• Anonym (förstörd)

    får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist

    Anonym (åh) skrev 2019-08-14 19:52:14 följande:

    Är det dokumenterat på något sätt?


    Borde finnas..jag ringde för att boka en tid och då bad dom mig att kontakta pappan och be honom ringa dom och bekräfta att vi vill ha en tid.

    Jag frågade senare pappan om han hade ringt familjer ätten, han sa ja, vad bra sa jag då sa han att han hade sagt att han inte vill gå.
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (åh) skrev 2019-08-14 21:44:12 följande:

    Har du dåligt samvete eller dåligt självförtroende? Inte illa menat. Undrar eftersom du verkar acceptera pappans beslut. För det är ju inte så att han bestämmer på egen hand. Du har lika mycket att säga till om egentligen.

    Har ni umgängesavtal? Det är alltid bra att ha. Tror man i värsta fall kan få hjälp av polisen om den andra föräldern struntar i att följa umgängesavtalet. Man kan skriva umgängesavtal hos familjerätten men det verkar ju inte vara aktuellt här. Nästa steg är att gå till en domstol för att få det.

    Vad tror du pappan kommer att kräva i domstolen? Och hur tror du han kommer att motivera det? Hur kommer du att ställa dig till det?

    Säg att han kräver ensam vårdnad. Kommer du också kräva det? Eller kommer du yrka på att ni ska ha fortsatt gemensam vårdnad?

    Samma sak med umgänget. Vad ska du yrka på?

    Jag kan trösta dig med att det är svårt att få till ensam vårdnad i Sverige. Och ännu svårare att förlora umgänge helt.

    Är pappan en bra pappa annars?


    Jag accepterar inte pappans beslut men det är väldigt svårt att göra någonting. Jag kan ju inte gå dit och dra med mig barnen hem. Pappan är väldigt bestämd och har försökt att köra över mig så länge jag kan minnas.

    Nej tyvärr har vi inget umgesavtal på papper utan det var en muntlig överenskommelse mellan oss när vi separerade.

    Enligt pappret från hans advokat så vill han ha ensam vårdnad och att jag och barnen ska träffas med umgängesstöd. Jag däremot vill ha det som vi har det nu, gemensam vårdnad och vv.

    Han har sina brister men är överlag en bra pappa.
  • Anonym (förstörd)
    Pope Joan II skrev 2019-08-15 09:02:34 följande:

    Hur var det samtalet då? Hur kommer det sig förresten att du alls talade med honom i telefonen under ett återfall?

    När du skriver att han flängt runt med barnen under sommaren, vad menar du med det? Att de inte varit på semester tillsammans utan att han i stället utsatt dem för något som inte är bra för dem? Annars förstår jag inte varför du uttrycker saken på det sätt du gör.


    Han ringde och jag svarade i telefon, vi pratade inte om något speciellt men han hörde att jag hade druckit.

    Det jag menar med flängt runt är att han har tagit med dom till flera platser i Sverige och Norge. Somrarna innan med honom har inte alls sett ut så men nu gör han allt för att hålla mig bortifrån dom. Tänker oxå att det är stressigt och jobbigt för barnen med så många resor.
  • Anonym (förstörd)
    Less is more skrev 2019-08-15 09:20:24 följande:

    Ta hand om dig och koncentrera dig på din rehabilitering, nykterhet och hälsa istället för att hamna i depression. Alkohol ger mer ångest och ökar på ångest. Skicka kort och brev till barnen. Ring nykter.

    Försök kom överens med pappan när ni kan träffas gemensamt med barnen. Be om en journalutskrift på uppvisad nykterhet. Var nykter.

    Antagligen finns det mycket som hänt här som du inte återgett här. Tror pappan tröttnat fullständigt, kanske med "all rätt".


    Alkohol finns inte med i mina tankar för fem öre. Jag kommer hålla mig nykter.

    Har inte hänt något mer än det jag skriver här. Visst innan jag gick min behandlingen så var det mycket alkohol vilket pappan visste om. Han ville bla att jag skulle ta barnen en fredag på hans vecka fast han visste att jag hade druckit, när jag sa nej så erbjöd han mig pengar.
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (TrHr) skrev 2019-08-15 10:22:30 följande:

    Detta är saxat direkt från en av många domslut i Hovrätten


    HOVRÄTTENS DOMSKÄL
     
    Allmänna utgångspunkter
    Som tingsrätten anfört ska barnets bästa vara avgörande vid alla beslut om vårdnad, boende och umgänge. Vid bedömningen av vad som är bäst för barnet ska fästas avseende särskilt vid risken för att barnet eller någon annan i familjen utsätts för övergrepp eller att barnet olovligen förs bort eller hålls kvar eller annars far illa. Rätten ska även fästa särskilt avseende vid barnets behov av en nära och god kontakt med båda föräldrarna. Hänsyn ska tas till barnets vilja med beaktande av barnets ålder och mognad.

    Grunden är att gemensam vårdnad och ett växelvis boende är vad som domstolen ser som det bästa för barnet/en.
    I rättsfallet NJA 2007 s. 382 bedömdes om föräldrarnas samarbetsproblem var av sådan omfattning att gemensam vårdnad inte kunde anses vara bäst för barnet. Högsta domstolen uttalade i rättsfallet att en gemensam vårdnad förutsätter att det finns en realistisk möjlighet för föräldrarna att gemensamt och inom rimlig tid lösa de frågor som rör barnet och hantera de delade meningar som kan finnas, utan att de mer regelmässigt behöver hjälp utifrån för att fatta beslut och utan att det uppstår ständiga konflikter som drabbar barnet.
     
    I praxis har uttalats bl.a. att det kan finnas skäl att besluta om ensam vårdnad om det saknas realistisk möjlighet för föräldrarna att tillsammans och i tid lösa frågor som rör barnen.
    Menas det att jag ska straffas när det är han som inte vill samarbeta med mig. Har försökt många ggr att vi ska lösa det här utanför domstol men han vill inte.
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (En som varit där och vet) skrev 2019-08-15 10:44:13 följande:

    Jag har under perioder hållit mina barn borta från deras pappa pga hans drickande. Det är soc som har uppmuntrat mig till det. Eftersom vi inte har någon dom eller avtal om umgänge är detta ok att göra eftersom jag inte bryter mot något avtal. Även vi har gemensam vårdnad. 

    I mitt fall har mitt ex jobb, hus och bil. Men både jag och barnen har farit väldigt illa av hans drickande. Något han inte har förmåga att inse.

    Den som själv har ett olämpligt förhållande till alkohol inser det oftast inte och förskönar och förvränger ofta sanningen.

    Så TS... handen på hjärtat... nog ligger det mer bakom detta. Låt barnen bo hos sin far för deras skull. Ni kommer att kunna få till ett bra helgumgänge på sikt.


    Jag skulle förstå honom om det här hände för några år sen innan jag tog tag i mina problem. Men att han gör så här nu har jag svårt att förstå, visst jag tog ett återfall, jättedumt och kommer inte hända igen.

    Jag har erbjudit honom att visa mina negativa provsvar men då säger han att det inte handlar om det. Jag är beredd att komma fram till en lösning som funkar men han vill inte. Barnen mår dåligt för dom vill komma hem till mig men det struntar han i.
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (åh) skrev 2019-08-15 13:05:16 följande:

    Så det handlar inte bara om det enstaka återfallet. Har du frågat honom om vad det handlar om i så fall?


    Han påstår att han är orolig för mitt drickande men när jag säger att jag inte dricker och kan visa negativa prover så säger han att det inte handlar om det. Nu har han ändrat det till att barnen inte vill vara med mig. Barnen själva säger och visar att dom vill vara med mig så jag tror att han har ett annat motiv bakom allt det här, nämligen att han vill flytta.
  • Anonym (förstörd)

    Kan det han gör vara en nackdel i en vårdnadstvist? Även fast det är jag som har tagit ett återfall men visar upp nykterhet med behandling och prover

  • Anonym (förstörd)
    Anonym (åh) skrev 2019-08-16 11:26:48 följande:

    Ett återfall som inte drabbat barnen direkt är inget giltigt barn för egenmäktigt ställa in umgänget helt.

    Hur länge sedan var det återfallet skedde? Hur länge hade du varit nykter då? Har du en historia med många återfall?

    Varför vill barnen enligt honom inte umgås med dig?


    1 återfall på 2 år som skedde för 3 månader sen.

    Jag vet inte varför, han ger mig ingen svar på det bara att barnen inte vill vara själva med mig.
  • Anonym (förstörd)
    Anonym (åh) skrev 2019-08-16 12:11:17 följande:

    Men det kan ju inte ha med återfallet att göra. De känner ju inte till att du återfallit.


    Pappan vet om återfallet, sen vad han har sagt till barnen vet jag inte. Barnen visar tydligt att dom visst vill vara själva med mig.
Svar på tråden får knappt träffa mina barn, vårdnadstvist