• Thu 3 Oct 2019 10:05
    6344 visningar
    188 svar
    188
    6344

    RMC Malmö höst 2019

    Hej!

    Gick in och hoppades på att hitta en RMC Malmö tråd, så glad att jag gjorde det.

    Vi har försökt i snart 4 år, sökt hjälp efter 1 år, men har inte haft rätt att få hjälp förrän jag fyllde 25 nu i augusti. Otroligt påfrestande. Vi lämnade prover i juni, fick tid för en första undersökning i slutet av augusti. Eftersom att jag har endometrios blev jag satt på enanton nu medan vi väntar på de läkarbesök vi ska på innan ivf ska starta.

    Igår fick jag hem ett brev där det stod att jag om ca 3 månader kommer få tid till RMC ivf, ni som gått igenom ivf i Malmö, vad innebär detta besöket?

  • Thu 3 Oct 2019 21:17
    Aryzza skrev 2019-10-03 11:00:44 följande:

    Kan skriva igen :) första samtalet gick vi igenom svaren på vår utredning som var gjord på annat ställe. Fick göra ett vaginalt ultraljud för att kolla runt där inne. Har man gjort utredningen på RMC hoppas kanske detta steg. Sen valde läkaren vilken medicin man skulle få och hur mycket och vilka dagar man ska börja med sprutor osv.

    Vi valde att vara med i en studie och fick medicin lottad till oss.

    Sen fick vi träffa en sköterska som visar hur man gör med alla sprutor. Jag har tagit menopur 150, fyremadel för att stoppa äggloss och därefter ovitrelle för att mogna äggen för äggplock.

    Därefter får man gå hem och nästa gång man får mens anmäler man via 1177. De kan neka en två ggr och tredje gången är man garanterad en plats.

    Vi lyckades otroligt nog på första försöket och jag är i v 9 nu:) all personal är UNDERBAR! Stort lycka till med er IVF.


    Tack :) Aha, ja vi gick igenom utredningen när vi var där i slutet av augusti. Men antar att vägen efter det blir olika beroende på resultatet av utredningen. Ska ta dessa enanton var 4e vecka 6 gånger för att hamna i kemiskt klimakterie och lugna endometriosen innan ivf startar. Så just nu är det bara att vänta på att få starta för mig.

    Men skönt att höra att ni lyckades på första försöket. Grattis!

    Behöver hålla modet uppe, tänker att jag måste tro på att det ska fungera för att det ska fungera haha
  • Thu 3 Oct 2019 21:20
    Snurre skrev 2019-10-03 10:15:45 följande:

    Men hej, välkommen!

    Jag står i kö till IVF på RMC så kan inte säga något om besöket ur egen erfarenhet. Men om du scrollar upp lite i tråden så har en tjej där skrivit om inskrivningssamtalet :) 


    Men nu när jag tänker efter är det kanske bekräftelse på att vi också står i kö till ivf jag fick hem. Att de satte igång enanton-behandlingen under tiden vi ändå skulle vänta.

    Har du varit på något första besök, lämnat prover osv?
Svar på tråden RMC Malmö höst 2019