Forum Juridik - Ekonomi & juridik
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Flytta till USA efter studenten

    Mån 19 aug 07:41 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
    Mån 19 aug 07:41

    Hejsan!

    Jag är ny här på familjeliv.se men hoppas att detta ska gå bra ändå.

    Nu är de såhär att min pojkvän flyttade till USA igår för att gå på collage i 4 år (Jag mår skit ska ni veta) men jag undrar om någon vet hur det fungerar om jag skulle vilja flytta dit. Jag går just nu på gymnasiet här i Sverige och planerar att flytta efter min student isåfall som inträffar 2021. Min plan är att flytta dit, kanske med min syster, och bara jobba tills han är klar med utbildningen. Funkar det att jobba i USA med bara en examen från gymnasiet eller behöver man gå högskola för att ha en chans? Tänker mig inte de flottigaste jobben, har tänkt mig restaurang eller i någon butik. Har kollat lite på hur de funkar att få visum och det kan nog också bli svårt för mig som bara kommer ha gymnasie-examen om jag har förstått de rätt.

    Jättetacksam för hjälp!

  • Mån 19 aug 07:48 #1 +1
    Saina1200 skrev 2019-08-19 07:41:12 följande:

    Hejsan!

    Jag är ny här på familjeliv.se men hoppas att detta ska gå bra ändå.

    Nu är de såhär att min pojkvän flyttade till USA igår för att gå på collage i 4 år (Jag mår skit ska ni veta) men jag undrar om någon vet hur det fungerar om jag skulle vilja flytta dit. Jag går just nu på gymnasiet här i Sverige och planerar att flytta efter min student isåfall som inträffar 2021. Min plan är att flytta dit, kanske med min syster, och bara jobba tills han är klar med utbildningen. Funkar det att jobba i USA med bara en examen från gymnasiet eller behöver man gå högskola för att ha en chans? Tänker mig inte de flottigaste jobben, har tänkt mig restaurang eller i någon butik. Har kollat lite på hur de funkar att få visum och det kan nog också bli svårt för mig som bara kommer ha gymnasie-examen om jag har förstått de rätt.

    Jättetacksam för hjälp!


    Nja, du kan nog lägga ner dessa planer. För att arbeta i USA måste du har ett sk green card, och det är väldigt svårt att få. Visserligen lottas det ut några varje år.
    Men nu är det först om två år, så det kommer hända mycket i ditt liv innan dess. Troligen är ni inte ens tillsammans då längre.
  • Mån 19 aug 07:52 #2 +1

    Det kommer ha tagit slut innan du hinner gå färdigt det här året, så oroa dig inte.

  • Anonym (Reali­ty check)
    Visa endast
    Mån 19 aug 08:31 #3 +1

    Tyvärr så kan du inte lagligt flytta till USA och jobba där. Du kan vara där max två/tre månader i stöten och under den tiden får du inte jobba. 

    För att få visum måste du antingen plugga i USA (studie visum men då får du troligen inte arbeta), eller ha ett företag som sponsrar ditt green card (vilket går på flera hundra tusen) och för att de skall kunna göra det måste företaget kunna bevisa att just du har såpass unika kunskaper att de inte kan hitta någon amerikan som kan göra just ditt jobb. Eller så åker du ett år som Au Pair men då har du inte så mycket frihet så du kan inte räkna med att träffa din pojkvän så mycket. 

    Ett annat sätt är om du gifter din med en amerikans medborgare men din pojkvän verkar ju vara svensk så då är det inte en möjlighet. 

    Jag har själv tittat på det för min storasyster är halvamerikan och hon och hennes familj flyttade dit för 15 år sedan. Jag har ibland funderat på att flytta efter och de har därför kollat om de kan sponsra mitt Green Card med sitt företag men det går inte då det dels är för dyrt dels så har jag inte kunskaper som är unika som kan användas för deras företag. 

    Ni är unga, den bistra sanningen är att det troligen inte kommer hålla med tidsskillnader och avstånd, ni kommer leva liv helt ur fas med varandra. Det finns få som klarat ens ett år på avstånd, och fyra år är väldigt mycket. Försök ni få det att funka, kanske ni är undantaget. Men du måste vänja dig vid tanken på att du inte kommer kunna följa efter honom annat än på semester. 

  • Mån 19 aug 09:01 #4

    Den enda rimliga möjligheten för dig att flytta till USA är om du pluggar eller blir au pair.

  • Anonym (K)
    Visa endast
    Mån 19 aug 10:54 #5

    Nej, du kan inte bara åka dit och jobba. Du måste ha arbetstillstånd och med de kunskaper du har finns ingen chans. Att åka till USA på turistvisum och jobba svart är och också en riktigt dålig idé om du skulle få för dig det.

    Terminerna på college ger utrymme för långt juluppehåll och sommaruppehåll. Han kommer kunna vistas mycket i Sverige om han väljer åka hem (vilket de allra flesta gör). Du kan ju spara pengar och åka över och hälsa på under terminen. Är det athletic scholarship kommer han dock inte ha mycket tid över förutom vissa lovveckor mitt i terminen.

  • Anonym (12345­)
    Visa endast
    Tis 20 aug 20:34 #6

    Det händer mycket i studentkorridorerna där borta.

  • Anonym (Ö)
    Visa endast
    Tis 20 aug 20:37 #7

    Åk som au pair.

  • Anonym (BigMo­m)
    Visa endast
    Ons 21 aug 01:25 #8 +1

    Hej Du kan söka universiteter i den stad du vill bo i USA, som har engelska intensiv studier för utländska elever, det brukar kallas CLI och de hjälper dig med studentvisum, sedan kan du ansöka om CSN studiemedel. Detta har mina barn gjort och det har gått bra för dem. Ett exempel på ett University i staden Georgia ung.edu/center-for-language-education/ Om du istället söker till en utbildning kan du automatiskt få jobba medans du studerar, dock efter 1 års studier. Hoppas du verkligen gå vidare med dina drömmar och uppnår dina mål! Lyssnar på din inre rösten och informera alltid dig direkt med rätt myndighet. Läs även här travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/student-visa.html. Lycka till!

  • Mån 9 sep 21:17 #9

    [quote=79845735][quote-nick]Anonym (BigMom) skrev 2019-08-21 01:25:46 följande:[/quote-nick]Hej Du kan söka universiteter i den stad du vill bo i USA, som har engelska intensiv studier för utländska elever, det brukar kallas CLI och de hjälper dig med studentvisum, sedan kan du ansöka om CSN studiemedel. Detta har mina barn gjort och det har gått bra för dem. Ett exempel på ett University i staden Georgia ung.edu/center-for-language-education/ Om du istället söker till en utbildning kan du automatiskt få jobba medans du studerar, dock efter 1 års studier. Hoppas du verkligen gå vidare med dina drömmar och uppnår dina mål! Lyssnar på din inre rösten och informera alltid dig direkt med rätt myndighet. Läs även här travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/student-visa.html. Lycka till![/

    Tack så jättemycket!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll