är dom? Alla högutbildade röster knappast vänster. Känner högvis med sådana som inte gör det..


    De minskar i antal pga av den utveckling som sker. De jag känner som gör det ännu börjar känna sig obekväma att associeras med populister. Deb gamla gruppen konservativa har inte riktigt nånstans att ta vägen nu verkar det som.

    Du har en poäng där.

    Jag har inget emot lågutbildade vuxna alls men har inte mycket att prata med dem om om jag ska vara ärlig. Ni vill ju inte prata med oss heller. Vi förstår varandra inte pga svårigheten att använda språket, det är synd.
  • Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Sat 24 Aug 2019 15:32
    Anonym (akademikerhöger) skrev 2019-08-24 15:15:05 följande:

    "Lågutbildad" är inte ekvivalent med "korkad" eller "okunnig". Bara för att man, av någon anledning, valt att inte läsa på högskola betyder inte det att man inte hänger med i samhällsutvecklingen, inte öppnar en bok frivilligt eller inte kan föra ett rationellt, logiskt resonemang. Du dryper av förakt för dem som i dina ögon inte är lika bra som du själv och/eller för dem som ser på världen på ett annat sätt och därför röstar annorlunda än du.

    Det är klart att det finns de som är okunniga, fördomsfulla och som söker enkla lösningar på komplicerade problem, men de finns bland alla utbildningsnivåer, vilket dina inlägg är ett perfekt exempel på.


    Du kan naturligtvis ha rätt i enstaka fall men masseffekten av lågutbildade visar inte på några Nobel-pristagare eller stora nya framsteg för mänskligheten.. statistiken avs bokläsning, kriminalitet och ekonomi pekar inte heller på att det finns en stor grupp kulturella och högstående lågutbildade.

    Att du går på mig personligen istället för att argumentera i sak är ett typiskt tecken. Jag har inget emot dig som människa alls, det är helt OK att du är lägutbildad. Det är bara tröttsamt att argumentera när fakta och analys inte räknas, bara dina känslor. Jag menar inte alls att kränka, men min åsikt är att lågutbildade är tröttsamma pga sin låga kunskapsnivå. Som människor är vi alla lika och ska respekteras.
  • Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Sun 25 Aug 2019 10:28
    Anonym (Låg utbildad) skrev 2019-08-25 10:18:31 följande:

    Borg och Reinfeldt slussade Sverige genom en finanskris med bravur..

    Löfven har styrt Sverige genom en högkonjunktur utan märkbara positiva effekter.


    Nya Moderaterna är numera historia, de kan väl närmast betraktas som liberaler jämfört med det mörka högergäng som nu bygger fulhöger för lågutbildade och elaka populister som KD, M och SD.
  • Anonym (Trött­samt med lågutb­ildade­...)
    Sun 25 Aug 2019 15:41
    -1
    Anonym (Låg utbildad) skrev 2019-08-25 11:00:28 följande:

    Ja och?


    Ja och.. du fattar väl att du helt förvirrat berömmer liberalerna Borg och Reinfeldt samtidigt som du tror att de skulle känt sig hemma i din KD/SD/M-sörja som appellerar till samma lågutbildade elaka väljarbas som Trump och Brexit-förespråkarna?

    Du gör verkligen skäl för din amerikanskt avtalade pseudonym (nick på ditt språk..)

    Sverige kan bättre än att slå in på populismens väg. Den kloka högern behöver hålla rent mot sin smutsiga högerkant precis som den sansade vänstern har fått hålla rent mot sin ytterkant.
Svar på tråden Varför är fler lågbildade HÖGER?