• Giftskåneman

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    Anonym (Skydda barnen) skrev 2019-08-17 11:52:36 följande:

    Jag skrev att jag alltid skulle vara orolig för morgondagen, oavsett hur många negativa test som visas upp. Skulle inte du vara det? Alkoholism är trots allt en livslång sjukdom.


    Så är även själviskhet
  • Giftskåneman
    Anonym (Skydda barnen) skrev 2019-08-17 13:35:05 följande:

    Det där får du gärna utveckla för jag förstår inte hur det är relevant för det jag skrivit.


    Nä, nån skrev typ,att missbruk är livslångt, och jag menar att ditt ex själviskhet också är livslångt
  • Giftskåneman
    Anonym (åh) skrev 2019-09-13 11:46:03 följande:

    Har du spelat in det och polisanmält det? För jag tycker att det låter som olaga hot.


    Olaga hot? Förklara!
  • Giftskåneman
    Anonym (åh) skrev 2019-09-13 12:23:27 följande:

    "Jag sa i början att jag hämtar dom på skolan men fick till svar att nej det gör du inte, pröva så kommer du få se vad som händer."

    Det tycker jag låter som hot om brottslig gärning.


    Aha, det inlägget har jag missat, håller med nu när jag sett inlägget.
  • Giftskåneman
    DVQ skrev 2019-09-13 13:32:35 följande:

    Definitivt ett hot. Jag skulle diskutera med min advokat och överväga polisanmälan. Även om det inte finns en inspelning gissar jag att det ökar trovärdigheten i vårdnadsförhandlingarna om det redan finns en anmälan.


    Nix, kan du inte bevisa att hotet skett ska man inte ta upp det i rätten, då kan rätten tror du är en lögnare och oärlig, och då kan de tro att allt du säger är lögn. Men snacka med advokat men lär inte tas upp i förhandlingen utan bevis.
  • Giftskåneman
    Anonym (förstörd) skrev 2019-09-13 14:07:30 följande:

    Har aldrig hämtat eller lämnat mina barn påverkad så skulle dom hört något så skulle det komma från pappan isf. Men vi har gemensam vårdnad så jag har all rätt att hämta dom egentligen.


    Det här med du skulle ringt full till exet lär han inte komma långt med, inga bevis, då betraktar rätten det som han försöker svärta ner ditt namn.
  • Giftskåneman

    Oavsett om det är i rätten eller socutredningen, håll dig till sanningen, ändra inget, lägg inte till, dra inte i från, berätta om dina egna brister, man ska berätta om sig själv, sitt ex ditt förhållande under ältenskapet, relationer till barn, mor och farföräldra och andra släktingar, men den som överdriver exets negativa egenskaper lär få det i nacken mycket frestande att snacka skit om exet när nån lyssnar på en men stå emot

  • Giftskåneman
    Smillefix skrev 2019-09-18 20:15:09 följande:

    Din advokat ska inte vara med på det här samtalet, det här är för att de ska få höra din version. Familjerätten är dina bästa vänner just nu, deras enda uppgift är att hitta den bästa lösningen för dina barn och det är att få ha båda sina föräldrar och att få bo hos dig om det är det de vill. De är vana vid föräldrar som ljuger och baktalar varandra så var inte orolig, de ser igenom sånt. Var bara öppen och ärlig, och visa att du är den mogna föräldern som bryr sig om barnen och vill samarbeta.

    Snabbupplysning är att Familjerätten har fått i uppdrag att ta fram underlag till rätten så de kan fatta ett interimistiskt beslut om vårdnad och umgänge. De ska kartlägga er gemensamma historia och ta reda på vad bråket egentligen bottnar i och vad föräldrarna vill, och hur djup konflikten är. Går det att få er att samarbeta eller bör en av er ha enskild vårdnad? Under rättegången går det snabbt, då finns ingen tid att förklara och prata, därför får familjerätten göra sin utredning då de träffar dig, pappan och barnen var för sig. Rätten fäster stor vikt vid den här utredningen så det är ett viktigt samtal men var inte orolig, de är på dina barns sida och vill bara komma fram till vad som är bäst för dem.

    Du kommer att få sitta ner och prata med en eller två handläggare och du får berätta om allt, de vill höra din version. De kommer att fråga ganska detaljerat om hur du och pappan träffades, er gemensamma historia och om när ni fick barnen och hur ni levde när de var små. Hur ni var som föräldrar, om ni bråkade och om det förekom våld och missbruk. Varför ni separerade och hur separationen gick till. Och hur ert samarbete har fungerat efter separationen och vad som har hänt nu, varför är ni där ni är idag.

    Du ska bara vara ärlig med allt. Var öppen med din alkoholism men att du är nykter och att det inte drabbade barnen när du drack. Pappan kommer säkert att överdriva ditt missbruk under sitt samtal så du kan ge dem en mer nyanserad och ärlig bild. Berätta varför och hur länge pappan har hållit barnen hos sig, att du inte fått träffa dem ens för korta stunder, berätta om alla undanflykter han gett när du bett att få träffa barnen, hoten, att han ljuger om vad barnen vill.

    Säg att du vill att de pratar direkt med barnen och fråga om de har planerat in ett enskilt samtal med barnen. Be annars att de pratar med barnen för du vet att pappan ljuger när han säger att barnen inte vill träffa dig. Och berätta om dina misstankar att han planerar att flytta till sin tjej i en annan stad och att det är orsaken till att han vill ha enskild vårdnad.


    Inte bra att berätta för soc hur de ska göra sitt jobb.
  • Giftskåneman
    Smillefix skrev 2019-09-18 20:45:15 följande:

    Syftar du på att be Familjerätten prata med barnen?

    Hon kan fråga om de har inbokat samtal även med barnen, har de inte det kan hon be dem att prata med dem. Det är hennes rätt som vårdnadshavare inte att skriva dem på näsan. De har troligen planerat in samtal redan för utredningen men har de inte det bör mamman begära det. Pappan kan ha sagt att barnen inte vill osv, troligen vill han inte att de ska gå dit och snacka.


    Soc bestämmer vem som ska höras, berätta inte hur soc ska jobba, och, vem vet vad pappan tutat i ungarna för lögner?
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist